Ανάλατη σούπα ένας τελικός χωρίς κόσμο

Ανάλατη σούπα ένας τελικός χωρίς κόσμο

Του χρόνου ίσως αποφασιστεί να απαγορευτούν οι διακοπές Χριστούγεννα, Πάσχα και καλοκαίρι, επειδή γίνονται αρκετά τροχαία δυστυχήματα στους δρόμους.

Ο Γιώργος Βασιλειάδης και η Πολιτεία αποφάσισαν να γίνει ο φετινός τελικός του Κυπέλλου χωρίς κόσμο. Του χρόνου ίσως αποφασιστεί να απαγορευτούν οι διακοπές Χριστούγεννα, Πάσχα και καλοκαίρι, επειδή γίνονται αρκετά τροχαία δυστυχήματα στους δρόμους.

Πονάει χέρι; Κόψει χέρι!

Πονάει κεφάλι; Κόψει κεφάλι…

Απλά πράγματα. Όπως τον Μεσαίωνα…

«Πρωταρχικός στόχος μας είναι η ασφάλεια των θεατών και η προστασία του προϊόντος», είπε με στόμφο ο Βασιλειάδης. Και η καλύτερη προστασία των θεατών είναι να μην έχει θεατές το γήπεδο στον τελικό! Αυτό είναι τουλάχιστον κωμικοτραγικό.

Βέβαια η προστασία του προϊόντος δεν συνάδει με μια τέτοια κίνηση, καθώς σαφώς και το υποβαθμίζει.

Εξακολουθώ να θεωρώ αδιανόητο αντί να βρει τρόπους η Πολιτεία μαζί με την Αστυνομία να διασφαλίσει την ομαλή διεξαγωγή ενός τελικού με κόσμο και των δύο ομάδων, σε ένα όσο το δυνατόν πιο γεμάτο Ολυμπιακό Στάδιο, να κατέληξε στην πιο αστεία λύση: ένα ματς χωρίς κόσμο.

Και επιμένω ότι όσο ντροπή και κατακριτέα είναι τα επεισόδια άνευ λόγου και αιτίας, άλλο τόσο ντροπή και κατακριτέο είναι να γίνει ένας τελικός χωρίς κόσμο.

«Και οι ίδιες οι ΠΑΕ μπορεί να θέλουνε τους οπαδούς τους, αλλά είναι ανίκανες να ελέγξουν πού να δώσουν τα εισιτήρια», πρόσθεσε ο Βασιλειάδης.

Και η Πολιτεία τι κάνει γι’ αυτό το κομμάτι; Τα εισιτήρια πηγαίνουν ονομαστικά με ΑΜΚΑ και αριθμό ταυτότητας. Αν κάποιος το πάρει και το δώσει σε κάποιον άλλο, τότε ο «άλλος» μπορεί να κοπεί αν υπάρχει σωστός έλεγχος και γίνεται ταυτοπροσωπία στην είσοδο στο γήπεδο. Αυτό το κομμάτι είναι ευθύνη της αστυνομίας, της πολιτείας και της ΕΠΟ που μπορεί να κάνει ουσιαστικούς αυστηρούς ελέγχους για να μην μπαίνει στον τελικό πχ ο Παυλίδης με εισιτήριο στο όνομα του Βιεϊρίνια.

Η Πολιτεία για πολλοστή φορά πέταξε την μπάλα στην κερκίδα, βγάζοντας τον κόσμο από εκεί.

Το πρόβλημα τις βίας δε λύνεται να άδειες εξέδρες αλλά με σωστά μέτρα καταπολέμησης του προβλήματος. Ένας τελικός κεκλεισμένων των θυρών είναι απλά μετάθεση του προβλήματος στο μέλλον.

Και σίγουρα ένα ματς (και ειδικά τελικός) χωρίς κόσμο θα είναι σαν ένα φαγητό χωρίς αλάτι: άνοστο…

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ