Ο μεγαλομέτοχος δεν έχει βάλει πωλητήριο για το προπονητικό κέντρο, όπως διαρρέει από την ΠΑΕ, αλλά όλα δείχνουν ότι ψάχνεται.
Η πληροφορία ότι ο Γιάννης Αλαφούζος σκέφτεται να πουλήσει το προπονητικό κέντρο στο Κορωπί, σαφώς και είναι σοβαρή. Μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει διαψευστεί ούτε έχει επιβεβαιωθεί από την ΠΑΕ το δημοσίευμα.
Αυτό που τονίζεται είναι ότι δεν έχει βάλει πωλητήριο ο μεγαλομέτοχος του Παναθηναϊκού για το αθλητικό κέντρο, το οποίο από «Απήλιον» μετονόμασε σε «Γ. Καλαφάτης». Ο μεγαλομέτοχος του «τριφυλλιού» συνεχίζει να είναι εξαφανισμένος και να μην παίρνει θέση σε όλα τα σημαντικά ζητήματα που απασχολούν τον σύλλογο.
Εδώ και δύο χρόνια, μετά τη λήξη της σεζόν 2016-17, δεν έχει ακουστεί η φωνή του σε ό,τι έχει να κάνει με τον Παναθηναϊκό. Να δώσει μία συνέντευξη σε κάποιο μέσο, ώστε να ενημερώσει τον κόσμο για τις προθέσεις του, για το χρέος της ΠΑΕ… Τώρα προέκυψε κι αυτό με το «Γ. Καλαφάτης». Πάλι σιγή ιχθύος. Μπορεί, λοιπόν, να μην έχει βάλει επίσημα πωλητήριο, να μην έχει ανακοινώσει κάτι, αλλά δεν μπορεί κανείς ν’ αποκλείσει ότι ψάχνεται. Στο δημοσίευμα, άλλωστε, αναφέρεται ότι έχει μιλήσει ήδη με τον Απόλλωνα για την πώλησή του και με δύο ακόμα ενδιαφερόμενους, αλλά συμφωνία δεν υπήρξε.
Εφόσον το έχει βάλει σκοπό ο Αλαφούζος να πουλήσει το προπονητικό κέντρο, τότε πιστοποιεί ότι οι αλλοπρόσαλλες κινήσεις του δεν έχουν τελειωμό. Το καλοκαίρι του 2013 πήρε έναντι 10-12 εκατ. ευρώ τις εγκαταστάσεις από τον πρώην μεγαλομέτοχο του Πανιωνίου Κωνσταντίνο Τσακίρη. Μαζί κι ένα παρακείμενο οικόπεδο σχεδόν 50 στρεμμάτων, προκειμένου να επεκτείνει το αθλητικό κέντρο. Ήταν η περίοδος που διαφώνησε με τον Γιώργο Βαρδινογιάννη για το ενοίκιο της Παιανίας.
Εντελώς αθόρυβα εκείνη την περίοδο, λοιπόν, πήρε από τον Τσακίρη το κέντρο και το «πούλησε» επικοινωνιακά. Ο κόσμος έβλεπε ότι αγοράζει ένα κέντρο που θα μείνει στον σύλλογο. Αυτό πίστευαν όλοι. Γιατί να τον αμφισβητήσει κάποιος και γιατί να πάρει ένα οικόπεδο στο πουθενά για πάρτη του; Το αναφέρω για να μην βρεθούν ορισμένοι και πουν «τα λέγαμε…».
Το 2013, δηλαδή, έκανε μία επιχειρηματική κίνηση για να δείξει, παράλληλα, ότι κόβει τους δεσμούς με την οικογένεια Βαρδινογιάννη. Έτσι πέρασε κι επικοινωνιακά. Ακόμα υπήρχε μένος σε μεγάλη μερίδα του κόσμου για την οικογένεια. Η επόμενη φράση στο στόμα όλων –κόντρα σε όσους διαφωνούσαν με τη κίνηση- ήταν η εξής: «Ο Βαρδινογιάννης δεν άφησε κανένα περιουσιακό στοιχείο στον Παναθηναϊκό. Τώρα θα μείνει κάτι».
Το αθλητικό κέντρο, όμως, από την πρώτη στιγμή δεν ανήκε στην ΠΑΕ. Αυτό ήταν γνωστό κι από τους ισολογισμούς. Ανήκει στην εταιρία που σύστησε ο Αλαφούζος «Koropi Academies S.A.». Αυτό φαινόταν κι από τις καταχωρήσεις στο Γ.Ε.ΜΗ. Η απάντηση από τη διοίκηση σε σχετική ερώτηση είναι πως μόλις το αποπληρώσει ο Αλαφούζος, τότε θα περάσει στην ΠΑΕ ή και στον Ερασιτέχνη. Σ’ αυτό το σημείο, βέβαια, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι μόνο ο Αλαφούζος και οι στενοί του συνεργάτες γνωρίζουν πως πληρώθηκε ένα μέρος των χρημάτων ο Τσακίρης. Με έσοδα της ΠΑΕ ή από την τσέπη του Αλαφούζου; Γιατί υπάρχει εδώ και καιρό ένα σενάριο ότι πήρε δάνειο η ΠΑΕ για να πάρει το προπονητικό και ο 63χρονος εφοπλιστής μπήκε εγγυητής.
Το σίγουρο είναι ότι δόθηκε στον Τσακίρη ένα σημαντικό μέρος της συμφωνίας. Ο τελευταίος ακόμα έχει να παίρνει χρήματα (άγνωστο πόσα). Υπολογίστε, όμως και πόσα χρήματα δόθηκαν για την ανακατασκευή του. Έκλεισε η πισίνα, επεκτάθηκαν όσο ήταν εφικτό οι ξενώνες, βελτιώθηκαν τα αποδυτήρια, το γυμναστήριο, η αίθουσα αποκατάστασης, ο χώρος φιλοξενίας, η αίθουσα προβολής βίντεο και φυσικά υπήρχαν κι έργα βελτίωσης του χλοοτάπητα σε όλα τα γήπεδα. Από την πρώτη στιγμή ήταν φανερό ότι το προπονητικό είχε ελλείψεις. Μέχρι και θέμα με τον αέρα υπήρχε. Αλλά γίνονταν προσπάθεια να ξεπεραστούν όλα. Όλοι είχαν καλή πίστη. Σε μία συνέντευξή του ο Αλαφούζος είχε πει ότι θα καλλιεργούνται και βιολογικά προϊόντα…
Δυστυχώς, δεν έγιναν εργασίες στο διπλανό οικόπεδο για να μεγαλώσει το κέντρο και να μπορεί να φιλοξενήσει όλα τα τμήματα υποδομής. Με αποτέλεσμα να υπάρχει μοίρασμα με την Παιανία. Οι πληροφορίες εδώ καιρό αναφέρουν ότι εκτός του ότι δεν υπήρχαν οικονομικές δυνατότητες, δεν επιτρέπει και ο νόμος στη Β’ ζώνη Υμηττού σημαντικές οικοδομικές παρεμβάσεις. Ο Αλαφούζος δηλαδή πήρε βιαστικά ένα οικόπεδο, πριν σχεδόν έξι χρόνια, μέσα στην κρίση κι όχι στις «καλές εποχές», χωρίς να έχει εξετάσει όλες τις παραμέτρους.
Έναν χρόνο πριν με αφορμή και το ενδιαφέρον του Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ, στη συζήτηση για τις μετοχές της ΠΑΕ, γινόταν λόγος από τον Ταϊλανδό ότι θα πάρει και το «Γ. Καλαφάτης», δίνοντας στον Έλληνα εφοπλιστή περίπου 7 εκατ. ευρώ. Ο Πιεμπονγκσάντ αποχώρησε και το θέμα έμεινε ως είχε. Τώρα ο μεγαλομέτοχος του Παναθηναϊκού, λέγεται ότι θέλει να το πουλήσει κοντά στα επτά εκατ. ευρώ. Καταρχάς, έτσι όπως έχει πλασαριστεί επικοινωνιακά, ποιος να το πάρει και γιατί; Με τις ατέλειες και χωρίς να μπορεί να κάνει σπουδαία πράγματα, σε ό,τι αφορά την επέκτασή του;
Σε κάθε περίπτωση, φαίνεται από τις κινήσεις που κάνει εδώ κι έναν χρόνο ο Αλαφούζος, ότι σκοπεύει να κάνει το χρέος διαχειρίσιμο, την ΠΑΕ πιο ελκυστική, ώστε να βρει επενδυτή και να μειώσει τη δική του χασούρα. Γίνεται αντιληπτό, ότι όποιος ενδιαφερθεί σοβαρά να πάρει το «τριφύλλι», θα πρέπει να δώσει ένα σεβαστό ποσό και στον Αλαφούζο. Ο τελευταίος δεν θ’ αποχωρήσει έτσι εύκολα, από τη στιγμή που συνολικά φέρεται να έχει βάλει 60-70 εκατ. και θα συνεχίσει να βάζει όσο μένει. Ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να ικανοποιήσει τον Αλαφούζο, ν’ αποπληρώνει το χρέος και φυσικά να βάλει χρήματα για να κάνει φυσικά ανταγωνιστική την ομάδα.