Αυτή η ΑΕΚ και μπορεί και το ξέρει

Αυτή η ΑΕΚ και μπορεί και το ξέρει

Η ΑΕΚ του Μανόλο Χιμένεθ μπορεί να αισθάνεται ότι θα φύγει και φέτος νικήτρια από το Καραϊσκάκη.

Σαφώς και η ΑΕΚ παίζει πολλά στο Καραϊσκάκη. Σαφώς και μια νίκη της επί του Ολυμπιακού… αλλάζει άρδην την κουβέντα για τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα. Και αυτό είναι ο στόχος της ΑΕΚ.

Να δημιουργήσει πρόβλημα στον Ολυμπιακό, να μπει ξανά δυνατά και αυτή στη μάχη για τα προκριματικά του Champions League. Για να είναι ξανά εκεί, για τρίτο σερί καλοκαίρι. Στο τέλος θα δούμε αν το έχει καταφέρει, αλλά ακόμη και μόνο να μπει στη διεκδίκηση θα είναι κέρδος στην μετά-Ουζουνίδη εποχή που είχε μείνει πολύ πίσω από ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό.

Με τον Μανόλο Χιμένεθ στον πάγκο και τις λιγότερες δυνατές απουσίες, η ΑΕΚ ξέρει καλά ότι μπορεί. Ακόμη και το σημαντικό πλήγμα να μην έχει αριστερό μπακ ελέω των τραυματισμών των Χουλτ και Λόπες (από δικό της λάθος να μην καλύψει τα νώτα της τον Ιανουάριο), ακόμη και το να μην μπορεί να παίξει όπως θέλει με τριάδα στην άμυνα, θαρρώ πως μπορεί να το «καμουφλάρει» ο Μανόλο. Εχει τον τρόπο, ξέρει πώς να το κάνει και το έχει αποδείξει. Κυρίως μπορεί να μεταδώσει στους ποδοσφαιριστές του την ψυχολογία ότι η ΑΕΚ μπορεί να μπει μέσα στο Καραϊσκάκη και να κερδίσει και φέτος τον Ολυμπιακό. Το πρόσφατο παρελθόν είναι τρανή απόδειξη, το πώς μπορεί και επιδρά ο Ισπανός στην ψυχολογία των «κιτρινόμαυρων» επίσης.

Το δίδυμο στον άξονα Σιμόες – Κρίστιτσιτς θα έχει μπροστά του ένα εξαιρετικό κρας τεστ απόψε. Ενα δίδυμο που ήταν ο στόχος του καλοκαιριού, θα το δούμε επιτέλους μέσα Φλεβάρη και μάλιστα στο δεύτερο πιο δύσκολο εκτός έδρας ματς στην Ελλάδα. Και με όλους τους επιθετικογενείς διαθέσιμους για ότι μπορεί να σχεδιάσει εξ’ αρχής ή να αλλάξει κατά τη διάρκεια ο Χιμένεθ. Αλλά ο άξονας είναι το μεγάλο στοίχημα για την ΑΕΚ και ειδικά απέναντι σε αυτόν του Ολυμπιακό που είχε πολύ καλή εικόνα αλλά με ΠΑΟΚ και Ντιναμό Κιέβου αποδείχθηκε «πληγή» για τον Πέδρο Μαρτίνς.

Η τωρινή ΑΕΚ μπορεί να μην ενθουσιάζει, αλλά ελάχιστα μετρά τώρα αυτό. Εδώ παίζει μπάλα η αποτελεσματικότητα. Και αν η ΑΕΚ χάσει από μια ομάδα που δεν κερδίζει εύκολα ντέρμπι και ειδικά την ίδια την ΑΕΚ, δεν θα είναι καλό νέο γιατί και η διαφορά θα έχει μεγαλώσει και δύσκολα θα… μαζεύεται.

Πάντως ακόμη και έτσι το άγχος και το… βάρος είναι στον Ολυμπιακό. Ενα αποτέλεσμα που δεν θα είναι νίκη, μετά το «σβηστό» 3-0 του ΠΑΟΚ στην Τούμπα και το 2-2 της Πέμπτης και ενόψει της πολύ δύσκολης ρεβάνς στο Κίεβο θα είναι πολύ άσχημο μαντάτο για το εσωτερικό του Ολυμπιακού που ήδη μετρά κλυδωνισμούς εδώ και μία εβδομάδα. Και εκεί πρέπει να… χτυπήσει η ΑΕΚ με πολλαπλά οφέλη για την συνέχεια του πρωταθλήματος. Κυνική και με ρεαλισμό.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ