Με άρωμα Πορτογαλίας ο νέος ΠΑΟΚ

Με άρωμα Πορτογαλίας ο νέος ΠΑΟΚ

Τον ΠΑΟΚ του Ράζβαν Λουτσέσκου καλά θα κάνουν οι φίλαθλοι να τον ξεχάσουν καθώς αυτό που χτίζεται στην Ολλανδία δείχνει να είναι πιο ελκυστικό και σύγχρονο.

Με αφορμή το πρώτο φιλικό με την Άλκμααρ είχαμε και το πρώτο δείγμα γραφής γι’ αυτά που θα δούμε φέτος από τον ΠΑΟΚ. Μπορεί ο Δικέφαλος να είναι στο ξεκίνημα της εποχής Φερέιρα όμως αυτό το λίγο που έδειξε η ομάδα του αφήνει πολύ θετικά μηνύματα για το τι μπορεί να πετύχει και φέτος.

Με τις στοχευόμενες κινήσεις που θα γίνει τα επόμενα 24ωρα θα γίνει ακόμα πιο εύκολο το έργο του 40χρονου τεχνικού. Ο Πορτογάλος προπονητής από την πρώτη ημέρα έχει ξεκινήσει τα ιδιαίτερα μαθήματα γι’ αυτά που θέλει να βλέπει από τους ποδοσφαιριστές του στον αγωνιστικό χώρο. Το «10» εστίασε στα «θέλω» του Φερέιρα και σας παρουσιάζει τον τρόπο παιχνιδιού που θα έχει ο ΠΑΟΚ απ’ εδώ και στο εξής.

Ο Δικέφαλος αφήνει στην άκρη το 4-2-3-1 και πάει στο 4-4-2 σε όλες τις εκδοχές του. Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται επειγόντως έναν κόφτη που θα μπορεί να κατεβάζει τη μπάλα και μοιράζει παιχνίδι. Αυτός ο παίκτης για την ώρα δεν υπάρχει, αν εξαιρέσουμε τον Έργκους Κάτσε που υπηρετεί ένα συγκεκριμένο τρόπο παιχνιδιού. Στην αναμέτρηση με την Άλκμααρ είδαμε τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ να ασκούν πίεση ψηλά. Αν χαθεί η μπάλα να μην φοβηθούν να κάνουν φάουλ τακτικής έξω από την περιοχή του αντιπάλου.

Σημαντικό ρόλο θα παίξουν φέτος τα εξτρέμ. Ο Φερέιρα, αυτό που ζητά είναι να συγκλίνουν αρκετές φορές προς τον άξονα στη διάρκεια του αγώνα και ανάλογα με την δυναμική του κάθε αντιπάλου. Δηλαδή, αλλιώς θα πρέπει να κινούνται αν ο αντίπαλος παίζει με δύο φορ και αλλιώς αν έχει έναν φορ και ένα δεκάρι.

Στην φιλική αναμέτρηση της Τετάρτης είδαμε τον ΠΑΟΚ να πραγματοποιεί πολλές κατεβασιές από τον άξονα και μάλιστα γρήγορες. Αν όμως αυτό δεν καταστεί εφικτό η μπάλα θα πηγαίνει στα άκρα.

Ένα ακόμα στοιχείο που διακρίναμε ήταν ότι ενεργό ρόλο θα έχουν και οι τερματοφύλακες. Αρκετές φορές η μπάλα γύριζε πίσω με τον Νίκο Μελισσά, να είναι διαρκώς σε ετοιμότητα. Μάλιστα πολλές ακούγαμε τον Έλληνα γκολκίπερ να μιλάει στους συμπαίκτες του για το πως πρέπει να συμπεριφερθούν στον αγωνιστικό χώρο.

Αυτό ήταν μόνο ένα μικρό δείγμα απ’ αυτά που είδαμε στο φιλικό με την Άλκμααρ. Όσο θα περνούν οι μέρες και ο Φερέιρα θα μαθαίνει τους παίκτες του, αλλά και το αντίστροφο, όλο και περισσότερα στοιχεία θα βλέπουμε για το ποια θα είναι η αγωνιστική συμπεριφορά του Δικεφάλου. Η ομάδα σίγουρα χρειάζεται ενίσχυση σε πολύ σημαντικές θέσεις. Όταν αποκτηθούν οι κατάλληλοι ποδοσφαιριστές τότε το έργο του Αμπέλ Φερέιρα θα γίνεται όλο και πιο εύκολο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ