Όλοι μαζί με τον Σωκράτη

Όλοι μαζί με τον Σωκράτη

Δεν είναι ότι πιο συνηθισμένο για το ελληνικό ποδόσφαιρο να έχει ποδοσφαιριστή σε παιχνίδι τόσο υψηλού επιπέδου. Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος θα γίνει ένα ακόμα μέλος από το πολύ κλειστό αυτό κλαμπ Ελλήνων ποδοσφαιριστών με συμμετοχή σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Τσέλσι- Άρσεναλ λοιπόν στο Αζερμπαϊτζάν διασταυρώνουν τα ξίφη τους με φόντο το τρόπαιο του Europa League. Από μόνο του το ζευγάρι αυτό είναι μοναδικό, αφού δεν είναι σύνηθες να κοντράρονται σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης δύο ομάδες από την ίδια πόλη. Το Λονδίνο επομένως έχει την τιμητική του και οι δύο σύλλογοι θα παλέψουν για να κατακτήσουν τον τίτλο.

Βέβαια για την Άρσεναλ κρίνεται κάτι περισσότερο από ένας τίτλος, με δεδομένο ότι η 5η θέση που κατέκτησε στη φετινή Premier League την έθεσε εκτός του επόμενου Champions League. Θέλει επομένως πέρα από έναν τίτλο, να κερδίσει μέσω αυτού και το εισιτήριο για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Προσωπικά δεν συμπαθώ καμία από τις δύο ομάδες, αφού ως γνωστόν γουστάρω τη Λίβερπουλ, αλλά αύριο θα ήθελα να δω έναν Έλληνα παίκτη να σηκώνει ένα ευρωπαϊκό τρόπαιο. Για να είμαστε απόλυτα ακριβής εκτός του Παπασταθόπουλου, που θα πατήσει το χορτάρι, υπάρχει στο ρόστερ των κανονιέρηδων ένας ακόμα Έλληνας, ο Μαυροπάνος, οπότε το κίνητρο για να υποστηρίξεις την Άρσεναλ είναι διπλό.

Φαβορί σε τέτοια ματς δεν υπάρχουν, πολύ δε περισσότερο όταν μιλάμε για δύο ομάδες ίδιου επιπέδου, από την ίδια χώρα, που γνωρίζονται πολύ καλά και βρίσκονται αντιμέτωπες αρκετές φορές μέσα σε μια σεζόν. Το να αναλύσεις ποδοσφαιρικά ένα τέτοιο ματς, πριν γίνει, δεν είναι εύκολο, αλλά στην προκειμένη περίπτωση δεν είναι και το βασικό ζητούμενο.

Ο τελικός στο Μπακού είναι ένας τελικός με πολύ παρασκήνιο. Πρώτα απ’ όλα, όπως προκύπτει από τα ρεπορτάζ θα υπάρχουν αρκετές κενές θέσεις, γεγονός πρωτόγνωρο για ένα τέτοιο παιχνίδι. Ενδεικτικά αναφέρω το ρεπορτάζ του Sky Sports που μιλάει για επιστροφή 2.300 εισιτηρίων από την Άρσεναλ. Το πρόβλημα γίνεται τεράστιο αν αναλογιστούμε, ότι η διοργανώτρια αρχή σε ένα γήπεδο 69.000 θέσεων είχε δώσει μόλις τα 12.000 στις ομάδες.

Καταλαβαίνετε λοιπόν, ότι εάν οι επιστροφές από τους συλλόγους αγγίξουν το 50% αυτών που τους είχαν δοθεί, μιλάμε για φιάσκο. Η τοποθεσία του γηπέδου, οι λίγες πτήσεις προς την χώρα, τα λίγα καταλύματα και το υψηλό κόστος του ταξιδιού απέτρεψαν πολλούς από το να πάνε στο Μπακού. Προσθέστε δε ότι και ο Αρμένιος άσσος Χένριχ Μιχιταριάν δεν θα ταξιδέψει στο Αζερμπαϊτζάν, εξαιτίας των γνωστών προβλημάτων της χώρας του με το κράτος των Αζέρων, οπότε πως να μη συμφωνήσεις με τον Γερμανό προπονητή της Λίβερπουλ Γιούργκεν Κλοπ, που χαρακτήρισε τη συγκεκριμένη επιλογή πόλης από την UEFA, ως αστεία.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ