Με τα χέρια δεμένα πισθάγκωνα…

Με τα χέρια δεμένα πισθάγκωνα…

Κι όταν δεν έχεις να πληρώσεις, αναγκάζεσαι και να πουλήσεις φτηνά και να χάσεις τις πρώτες επιλογές για την ενίσχυση της ομάδας. Εδώ μιλάμε για ένα ακόμα μπλοκάρισμα που υπάρχει και δένει τα χέρια του Νταμπίζα και του Δώνη.

Τι να σκεφτούμε; Οτι είναι πολλά τα πεντακόσια χιλιάρικα που ζητεί από τον Παναθηναϊκό ο Μπουζούκης ή ότι ήταν πολύ λίγα αυτά τα τριάντα-σαράντα χιλιάρικα που έπαιρνε μέχρι τώρα;

Ο ταλαντούχος χαφ έκλεισε το είκοσι ένα χρόνια. Αντιλαμβάνεται ότι τώρα πρέπει να αρχίσει να βλέπει τα πράγματα αλλιώς. Με καθαρά επαγγελματικό μάτι. Κι να δυσκολεύεται να τα δει αυτός, η εταιρεία που έχει αναλάβει την εκπροσώπησή του δεν έχει καμιά δυσκολία. Ετσι, έφτασε να ζητεί μισό χαρτί για να υπογράψει ο παίκτης νέο συμβόλαιο με τους πράσινους.

Τα πράγματα είναι κουκιά μετρημένα. Αν ο Παναθηναϊκός αποφασίσει να πουλήσει τον παίκτη στο εξωτερικό τότε είναι περίπου σίγουρο ότι η ομάδα που θα τον πάρει, θα του δώσει τα πεντακόσια χιλιάρικα και παραπάνω. Κατά συνέπεια για να μείνει στο τριφύλλι και να δέσει την καριέρα του με αυτό για άλλα τρία χρόνια, η εταιρεία που τον μανατζάρει ζητεί αυτό το ποσό. Δεν πρόκειται για κάτι παράλογο. Το πρόβλημα βρίσκεται αλλού.

Οτι από την πράσινη ΠΑΕ βραδυπορούν και βραδυπορούν επικίνδυνα. Οπως προκύπτει από την ενημέρωση της εταιρείας δεν έχουν καν αρχίσει οι επαφές του Νταμπίζα με τον παίκτη για την ανανέωση του συμβολαίου. Γενικά δεν φαίνεται να κινείται τίποτα σε ότι αφορά την ομάδα κι αυτό είναι που ανησυχεί. Και πως να κινηθεί κάτι όταν απουσιάζει η κινητήριος δύναμη δηλαδή το μετρητό. Είναι γνωστό πως υπάρχουν νέες οικονομικές εκκρεμότητες με παίκτες που δεν έχουν εξοφληθεί και τους υπαλλήλους της ΠΑΕ που παραμένουν απλήρωτοι για κάποιους μήνες.

Οταν λοιπόν δεν υπάρχει μετρητό ούτε γρήγορες κινήσεις για να λυθούν συμβόλαια μπορεί να γίνουν ούτε ανανεώσεις συμβολαίων ούτε μεταγραφές. Στην ΠΑΕ μόλις αποφασίστηκε να γίνει νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου προκειμένου και πάλι να πληρώσει ο Γιάννης Αλαφούζος που θα καλύψει την σχετική αύξηση. Το πόσο γρήγορα θα τρέξει αυτή η διαδικασία εξαρτάται από τον μεγαλομέτοχο.

Η οικονομική δυσχέρεια όμως μπλοκάρει το σύστημα και αδυνατίζει εκ των πραγμάτων την διαπραγματευτική δύναμη του Νίκου Νταμπίζα που καλείται να χειριστεί όλα τα σχετικά θέματα και ανάμεσα τους την ανανέωση του συμβολαίου του Γιάννη Μπουζούκη. Ο Νταμπίζας μας εξήγησε πάνω-κάτω πως θα κινηθεί μεταγραφικά ο Παναθηναϊκός αλλά για να γίνει η οποιαδήποτε κίνηση χρειάζονται λεφτά τα οποία δεν υπάρχουν επί του παρόντος.

Κι όταν δεν έχεις να πληρώσεις αναγκάζεσαι και να πουλήσεις φτηνά και να χάσεις  τις πρώτες επιλογές για την ενίσχυση της ομάδας. Εδώ μιλάμε για ένα ακόμα μπλοκάρισμα που υπάρχει και δένει τα χέρια του Νταμπίζα και του Δώνη. Κι αυτό το καλοκαίρι ο Παναθηναϊκό θα πάει με τα χέρια δεμένα πισθάγκωνα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ