Ο Σάββας έκανε τον Λουτσέσκου να (ξανα)χάσει την ψυχραιμία του…

Ο Σάββας έκανε τον Λουτσέσκου να (ξανα)χάσει την ψυχραιμία του…

Μετά το ματς στις δηλώσεις του, ο Ραζβάν Λουτσέσκου δήλωσε ότι ο ΠΑΟΚ άξιζε τη νίκη. «Τιναφτόρε» που θα (του) έλεγε κι ο σπουδαίος Βιεϊρίνια. Ισα-ίσα, ήταν ο Παντελίδης που διάβασε άριστα το ματς και πήρε την προπονητική ταυτότητα του συναδέλφου του.

Δεν έγινε και καμιά καταστροφή για τον ΠΑΟΚ επειδή έφερε ισοπαλία με τον Αρη στην Τούμπα. Στο κάτω της Γραφής, πρόκειται για τοπικό ντέρμπι όσο κι αν ορισμένοι οπαδοί του ΠΑΟΚ (τώρα τελευταία) δεν το θεωρούν πια.

Το γεγονός ότι γέμισαν την Τούμπα και έδειξαν την δυσφορία τους για την ισοπαλία με το σφύριγμα του διαιτητή δείχνει ότι για ντέρμπι πρόκειται ακόμα και τώρα που ο Αρης ψάχνει να βρει τον παλιό βηματισμό του ενώ ο συμπολίτης… μεγαλοπιάνεται.

Αν υπάρχει ένα πρόβλημα αυτό αφορά την διαχείριση της ισοπαλίας και κυρίως της εμφάνισης του αυριανού πρωταθλητή. Μετά το ματς στις δηλώσεις του, ο Ρασβάν Λουτσέσκου δήλωσε ότι ο ΠΑΟΚ άξιζε τη νίκη. «Τιναφτόρε» που θα (του) έλεγε κι ο σπουδαίος Βιεϊρίνια. Από πού προκύπτει ότι ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος από τον Αρη; Ισα-ίσα ήταν ο Παντελίδης που διάβασε άριστα το ματς και πήρε την προπονητική ταυτότητα του συναδέλφου του, για μια βραδιά.

Σημειώστε το «για μια βραδιά» διότι ο Λουτσέσκου έχει φτιάξει μια πολύ καλή ομάδα και του ανήκει σημαντικό μερίδιο για όσα πέτυχε κι όσα μέλλεται να πετύχει ο ΠΑΟΚ. Το πρόβλημα συνίσταται στην αδυναμία του κόουτς να παραδεχτεί αυτό που είδαν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ μέσα στο γήπεδο. Ότι η ομάδα του μπλοκαρίστηκε έξυπνα στη μεσαία γραμμή και δεν μπορούσε να πάρει ανάσα από το αδιάκοπο τρέξιμο των Σιώπη και Ματίγια που όργωναν το γήπεδο και έβγαιναν πρώτοι στην μπάλα πριν την πάρουν ο Μαουρίσιο κι ο Μπίσεσβαρ. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα αφενός να μην ολοκληρώνονται οι επιθέσεις των γηπεδούχων και αφεταίρου να κάνει περισσότερες επιθέσεις ο Αρης.

Η εικόνα του αγώνα για μισή ώρα ήταν ο Αρης στην επίθεση και ο ΠΑΟΚ να αμύνεται. Κόντρα στη ροή του παιχνιδιού ήρθε η γκολάρα του Βιεϊρίνια και ο κόσμος τις κερκίδες ανέπνευσε.  Ο Λουτσέσκου έπρεπε να είχε το θάρρος και την παρρησία να παραδεχτεί την ανωτερότητα του Αρη. Δεν τρέχει και τίποτα, όταν καλπάζεις προς τον τίτλο, να παραδεχτείς την ανωτερότητα του αντιπάλου, ακόμα κι αν το γκολ με το οποίο σε ισοφάρισε ελέγχεται για οριακό οφσάιντ.

Προφανώς η δυσφορία στις κερκίδες που εκδηλώθηκε και κατά τη διάρκεια του αγώνα και μετά το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή οδήγησε τον κόουτς του ΠΑΟΚ σε μια αμυντική θέση. Ο Αρης με την εμφάνιση κυρίως και με το αποτέλεσμα κατά δεύτερο πιστοποίησε ότι δημιουργεί μια ανταγωνιστική ομάδα ικανή να κοιτάζει κάθε αντίπαλο και σε κάθε γήπεδο στα μάτια. Το ίδιο άλλωστε είχε συμβεί και στο πρώτο ματς στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Ο Αρης είναι αγκαλιά με την έξοδο στην Ευρώπη και πείθει ότι γίνεται μια συμπαγής ομάδα με ποιότητα που της προκύπτει στο γήπεδο ακόμα κι να έχει ελλείψεις όπως συνέβη στο ντέρμπι. Η δουλειά αυτή πιστώνεται και στον Σάββα Παντελίδη που ξέρει πολύ καλά να διαβάζει το παιχνίδι των αντιπάλων ομάδων. Τόσο καλά όσο κανένας συνάδελφός του στη Σούπερ Λίγκα…

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ