Κλειστό το εξοχικό, μονόδρομος το ΟΑΚΑ

Κλειστό το εξοχικό, μονόδρομος το ΟΑΚΑ

Καλός ο καιρός, αλλά άλλαξαν τα σχέδια. Οι φίλοι του ΠΑΟ αντί να δουν την ομάδα τους να περνάει από το εξοχικό μπορούν να μεταβούν στο ΟΑΚΑ και να στηρίξουν τον Δώνη και τους παίκτες του, που το έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.  

Η κατάσταση έχει ξεφύγει σε όλα τα επίπεδα και πλέον πρέπει να το πάρουν όλοι διαφορετικά. Λίγο χιούμορ, πειράγματα, καζούρα. Μέχρι εκεί. Διότι έτσι όπως εξελίσσεται το θέμα, δεν είναι απίθανο να θρηνήσουμε νεαρό άνθρωπο και μετά να παίρνουν σβάρνα τα κανάλια οι ανεύθυνοι-υπεύθυνοι και να… κλαίνε, να λένε τι όφειλε να γίνει και τι πρέπει να αλλάξει.

Ο κόσμος πρέπει να έχει πάνω απ’ όλα την ψυχαγωγία του. Δυστυχώς στο μπάσκετ ο καλός καιρός πάει στράφι. Μετά από έναν βαρύ χειμώνα, θες να αποδράσεις από τη ρουτίνα, να πας στο εξοχικό για να χαλαρώσεις και σου λέει ο άλλος δεν δίνουμε τα κλειδιά ν’ ανοίξει… Με ποιο δικαίωμα ρε φίλε μας στερείς την ψυχαγωγία; Ε, τι να κάνεις, ψάχνεις άλλους τρόπους να περάσεις καλά. Έρχεται η… Μπαρτσελόνα στο ΟΑΚΑ, ο Γιώργος Δώνης και οι ποδοσφαιριστές του, έχουν μεγάλη ανάγκη τη στήριξη, οπότε είναι μία καλή ευκαιρία στο ΟΑΚΑ να μεταβούν χιλιάδες φίλοι του «τριφυλλιού».

Ο Παναθηναϊκός μπορεί με τον κόσμο του να νικήσει. Σαφώς η διαφορά ποιότητας είναι σημαντική, ωστόσο, η ψυχολογία είναι σε πολύ καλό επίπεδο στο «Γ. Καλαφάτης». Οι «πράσινοι» δεδομένα θα παρουσιαστούν αποφασισμένοι κι αν δεν τους στραβώσει νωρίς το ματς, όπως συνέβη με τον ΠΑΟΚ, τότε έχουν αρκετές πιθανότητες όχι απλώς να πάρουν έναν βαθμό, αλλά τους τρεις. Το «τριφύλλι» χρειάζεται πολύ το παιχνίδι κι οφείλει να το δείξει. Αν βγάλει αυτή τη θέληση στο γήπεδο, τότε μπορεί να δώσει ένα ισχυρό πλήγμα στον αιώνιο αντίπαλό του.

Στην κατάσταση που είναι οι δύο ομάδες, ο Παναθηναϊκός έχει να χάσει πράγματα βαθμολογικά, όμως, οι ερυθρόλευκοι που θεωρούνται το φαβορί, έστω κι αν είναι φιλοξενούμενοι, εκτός του ότι θα τελειώσουν οριστικά στην υπόθεση του πρωταθλήματος, θα οδηγηθούν σε μία εσωστρέφεια. Δεν είναι λίγο να χάνεις από τον μεγάλο σου αντίπαλο έχοντας πολλαπλάσιο μπάτζετ. Και φυσικά να μην τον έχεις νικήσεις μέσα στη σεζόν.

Η νίκη θα δώσει μεγάλη χαρά στον κόσμο. Με αφορμή κι αυτά που γίνονται στο μπάσκετ κι εξαιτίας της πίκρας που υπάρχει για την εικόνα της ομάδας στο ποδόσφαιρο, θα είναι μία τεράστια ευκαιρία καζούρας. Είπαμε, μέχρι εκεί όμως. Ο Δώνης και οι παίκτες του έχουν ανάγκη τη στήριξη, οι οπαδοί του Παναθηναϊκού έχουν ανάγκη να κυκλοφορούν με ψηλά το κεφάλι.

Όσον αφορά το μπάσκετ, ο καθένας το βλέπει με τα οπαδικά του γυαλιά. Ο καθένας μπορεί να πιστεύει οποιαδήποτε πλευρά για το τι συνέβη στη σύσκεψη. Προσωπικά, δεν μου άρεσε το βίντεο του Γιαννακόπουλου που απευθύνεται στους Αγγελόπουλους, όπως θα έκανε κάθε νεαρός οπαδός. Το να λέει ο ένας στον άλλον «πάμε έξω να μαλώσουμε», αποτελεί έλλειψη αυτοσεβασμού πρώτα απ’ όλα. Αποτελεί απαξίωση για το άθλημα και για τα χρήματα που σκορπούν. Σε ένα άθλημα που δεν υπάρχει οικονομική ανταπόδοση. Η Ντιναμό Κιέβου, για παράδειγμα, που απέκλεισε τον Ολυμπιακό κι έφυγε στους «16» του Γιουρόπα Λιγκ, παίζει να έχει και τα διπλάσια έσοδα από την ομάδα που θα κατακτήσει την Ευρωλίγκα.

Οι Ολυμπιακοί, παράλληλα, λένε για ξένους διαιτητές. Πρώτος, έγραψΑ εδώ μέσα ότι θα ήθελα ο Γιαννακόπουλος από μόνος του να προτείνει ξένους διαιτητές. Αλλά καταλαβαίνω το σκεπτικό του. «Δεν θα κάνουμε ό,τι γουστάρουν αυτοί. Δεν είναι κράτος». Δυστυχώς αυτό νομίζουν και καλά κάνει να θέλει να τους κόψει τον βήχα. Φωνάζουν για ξένους διαιτητές, αυτοί που στο ποδόσφαιρο έβγαζαν σπυράκια κι έλεγαν ότι δυσφημούμε το άθλημα. Την ίδια στιγμή, σε όσα ματς έχουν παίξει με ξένο ρέφερι, πλην αυτού με την αποδιοργανωμένη ΑΕΚ, έχουν αποχωρήσει με σκυμμένο κεφάλι. Τουλάχιστον, αποχώρησαν με το τελευταίο σφύριγμα. Ούτε στο 30’ ούτε στο 60’.

Στο μπάσκετ ο Ολυμπιακός θα είχε έναν λόγο να στηρίξει τη στάση του, αν πριν αρχίσει το πρωτάθλημα, έλεγε ότι «θέλω στα ντέρμπι ξένους διαιτητές. Και δεν υπογράφω καμία προκήρυξη, δεν συμμετέχω, αν δεν αποφασιστεί αυτό». Στην πορεία αποφάσισε να γίνει επαναστάτης, ενώ η ομάδα είναι απλήρωτη κι εξαιρετικά μέτρια. Εκεί που πάλευε για τετράδα στην Ευρωλίγκα, έχει ζόρια και για την οκτάδα. Αλήθεια, ας υποθέσουμε ότι συναντιούνται στους τελικούς οι δύο ομάδες, που έχουν όντως τεράστιες αδυναμίες. Πόσοι φίλοι του Ολυμπιακού θεωρούν ότι και με ξένους διαιτητές έχουν τύχη; Όπως και να έχει, κράτος δεν είστε. Και ειλικρινά, επαναλαμβάνω, ανεξάρτητα τι πιστεύει ο Γιαννακόπουλος, ότι δεν με χαλάνε οι ξένοι διαιτητές. Να τελειώνει μία και καλή η ιστορία, να μην μπορεί κανείς να πει το παραμικρό. Αλλά το αντέχετε; Γιατί μετά δεν υπάρχουν δικαιολογίες…

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ