Αγοράζει λιμάνια, πουλάει σέντερ-φορ

Αγοράζει λιμάνια, πουλάει σέντερ-φορ

Ο Κώστας Καίσαρης αφού ανατρέχει σε Χο Τσι Μινχ και Μάο Τσε Τουνγκ, διερωτάται: Πώς είναι δυνατόν ο Πρίγιοβιτς να κάνει για το ΠΑΟΚ-Απόλλωνας και να μην κάνει για το Απόλλωνας-ΠΑΟΚ;

ΟΠΩΣ έχει πει ο Χο Τσι Μινχ, «όσα ξέρει ο νοικοκύρης, δεν τα ξέρει ο κόσμος όλος». Αυτό οφείλουμε να τα λαμβάνουμε υπόψη μας και να μην το αγνοούμε ποτέ. Έχουμε λοιπόν τον Ιβάν Σαββίδη, τον ασυγκράτητο. Που ξεκίνησε με τον ΠΑΟΚ και δεν σταματάει με τίποτα. Που κόβει μονέδα κι αγοράζει, ότι βρίσκει μπροστά του.

Από λιμάνια και ξενοδοχεία, μέχρι καπνοβιομηχανίες και εταιρίες αναψυκτικών. Από εφημερίδες μέχρι κανάλια. Και δικαίωμά του είναι βέβαια. Ελεύθερη χώρα είναι η Ελλάδα. Ο καθείς, μπορεί να επενδύσει. Και ξαφνικά, αυτός δεν προλαβαίνει να βάζει το χέρι στη τσέπη, πουλάει. Εμφανίζεται ότι πουλάει, τον Μέγα Αλέξανδρο Πρίγιοβιτς. Τον καλύτερο ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ. Τον πρώτο σκόρερ της ομάδας. Αυτόν που σκόραρε κι έστειλε την Εθνική Σερβίας , στο Μουντιάλ του Πούτιν. Τριανταδύο χρόνια, έχει να πάρει πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ. Και με το νέο έτος, τριάκοντα τρία. Όσα τα χρόνια του Χριστού. Ήμουνα νιός και γέρασα. Από το 1985. Το έτος γέννησης του Κριστιάνο Ρονάλντο και της Καλομοίρας. Το έτος που πέθανε ο Μπούκοβι κι ο Ενβέρ Χότζα. Κι ύστερα από τόσα χρόνια, ο ΠΑΟΚ είναι κοντά στο πρωτάθλημα, όσο ποτέ.

-Με πρόεδρο φραγκάτο που τα σκάει.
-Με ομαδάρα.
-Με πρόεδρο στην ΕΠΟ δικό του.
-Με τον κόσμο του, καβλωμένο, όσο ποτέ.
-Με Ολυμπιακό-ΑΕΚ στο δεύτερο γύρο στη Τούμπα.
-Με τον Πρωθυπουργό της χώρας, να έχει πει ότι το πρωτάθλημα θα το πάρει ο ΠΑΟΚ.

ΜΕΧΡΙ πρότινος λοιπόν στον ΠΑΟΚ πανηγύριζαν, ότι έχουν τον καλύτερο σέντερ φορ του πρωταθλήματος. Τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς των Βαλκανίων. Όχι τίποτα δευτεράντζες σαν του Ολυμπιακού. Ούτε τίποτα δανεικούς σαν της ΑΕΚ. Και ξαφνικά ο Αλεξάντερ μπαίνει στο μούσκιο . Κάθεται στον πάγκο, για να βλέπει τον Θύμιο τον Κουλούρη να παίζει. Και κάνει την επανεμφάνισή του, σήμερον, Τρίτη στα Τρίκαλα στα δυο στενά, που σκοτώσανε τον Σακαφλιά, στον πάντα απρόβλεπτο θεσμό του Κυπέλλου. Έχοντας εκδοθεί πωλητήριο στο όνομά του.

ΔΕΝ τέθηκε ωστόσο θέμα, να πουληθεί ο Πρίγιοβιτς επειδή ήρθε κάποια πρόταση. Όπως πουλήθηκε ο Ροντρίγκεζ στην Τουρκία. Τίθεται θέμα, επειδή δεν συνάδει με το σύνολο της ομάδας. Οι έγκυρα ενημερωμένοι, ρεπόρτερς σου τα κάνουν πενηνταράκια: «Δεν γίνεται να παίζει ο ΠΑΟΚ με Πρίγιοβιτς εντός έδρας και Κουλούρη εκτός». Κι επειδή ο μικρός δεν μπορεί να βγάλει το σεζόν μόνος του, πουλάμε τον κοτσίδα και πάμε γι’ άλλα. Όποιος βέβαια έχει ακούσει ξανά ποτέ στο παρελθόν, ότι κάποιος σέντερ φορ, κάνει για τα εντός έδρας και δεν κάνει για τα εκτός, κερδίζει χρυσούν ωρολόγιον. Και πολύ σωστά κάνει ο Λουτσέσκου, που βάζει μέσα-έξω τον Κουλούρη. Αυτόν δηλαδή που στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, θεωρεί ότι είναι σε καλύτερη κατάσταση. Δηλαδή, στα ματς με Πλατανιά, Κέρκυρα, Απόλλωνα, Παναιτωλικό, Λεβαδειακό, Λαμία, Γιάννινα, Ξάνθή, Λάρισα, είτε μέσα παίζει ο ΠΑΟΚ, είτε έξω, ποια είναι το διάφορο; Μιλάμε για τις μισές ομάδες του πρωταθλήματος. Στη Ριζούπολη, με τον Απόλλωνα να παίζει από το 32′ με δέκα, το ματς θεωρείται «εκτός έδρας»; Κι ο ΠΑΟΚ χρειαζόταν σέντερ φορ με διαφορετικά στοιχεία από τον Πρίγιοβιτς;

ΜΗ λέμε πολλά. Δεν είναι κάτι σούπερ ο Σέρβος. Είναι ένα στατικό σέντερ φορ παλιάς κοπής. Άργος, χωρίς αλτικότητα. Να μην ξεχνάμε όμως, ότι μιλάμε για το ελληνικό πρωτάθλημα. Είναι καλός στην εκτέλεση. Έχει το εύκολο γκολ. Θα βρουν καλύτερο; Αν είναι να πάρουν τον Μπεργκ, οκ. Είναι εύκολο να βρεις σέντερ-φορ Γενάρη μήνα; Να τον πάρεις σήμερα και να σου παίξει αύριο; Να ενσωματωθεί στην ομάδα, μεσούσης της περιόδου; Πόσο νορμάλ είναι, για μία ομάδα για δεύτερο συνεχόμενο χειμώνα, να διώχνει τον βασικό της σέντερ φορ και να ψάχνει για άλλον; (Αν βρουν ομάδα να τον πουλήσουνε στα λεφτά που ζητάνε. Για σέντερ φορ, δηλαδή, που σκοράρει εντός έδρας κι εκτός δεν κάνει σεφτέ). Όλα αυτά, μέχρι τη δήλωση του Λούμπος, ότι «ο Πρίγιοβιτς, θα πουληθεί το καλοκαίρι με πολλά λεφτά». Συμπέρασμα: Ή δεν βρίσκουν να τον πουλήσουνε και ανέκρουσαν πρύμνα ή αλλάξανε γνώμη. Κι αν ισχύει το δεύτερο, καλά κάνανε. Σε κάθε περίπτωση ωστόσο ισχύει αυτό, που έχει πει ο Μάο Τσε Τουνγκ, «όποιος έχει τα γένια, έχει και τα χτένια».

Στη μουσική επιλογή της ημέρας, Chuck Berry & John Lennon εν έτη 1972.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ