Ο Μαρτίνς βοήθησε όλα τα νέα παιδιά του Ολυμπιακού

Ο Μαρτίνς βοήθησε όλα τα νέα παιδιά του Ολυμπιακού

Μια προσεκτική ματιά στην δουλειά του Πορτογάλου φανερώνει πως ο 48χρονος τεχνικός βοήθησε πολύ στην εξέλιξη των νεαρών παικτών του Ολυμπιακού. Από τα άκρα της άμυνας μέχρι την επίθεση. Δείγμα και αυτό της φιλοσοφίας αλλά και της εργατικότητας του Μαρτίνς.

Ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα που προχώρησε σε σαρωτικές αλλαγές με την λήξη της περασμένης αγωνιστικής περιόδου. Οι ερυθρόλευκοι πήραν την συγκεκριμένη απόφαση και προχώρησαν. Χωρίς ίχνος δισταγμού κοίταξαν μπροστά και έβαλαν πλώρη για την υλοποίηση ενός μεγάλου στόχου.

Το «χτίσιμο» μιας ομάδας που θα βασίζεται σε σύγχρονες ποδοσφαιρικές αρχές και θα παίζει ελκυστικό ποδόσφαιρο. Μια ομάδα που θα αναδεικνύει νέα παιδιά, που θα δίνει τις ευκαιρίες για να βγει στην «επιφάνεια» το ταλέντο. Κι εδώ θα πρέπει να σταθεί κάποιος στην συνεισφορά του προπονητή της ομάδας του λιμανιού, του Πέδρο Μαρτίνς.

Ο Πορτογάλος ανέλαβε ένα δύσκολο και συνάμα ελκυστικό πρότζεκτ. Να δουλέψει στην κορυφαία ελληνική ομάδα και να «χτίσει» από τα θεμέλια. Δεν είναι εύκολο ειδικά όταν αναφέρεται κάποιος σε μια ομάδα με την πίεση που υπάρχει στον Ολυμπιακό.

Ο Πορτογάλος λοιπόν έπαιξε σημαντικό ρόλο ώστε να βοηθήσει και νέα παιδιά που έχουν εξελιχθεί σε πολύτιμες μονάδες για τους πειραιώτες. Δείτε τα παραδείγματα του Κούτρη και του Τσιμίκα. Την αγωνιστική εικόνα του Σισέ, με τον οποίο δούλεψε πολύ ο Πορτογάλος αλλά και τις προοπτικές που έχει ο Μασούρας που αποκτήθηκε τον Ιανουάριο από τον Πανιώνιο.

Πάμε όμως και στο πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα, τον Μαντί Καμαρά. Ένα νέο παιδί το οποίο το πίστεψε ο Μαρτίνς και τον χρησιμοποίησε βασικό από το πρώτο φιλικό της προετοιμασίας. Δούλεψε πάρα πολύ και με τον νεαρό Αφρικανό μέσο ο προπονητής του Ολυμπιακού.

Ο Καμαρά μπήκε αμέσως στα βαθιά, στην πρώτη του χρονιά στον Ολυμπιακό και για να πετύχει το πρότζεκτ χρειάζεται και η δουλειά του προπονητή αλλά και η ψυχολογική στήριξη. Είπαμε, ο Ολυμπιακός είναι η μεγαλύτερη ελληνική ομάδα και η ομάδα που έχει την μεγαλύτερη πίεση.

Ο Μαρτίνς λοιπόν έπρεπε να δουλέψει και συνεχίζει να δουλεύει και με την ψυχολογία αυτών των νέων παιδιών που προαναφέραμε. Για να μπορέσει να δημιουργήσει μια νέα ομάδα που θα βασίζεται και στον χαρακτήρα, στις προσωπικότητες των παικτών.

Δεν χωρά αμφιβολία πως ο έμπειρος τεχνικός του Ολυμπιακού έχει δουλέψει πολύ μες όλους τους παίκτες της ομάδας του. Προσπάθησε να μην αδικήσει κανέναν κι αυτό είναι κάτι που το αναγνωρίζουν οι παίκτες. Τα νέα παιδιά όμως είναι αυτά που χρειάζονται ακόμα μεγαλύτερη προσοχή από τον προπονητή μιας ομάδας και ο Μαρτίνς φρόντισε με την δουλειά του ν’ αναδείξει το ταλέντο των παικτών που προαναφέραμε.

Η δουλειά όμως δεν σταματά ποτέ κι αυτό το ξέρει καλά ο Πορτογάλος. Ο νέος στόχος είναι αυτά τα νέα παιδιά να παρουσιάσουν ακόμα καλύτερη εικόνα τη νέα αγωνιστική περίοδο. Οι δυνατότητες υπάρχουν και ο 48χρονος τεχνικός του Ολυμπιακού έχει την όρεξη για να δουλέψει ακόμα περισσότερο μαζί τους.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ