Δεν σώζεται ο ασθενής με νηστεία και προσευχή

Δεν σώζεται ο ασθενής με νηστεία και προσευχή

Η εβδομάδα που διανύουμε είναι εξαιρετικά κρίσιμη και μπορεί να οδηγήσει σε άμεση κατάρρευση λόγω των προσφυγών που είναι σε εξέλιξη. Αν λοιπόν, θεωρούν ορισμένοι ότι το να κάνουμε συσκέψεις και επιτροπές δίνει κάποιας μορφής λύση στο πρόβλημα του Παναθηναϊκού είναι βαθιά νυχτωμένοι.

Μετά το χθεσινό 4-0 της Τούμπας βγήκε προς τα έξω μία προσπάθεια που κάνει ο γνωστός για τα Παναθηναϊκά του αισθήματα Σπύρος Θεοδωρόπουλος, επιχειρηματίας και χρηματοδότης της ΠΑΕ στην εποχή Αλαφούζου. Η κίνηση αυτή όπως έγινε γνωστό μετά τη σημερινή συνάντηση στο ΧΙΛΤΟΝ έχει να κάνει με ένα πλάνο το οποίο αφορά τη σύμπραξη μιας μεγάλης μερίδας του κόσμου, γύρω στις 300.000 όπως είπε ο ίδιος, οι οποίοι θα συνεισφέρουν από 50 ευρώ ο καθένας, έτσι ώστε να βγει η χρονιά. Δηλαδή, πρόκειται για ένα πλάνο που στηρίζεται στην καλή θέληση των απλών φιλάθλων της ομάδας και το κατά πόσο αυτοί θα πιστέψουν τις καλές προθέσεις του όλου εγχειρήματος. Στα δικά μου μάτια μοιάζει σαν να έχουμε απέναντί μας έναν βαριά ασθενή άνθρωπο που χρειάζεται άμεσα θεραπεία και εμείς να επιλέγουμε τη νηστεία και την προσευχή.

Ο mr. Chipita είναι ένας από τους πιο σοβαρούς Έλληνες επιχειρηματίες και ιδιοκτήτης μιας από τις λίγες, επί της ουσίας, ελληνικής πολυεθνικής εταιρείας. Επομένως, θεωρώ ότι γνωρίζει από πρώτο χέρι, όντας και φίλος του Συλλόγου καιρό, ότι οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες, απότομες και εξαιρετικά δυσμενείς αν δεν εισρεύσουν χρήματα στα ταμεία του συλλόγου, χθες. Η εβδομάδα που διανύουμε είναι εξαιρετικά κρίσιμη και μπορεί να οδηγήσει σε άμεση κατάρρευση λόγω των προσφυγών που είναι σε εξέλιξη. Αν λοιπόν, θεωρούν ορισμένοι ότι το να κάνουμε συσκέψεις και επιτροπές δίνει κάποιας μορφής λύση στο πρόβλημα του Παναθηναϊκού είναι βαθιά νυχτωμένοι. Αυτό που θα περίμενε κανείς από τη σημερινή συνάντηση ήταν ο κύριος Θεοδωρόπουλος να πει αυτό που είπε, ότι δηλαδή θα συνεχίσει να βάζει το ποσό που βάζει εδώ και χρόνια στα ταμεία της ομάδας και ότι θα είχε δίπλα του ορισμένους ακόμα επιχειρηματίες που θα δεσμευόντουσαν για την καταβολή από μέρους τους αντίστοιχων τουλάχιστον ποσών με αυτών. Μάλιστα η καταβολή αυτών των ποσών θα έπρεπε να ήταν άμεση. Τι είδαμε αντ’ αυτού; Θεωρία, ευχές και πλάνα με ορίζοντα μελλοντικό, δηλαδή ουσιαστικά…ΤΙΠΟΤΑ!

Η σημερινή συνάντηση και κυρίως η σύνθεση αυτής εγείρει πολλά ερωτήματα. Οι παλαίμαχοι που ήταν παρόντες είναι άτομα με παρουσία στα διοικητικά του Παναθηναϊκού και κάποιοι από αυτούς έχουν την στάμπα πάνω τους των ανθρώπων του Αλαφούζου. Κανένας παλαίμαχος νέας γενιάς δεν έδωσε το παρόν και αυτό από μόνο του είναι ζήτημα. Δεν με ενδιαφέρει αν είχαν προσκληθεί ή όχι, γιατί πρώτον αν είχαν προσκληθεί και δεν πήγαν αυτή η πράξη τους δείχνει πολλά και δεύτερον γιατί αν δεν είχαν προσκληθεί η σκέψη πάει αλλού. Είναι τρομακτικά άσχημο για ένα σύλλογο όπως ο Παναθηναϊκός να πηγαίνει νομοτελειακά προς τον γκρεμό και την ίδια ώρα διάφοροι να παίζουν στην πλάτη του παιχνίδια επιβίωσής τους ή να κάνουν ασκήσεις επί χάρτου. Τελικά ποιος κοροϊδεύει ποιον σε αυτόν το Σύλλογο;

Ένας μεγαλομέτοχος εξαφανισμένος από προσώπου γης, που έχει μεγαλύτερη αγωνία για τις συμμετοχές στο νέο survivor, παρά για την κατάσταση της ομάδας, ένας χρηματοδότης – συνεργάτης του να προσπαθεί την ύστατη στιγμή να κάνει πλάνα για συμμετοχή του κόσμου στη σωτηρία και στην αποφυγή της καταστροφής της ομάδας, που ο συνεργάτης του την οδήγησε εκεί, μια οικογένεια που αγαπάει αποδεδειγμένα τον Παναθηναϊκό και κρατά ψηλά τη σημαία του Συλλόγου να απέχει και μία οικογένεια που ενώ έχει αποχωρήσει από τα κοινά να πλανάται στην ατμόσφαιρα η οσμή της παρουσίας της. Τελικά τι πραγματικά συμβαίνει; Θα μάθουμε ποτέ; Ποιον βολεύει η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο Σύλλογος, γιατί αυτό που βιώνουμε είναι πρωτόγνωρο και δεν θα το έκανε κανείς σε μια τόσο ιστορική ομάδα, ακόμα και αν ήταν ο χειρότερος εχθρός της…

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ