Ο «κορμός» του Άρη και η περιέργεια για τους παίκτες του

Ο «κορμός» του Άρη και η περιέργεια για τους παίκτες του

Όσο περισσότεροι παίκτες του Παντελίδη «γράφονται» στα μεταγραφικά, τόσο μεγαλύτερη η παραδοχή για την πιο επιτυχημένη δημιουργία ομάδας στη σεζόν.

Ελληνικό κλαμπ, χτύπησε την πόρτα της Λοριάν για τον Λίντσει Ροζ. Από τις «πλούσιες» ΠΑΕ, μάλιστα, για να μάθει το καθεστώς της έλευσης του Γάλλου στη Θεσσαλονίκη και την οψιόν της αγοράς του από τους κιτρινόμαυρους.

Δυο παρατηρήσεις αμέσως – αμέσως: Πρώτον, φέτος ο Άρης είναι η ομάδα με τη μεγαλύτερη επιτυχία στις επιλογές παικτών από όλες τις ομάδες στην ελληνική λίγκα με ποσοστό επιτυχίας που φτάνει το 80% και αυτό ΔΕΝ συνέβη τυχαία.

Γι αυτό και ήδη, με βάση τα συμβόλαια που ισχύουν και για τη νέα σεζόν υπάρχει  αγωνιστικός κορμός: Κουέστα, Αναγνωστόπουλος, Βέλεθ, Δεληζήσης, Σόουζα, Κωνσταντινίδης, Κόρχουτ, Σιώπης, Μπάσα, Ματίγια, Τόνσο, Ντιγκινί, Γιουνές, Λάρσον, Γκάμα, Μενέντεθ, Τζανακάκης, Παυλίδης. Δεκαοχτώ παίχτες έχουν σύμβαση σε ισχύ με την κιτρινόμαυρη ΠΑΕ και οι δεκατρείς είναι στην πρώτη τους σεζόν στο κλαμπ.

Ένας αριθμός όσων μένουν ελεύθεροι είναι κομμάτι του βασικού κορμού και θα επιδιωχθεί να συνεχίσουν, κάτι που σημαίνει ότι οι παρεμβάσεις που θα χρειαστεί να γίνουν θα είναι σχετικά περιορισμένες, σε σύγκριση με τη δουλειά που έγινε πέρσι, ελάχιστες.

Υπάρχουν συγκεκριμένοι άνθρωποι που δούλεψαν γι αυτό. Για τις περισσότερες επιλογές, υπεύθυνος είναι ο Κωνσταντίνος Διαμαντόπουλος, ο αθλητικός διευθυντής των κιτρινόμαυρων. Όταν με το καλό η σεζόν “κλειδώσει” την Ευρωπαϊκή συμμετοχή του Άρη, η συνέχιση του πρότζεκτ με το Διαμαντόπουλο στη θέση του και τον Παντελίδη στον πάγκο, θα είναι η πρώτη εξέλιξη που θα εγγυηθεί τη συνέχιση του πρότζεκτ, που από το Δεκέμβρη φάνηκε να αποδίδει καρπούς, επιτυγχάνοντας να ξεπεράσει και τις κρίσεις που προέκυψαν.

Όσο περισσότερα ονόματα παικτών (μετράω ήδη τους Ματέο, Βέλεθ, Ροζ, Βαλεριάνο) του Άρη διαβάσουμε στη μεταγραφολογία, τόσο περισσότερο ενισχύεται αυτή η άτυπη παραδοχή: Ο Άρης; είναι η πιο επιτυχημένη ομάδα της σεζόν, στο κομμάτι της δημιουργίας της, η πιο value for money.

Το δεύτερο, σχετίζεται με το πρώτο: Φυσάει… άνεμος περιστολής δαπανών στις μεταγραφές του καλοκαιριού ή είναι ιδέα μου; Ένας ψάχτηκε για το Ροζ που ο Άρης μπορεί να αγοράσει με μάξιμουμ 300 χιλιάρικα και για άλλους είναι ενδιαφέρον αν ο Γιώργος Βαλεριάνος θα συνεχίσει ή όχι στον Άρη, καθώς μένει ελεύθερος στο τέλος της σεζόν.

Πως σχετίζεται; Η σεζόν που έρχεται, ίσως μετατρέπεται σε μεγάλη ευκαιρία. Αν ο πήχης στα οικονομικά πέφτει, τότε ένας καλύτερος ακόμη Άρης, θα είναι ευθέως ανταγωνιστικός προς όλους, αν φυσικά μιλάμε για αγωνιστικό προϊόν και συγκρίσεις σχετικά με αυτό.

Και δυο απορίες για το φινάλε: Το σημαιάκι του κόρνερ; Επεστράφη ή θα έχουμε πρόβλημα στην ομαλή επανέναρξη του αγώνα;

Ο Γερμανός; Θα ‘ρθει να συνεχίσει το ματς που διέκοψε ή είναι τίποτα εγωιστής και θα δηλώσει κώλυμα;

 

 

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ