Οι «πεταμένοι» βαθμοί και το πρόγραμμα – φωτιά

Οι «πεταμένοι» βαθμοί και το πρόγραμμα – φωτιά

Στα... κόκκινα ο Παναθηναϊκός μέχρι την 25η αγωνιστική, καθώς το πρόγραμμα «βαραίνει» αρκετά για τους πράσινους. Τα τρία σερί εκτός έδρας και τα ντέρμπι.

Τέσσερις «πεταμένοι» βαθμοί στα δύο τελευταία του εντός έδρας παιχνίδια στερούν από τον Παναθηναϊκό τη δυνατότητα όχι μόνο να βρεθεί μόνος του στην πέμπτη θέση, αλλά να πάρει και διαφορά ασφαλείας από τους διώκτες του. Οι «πράσινοι» κρατούσαν μέχρι το 95’ του αγώνα με την Ξάνθη τη νίκη στα χέρια τους, αλλά την «πέταξαν» με το πέναλτι.

Και χθες κόντρα στη Λάρισα, ένα ματς που οι συνθήκες ήταν ιδανικές από το πρώτο λεπτό, με γκολ και κόκκινη κάρτα, ήρθε και πάλι ένα ατομικό λάθος, που σε συνδυασμό με το λάθος του διαιτητή Παπαδόπουλου να μη δώσει το πέναλτι του Ζίζιτς στον Μακέντα, στέρησε ακόμα δύο βαθμούς. Τέσσερις χαμένοι βαθμοί που στην οικονομία του πρωταθλήματος ίσως φανούν καθοριστικοί για τους «πράσινους», οι οποίοι βλέπουν πολλές ομάδες να ερίζουν για μια θέση στην πεντάδα.

Τέσσερις βαθμοί που ο Παναθηναϊκός είχε απόλυτη ανάγκη, αν δούμε το πρόγραμμα που ακολουθεί, το οποίο είναι… Γολγοθάς μέχρι και την 25η αγωνιστική. Διότι, ούτε λίγο, ούτε πολύ, ο Παναθηναϊκός έχει μπροστά του οχτώ συνεχόμενα δύσκολα παιχνίδια, που θα πρέπει να «μοχθήσει» και να προσπαθήσει πάρα πολύ για να καταφέρει να μαζέψει τους βαθμούς που του χρειάζονται ώστε να πετύχει τον στόχο του. Και φυσικά, θα πρέπει να αλλάξει αγωνιστική συμπεριφορά σε σχέση με αυτή που δείχνει τον τελευταίο μήνα, στον οποίο δεν έχει νίκη.

Ο Παναθηναϊκός έχει τρία σερί εκτός έδρας ματς μέσα σε δέκα μέρες. Την Τετάρτη στο Αγρίνιο κόντρα στον Παναιτωλικό, την Κυριακή στη Λιβαδειά κόντρα στον Λεβαδειακό και το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου στα Γιάννενα απέναντι στον ΠΑΣ. Τρία εξαιρετικά δύσκολα ματς, αν λάβουμε υπόψη μας τη βαθμολογική θέση των ομάδων που αντιμετωπίζει, οι οποίες μόνο… αδιάφορες δεν είναι.

Αμέσως μετά την τριάδα των εκτός έδρας παιχνιδιών, οι «πράσινοι» υποδέχονται τον Αστέρα Τρίπολης στο Ολυμπιακό Στάδιο για την 21η αγωνιστική, πάνε στη Νέα Σμύρνη που παραδοσιακά δυσκολεύονται απέναντι στον Πανιώνιο για τη 22η και μετά μπαίνουν στην τριάδα – φωτιά, με τα συνεχόμενα ντέρμπι: ΠΑΟΚ (μέσα), ΑΕΚ (τυπικά φιλοξενούμενος), Ολυμπιακό (μέσα).

Επί της ουσίας πρόκειται για μια οχτάδα αγώνων – φωτιά, που θα κρίνει σε πολύ μεγάλο βαθμό (αν όχι τον απόλυτο) τον στόχο των «πράσινων» στο πρωτάθλημα, που δεν είναι άλλος από την είσοδο στην πρώτη πεντάδα ώστε να «σβήσουν» την ευρωπαϊκή ποινή.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Παναθηναϊκού έως την 25η αγωνιστική:

15η Παναιτωλικός – Παναθηναϊκός (εμβόλιμη)
19η Λεβαδειακός – Παναθηναϊκός
20η ΠΑΣ Γιάννινα – Παναθηναϊκός
21η Παναθηναϊκός – Αστέρας Τρ.
22η Πανιώνιος – Παναθηναϊκός
23η Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ
24η ΑΕΚ – Παναθηναϊκός
25η Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ