Ο Μαρτίνς επιβεβαίωσε πόσο πολύ υπολογίζει τους Μπενζιά, Γκασπάρ και Λοβέρα βάζοντας τους στη λίστα του Τσάμπιονς Λιγκ. Με πιο σκεπτικό έμεινε εκτός ο Σουντανί αλλά και πως κατέληξε στις τελικές του επιλογές.
Και Μπενζιά, και Γκασπάρ και Λοβέρα. Και οι τρεις νέοι στον Ολυμπιακό, και οι τρεις τελευταίες μεταγραφές στη λίστα του Τσάμπιονς Λιγκ. Κάτι που αν μη τι άλλο αποδεικνύει πόσο πολύ τους υπολογίζει ο Πέδρο Μαρτίνς.
Είναι γνωστό πως ο Πορτογάλος δεν βιάζεται να αλλάξει τα βασικά του πλάνα, δεν βιάζεται να βάλει στην ομάδα νέους παίκτες. Και πέρσι στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ και φέτος στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ επέλεξε μια 11αδα και με αυτή πορεύτηκε σε όλα τα ματς.
Με την σεζόν να «γεμίζει» πλέον με αγώνες είναι δεδομένο πως θα χρησιμοποιήσει το σύνολο των παικτών που έχει στο άκρως ποιοτικό ρόστερ του.
Η απόφαση για την λίστα του Τσάμπιονς Λιγκ δεν ήταν εύκολη. Ειδικά για μια θέση. Από την στιγμή που ο Ολυμπιακός μπορούσε να δηλώσει μόνο 21 παίκτες το ζητούμενο ήταν ποιοι τρεις θα έβγαιναν έξω για να μπουν οι Μπενζιά, Γκασπάρ και Λοβέρα.
Και είναι αλήθεια πως αρχικά δεν φαινόταν πως ο 20χρονος Αργεντινός θα έμπαινε στη λίστα. Ο Μαρτίνς όμως δείχνει ξεκάθαρα πόσο τον πιστεύει.
Η εύκολη επιλογή για να βγει από την ευρωπαϊκή λίστα ήταν ο Μπρουνό. Ο Βραζιλιάνος άλλωστε αν συμφωνούσε θα ήταν τώρα στην Νυρεμβέργη του Κάναντι ως δανεικός. Ο Μπρούνο όμως ζήτησε να μείνει, ο Μαρτίνς τον υπολογίζει για το ροτέισον άρα θα πάρει τον χρόνο του στις εγχώριες διοργανώσεις.
Η δεύτερη επιλογή επίσης έδειχνε σχετικά εύκολη. Ο Κούτρης είναι εμφανέστατο πως μέχρι τώρα δεν έχει καταφέρει να πείσει τον Μαρτίνς, έχει μείνει πολύ πίσω και δεν ήταν τυχαίο πως όλο το καλοκαίρι αγωνίστηκε ελάχιστα. Ο Τσιμίκας είναι ξεκάθαρα ο βασικός αριστερός μπακ του Ολυμπιακού με τον Μαρτίνς να υπολογίζει τον Τοροσίδη ως μπακ-απ αλλά και τον Γκασπάρ.
Ο Κούτρης άλλωστε αν υπήρχε πρόταση που θα κάλυπτε τα «θέλω» του Ολυμπιακού θα είχε πουληθεί. Όχι βεβαίως με το 1.5 εκατ. ευρώ που πρόσφερε η Μαγιόρκα.
Η τρίτη επιλογή, του Λοβέρα αντί του Σουντανί ήταν και η πιο δύσκολη. Και αποτέλεσε και έκπληξη μέχρι ενός σημείου. Σημαντικό ρόλο στην απόφαση του Μαρτίνς έπαιξε το γεγονός ότι ο Σουντανί θέλει ακόμη χρόνο για να πιάσει τα υψηλά στάνταρ που τον διακρίνουν.
Έχει ήδη αρχίσει να μπαίνει στην ομάδα, έπαιξε βασικός με τον Αστέρα σε ρόλο πίσω από τον επιθετικό, έπαιξε στην κορυφή ως αλλαγή στο Κράσνονταρ και παρότι είναι εμφανέστατη η κλάση του ακόμη χρειάζεται δουλειά για να φτάσει στο 100%. Με τον Μαρτίνς να έχει πανέτοιμες και άλλες ποιοτικές επιλογές στις θέσεις που αγωνίζεται ο Σουντανί οδηγηθήκαμε σε αυτή την απόφαση.
Ο Λοβέρα άλλωστε παίζει ως δεξιός εξτρέμ, μπορεί να αγωνιστεί πίσω από τον καθαρό επιθετικό, μπορεί να προσφέρει λύσεις στον Μαρτίνς ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε πως και ο Μπενζιά έχει το «πακέτο» του Σουντανί.
Ο Πορτογάλος τεχνικός του Ολυμπιακού πήγε προφανέστατα στις έτοιμες επιλογές που έχει στα χέρια του ποντάροντας πολλά και στο ταλέντο του Λοβέρα. Μην ξεχνάμε πως ο Μαρτίνς είχε βάλει στο «μάτι» τον 20χρονο βιρτουόζο Αργεντινό από την περσινή σεζόν βλέποντας τον στο φινάλε των μεταγραφών να έρχεται στην ομάδα του.
Ο Λοβέρα άλλωστε είναι… υδραυλικός και είναι μια περίπτωση που αν μπορέσει και ξεπεράσει την προσαρμογή στα δεδομένα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου θα κάνει «μπαμ».
Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως το ρόστερ που διαμορφώθηκε στον Ολυμπιακό χαρακτηρίζεται από πολλούς «πολυθεσίτες», παίκτες δηλαδή που μπορούν με ευκολία να αγωνιστούν σε παραπάνω από μια (τουλάχιστον) θέση.
Και αυτό μετατρέπει τους 21 παίκτες της λίστας σε πολύ περισσότερους…