Όλα τα κιλά, όλα τα λεφτά

Όλα τα κιλά, όλα τα λεφτά

Ο Κώστας Καίσαρης έχει εντυπωσιαστεί από τις καταιγιστικές εξελίξεις στο project του Βοτανικού. Όλα τα λεφτά από τις δημόσιες επενδύσεις.

ΛΟΙΠΟΝ. Σε τόσο προχωρημένο στάδιο, σχεδόν τελειωμένο μπορείς να πεις, είναι το project Βοτανικός, που δεν έκανε δηλώσεις καταρχήν ούτε ο «δε βάζω γλώσσα μέσα μου» Βασιλειάδης. Αντ’ αυτού τοποθετήθηκαν οι συνεργάτες του. Ή το περιβάλλον του. Ανάλογα τι διάβαζες. «Υπάρχει κατ’ αρχήν συμφωνία ανάμεσα στην κυβέρνηση και στον Παναθηναϊκό για γήπεδο στο Βοτανικό». Κι αμέσως άρχισαν να βαράνε χαρμόσυνα οι καμπάνες. Διευκρινίζοντας μάλιστα, ότι «δεν πρόκειται για προεκλογικό τρικ». Που πάει να πει, πολλές φορές λέμε ψέματα αλλά αυτή τη φορά λέμε αλήθεια. Πιστέψτε μας.

ΠΟΥ πάει να πει, και να θέλεις να τους αφήσεις, δε σε αφήνουν αυτοί. Από ‘κει και πέρα, να αναγνωρίσουμε την πρόοδο που έχει επιτευχθεί. Μέχρι τώρα έταζαν γήπεδο. Ένα γήπεδο. Τα γήπεδα τώρα είναι τρία. Και ποδοσφαίρου 35-40.000 θέσεων. Και μπάσκετ 15.000 κι ένα μικρό κλειστό για τις ανάγκες του Ερασιτέχνη 1.500 θέσεων. Τους διέφυγε βέβαια να φτιάξουν κι ένα κλειστό κολυμβητήριο για τις ομάδες του γουότερ-πόλο, αλλά ποτέ δεν είναι αργά. Και δεν είναι κορόιδα βέβαια αυτοί της Νέας Δημοκρατίας. Μπακογιάννης, Χατζηδάκης τρέξανε να υπερθεματίσουν. Όπως έχει τονίσει άλλωστε ο εις εκ των επτά σοφών, ο Βίας ο Πριηνεύς, «ο τάξας δεν έχασε ποτέ. Μόνο ο δώσας».

ΑΠΟ εκεί και πέρα, πήρανε φόρα οι αθλητικογράφοι. Και δε σταματάνε με τίποτα. Κι ούτε έχουνε συναίσθηση τι γράφουνε. Διαβάζεις και σου σηκώνεται η τρίχα: «Παναθηναϊκός και Πολιτεία κατέληξαν σε συμφωνία για τη δημιουργία ιδιόκτητου γηπέδου ποδοσφαίρου και απέμεινε το τελικό ΟΚ για την κατασκευή γηπέδου μπάσκετ που θα φιλοξενεί τον εξάστερο». Δηλαδή συμφωνήσαμε εγώ κι εσύ για το γήπεδο αλλουνού. Κυβέρνηση και Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός για το γήπεδο της ΠΑΕ. Σηκώνεις τα χέρια ψηλά. Φτιάχνουμε γήπεδο εγώ κι εσύ, ερήμην του ιδιοκτήτη.

ΠΟΙΑ είναι η θέση του Αλαφούζου; Εδώ είναι που έρχεται το δημοσιογραφικό δαιμόνιο να καλύψει όλες τις απορίες. «Κατ’ αρχήν ήταν αρνητικός για το Βοτανικό. Δεν έχει απευθείας ενημέρωση. Δεν ξέρει τις λεπτομέρειες για τις τροποποιήσεις που έχει ζητήσει ο Γιαννακόπουλος και τις λύσεις που προτείνει η κυβέρνηση. Απαραίτητη προϋπόθεση για να συναινέσει στη συμμετοχή τής ΠΑΕ στο project, είναι να μην πληρώσει. Θα ακούσει κάθε πρόταση κι αν δεν πληρώσει, θα συμφωνήσει. Προς το παρόν περιμένει». Χρειάζεται να σχολιάσει και να τοποθετηθεί επ’ αυτού ο Καίσαρης; Δε νομίζω. Όπως έχει αποφανθεί η Μαρινέλλα, «τα λόγια είναι περιττά».

ΚΑΙ μην αναρωτηθεί κανείς κοκορνιόκος ποιος θα πληρώσει. Υπάρχει νεότερη και 100% έγκυρη πληροφόρηση. Ότι «όλο το έργο θα καλυφθεί από τις δημόσιες επενδύσεις». Κάπου 80 με 100 εκατομμύρια. Και δεν τίθεται θέμα βέβαια για ένα εικοσάρικο διαφορά. Ψιλοπράμματα μπροστά σ’ αυτό το τεράστιο έργο. Ιδού λοιπόν η πρόοδος. Η εξέλιξη. Ο δρόμος που άνοιξε η συντρόφισσα Δούρου, γίνεται διάπλατη λεωφόρος. Ξεκινήσαμε δηλαδή με την Αγιά Σοφιά. Ένα εικοσάρικο εκατομμύρια η Περιφέρεια για το γήπεδο και 18 για την υπογειοποίηση. Προς τι όμως η μιζέρια; Το κράτος δεν επιτρέπεται να είναι τσουρούτικο. Ιδού λοιπόν το επόμενο βήμα. Όλα τα κιλά όλα τα λεφτά. Όλος ο Βοτανικός, από τις δημόσιες επενδύσεις.

ΚΑΤΟΠΙΝ τούτων, εύλογο το δημοσιογραφικό συμπέρασμα. «Θα ωφεληθούν, ο Παναθηναϊκός, η Αθήνα, οι τράπεζες και οι επενδυτές». Και δε θέλω ανόητες ερωτήσεις. «Αφού θα κερδίσουν όλοι αυτοί, ποιος θα χάσει»; Κανένας δε θα χάσει. Αν και όταν ολοκληρωθεί το project, οι Αθηναίοι θα έχουν τρία γήπεδα να γλείφεις τα δάχτυλά σου. Ούτε από βρεφονηπιακούς σταθμούς έχει ανάγκη η Αθήνα. Ούτε από παιδικές χαρές. Ούτε από δημοτικές βιβλιοθήκες. Ούτε από πεζοδρόμια, ούτε από αποχετεύσεις. Ούτε από σχολικά κτίρια. Ούτε από ασφαλτοστρώσεις οι δρόμοι. Ούτε από πεζοδρόμους. Ούτε από δενδροφυτεύσεις. Ούτε από περισσότερα απορριμματοφόρα. Τίποτα. Όλα τα κιλά όλα τα λεφτά για τον Βοτανικό. Είναι δίκαιο πρέπει να γίνει πράξη…

Στη μουσική επιλογή, Rolling Stones-It’s All Over Now.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ