Το σασπένς στα νοκ άουτ το έχουν οι ρεβάνς…

Το σασπένς στα νοκ άουτ το έχουν οι ρεβάνς…

Κατανοώ τον τηλεθεατή - πελάτη, που πάντα αποζητά το μάξιμουμ των συγκινήσεων, στο δίωρο που σπαταλά για την ψυχαγωγία του, όμως, ήταν ακατανόητες οι συγκεκριμένες προσδοκίες του, στο περασμένο διήμερο, για ένα σωρό λόγους...

Κουβέντα πολύ και γκρίνια (τηλεθεατών) σήκωσε εν Ελλάδι η τηλοψία των τεσσάρων προημιτελικών του Champions League για τη «χαμηλή ποιότητα», βάσει των αυξημένων προσδοκιών και της αδιαμφισβήτητης ικανότητας των οκτώ ομάδων! Κυρίως, επειδή σημειώθηκαν αθροιστικά μόλις έξι γκολ, ενώ σε κανένα γήπεδο ο ρυθμός και η ένταση δεν «χτύπησαν κόκκινο»…

Κατανοώ τον τηλεθεατή – πελάτη, που αποζητά το μάξιμουμ των συγκινήσεων στο δίωρο που σπαταλά για την ψυχαγωγία του, μου μοιάζουν ακατανόητες όμως οι συγκεκριμένες προσδοκίες για ένα σωρό λόγους. Πχ., είναι τέτοιο το διακύβευμα της πρόκρισης, εν όψει και των ρεβάνς, που δεν συνηθίζεται στους πρώτους αγώνες οι συμμετέχοντες να παίρνουν τα ρίσκα που αν χρειαστεί θα πάρουν -προϊόντος του χρόνου, ο οποίος θα εξαντλείται με τυχόν αποτέλεσμα αποκλεισμού- την προσεχή εβδομάδα…

Επιπλέον, για τις έξι από τις οκτώ ομάδες (μόνο η Γιουβέντους και οι Καταλανοί έχουν «καθαρίσει» στο πρωτάθλημα), η χρονική περίοδος είναι κρισιμότατη και για τις εγχώριες διεκδικήσεις τους! Ερχονται από απαιτητικά ματς το περασμένο σαββατοκύριακο και έπονται αντίστοιχα τούτο το σαββατοκύριακο! Π.χ., χτες βράδυ στο Ολντ Τράφορντ η Μπαρτσελόνα έδωσε τον 23ο επίσημο αγώνα της τις τελευταίες 95 ημέρες, από τις 6 του Γενάρη! Ητοι, ένα ματς ανά τέσσερις ημέρες, με 24 αεροπορικές μετακινήσεις ενδιάμεσα (από τη Βαρκελώνη στις έδρες των αντιπάλων και πίσω στη βάση της)…

Συνεπώς -κι αφού προηγήθηκε τόσο νωρίς (στο 12′) και η Γιουνάιτεντ αδυνατούσε να την απειλήσει ουσιαστικά (ούτε μια τελική στην εστία!)- γιατί να κοπιάσει/ρισκάρει περαιτέρω; Διατηρώντας την κατοχή της μπάλας (38%-62% και 334-740 επιτυχημένες πάσες) έλεγξε τον ρυθμό, πήρε τη νίκη και δεν υπερκατανάλωσε δυνάμεις! Λογικό δεν είναι;

Κάτι αντίστοιχο δεν έκανε και η Παρί στο Ολντ Τράφορντ, μόλις «κλείδωσε» το 2-0 της (άλλη κουβέντα αν δεν της έφτασε στη συνέχεια στο Παρίσι); Αντίθετα, στη Λιόν, όπου η Μπαρτσελόνα δεν έβρισκε γκολ, πίεζε και προσπαθούσε («έπαιζε μπάλα» κατά το κοινώς λέγόμενο) ως το φινάλε. Κι εκεί ολοκλήρωσε με 16 τελικές, αν και «άσφαιρη» (και ίδιες πάσες με χτες, 700 επιτυχημένες)…

Το έπραξε και η Λίβερπουλ την Τρίτη με το 2-0 επί της Πόρτο υπέρ της, θα το έπραττε οποιαδήποτε τέτοιου βεληνεκούς και τέτοιων υψηλών στόχων ομάδα σαν αυτές, σε τούτη τη συγκυρία. Ο θεατής, προφανώς, θέλει να απολαύσει θέαμα, αλλά οι «εταιρίες» συνυπολογίζουν «κόστη» και «κέρδη», επιδιώκοντας την πιο ωφέλιμη σχέση μεταξύ τους, όσο ανεβαίνουμε στην πυραμίδα και τα σκαλοπάτια στενεύουν καθώς η κορυφή έχει χώρο μόνο για έναν…

Συγκινήσεις θα δώσουν οι προημιτελικοί. Στις ρεβάνς, την άλλη Τρίτη και Τετάρτη. Όπως έγινε και στα νοκ άουτ της φάσης των «16» (το δεύτερο ματς στο ζευγάρι Ρεάλ – Αγιαξ ήταν «όλα τα λεφτά], ομοίως στο ζευγάρι Παρί Σ.Ζ. – Μάντσεστερ Γ., ομοίως στο Γιουβέντους – Ατλέτικο, αλλά και στο Μπάγερν – Λίβερπουλ)…

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ