Η ευκαιρία του να πάρει κεφάλι

Η ευκαιρία του να πάρει κεφάλι

Μετά τα αποτελέσματα της 17ης Αγωνιστικής παρουσιάζεται στους πράσινους μια πρώτης τάξεως ευκαιρία, με νίκη απόψε στη Λαμία, να μπουν σε θέση οδηγού στην κούρσα για την πεντάδα.

Απόψε το βράδυ με το παιχνίδι του Παναθηναϊκού στη Λαμία ολοκληρώνεται το πρόγραμμα της αγωνιστικής. Μιας αγωνιστικής της οποίας τα αποτελέσματα, με εξαίρεση ίσως τη νίκη της Ξάνθης επί του Ατρομήτου, «βόλεψαν» τους πράσινους στην προσπάθεια που κάνουν για να καταλάβουν την 5η θέση στο βαθμολογικό πίνακα. Σε μια πόλη η οποία το πληγώνει, μην ξεχνάτε ότι πέρυσι εκεί το τριφύλλι γνώρισε τη συντριβή για το Κύπελλο, δεν κέρδισε στο Πρωτάθλημα και έχασε και φέτος στο πρώτο ματς για τη φάση των 16 του Κυπέλλου και λίγο πριν τη μεταξύ των δύο ομάδων ρεβάνς, καλούνται οι παίκτες του Γιώργου Δώνη να φύγουν με τους τρεις βαθμούς της νίκης.

Αυτήν τη στιγμή και πριν τη διεξαγωγή του αγώνα οι πράσινοι είναι ισόβαθμοι με Άρη και Ξάνθη και έναν βαθμό πάνω από τον Παναιτωλικό, αντίπαλό τους στην εμβόλιμη αγωνιστική, οπότε γνωρίζουν ότι εάν πάρουν το τρίποντο απόψε χτίζουν διαφορά από τους διώκτες τους.

Η νίκη σήμερα είναι σημαντική και για έναν ακόμη λόγο. Θα δημιουργήσει στα νέα παιδιά της ομάδας ψυχολογία νικητή απέναντι στην ομάδα που καλούνται, μόλις τρεις μέρες μετά, να νικήσουν και να αποκλείσουν για το θεσμό του Κυπέλλου. Ο Γιώργος Δώνης ξέρει ότι για να φύγει με τους τρεις βαθμούς από την πρωτεύουσα της Φθιώτιδας πρέπει οι παίκτες του να θυμηθούν τις εμφανίσεις που έκαναν στις αρχές του πρωταθλήματος μακριά από την Αθήνα.

Ο Παναθηναϊκός αγνοεί την επιτυχία μακριά από το ΟΑΚΑ εδώ και σχεδόν ένα γύρο, αφού η τελευταία καταγράφεται την 3η αγωνιστική στη Λάρισα επί της ΑΕΛ. Σίγουρα τα ντέρμπι που είχε στον πρώτο γύρο εκτός δεν βοηθούσαν, όπως και οι αποστολές σε Τρίπολη και Βικελίδης, όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε και τη βαριά ήττα που υπέστη στην Κρήτη κόντρα σε ομάδα αντίστοιχης δυναμικότητας με τη σημερινή του αντίπαλο.

Οι γηπεδούχοι παίζουν την ύπαρξή τους το απόγευμα. Μετά τη νίκη του ΟΦΗ πλέον απέχουν από την σωτηρία τέσσερις βαθμούς, άρα επιβάλλεται να κάνουν και νίκες εκτός προγράμματος. Είναι επομένως δεδομένο ότι το παιχνίδι θα είναι σκληρό και αρκετά απαιτητικό για τους νέους παίκτες του Έλληνα τεχνικού. Στην προσπάθειά του αυτή ο Δώνης θα στερηθεί τόσο τον αρχηγό του Δημήτρη Κουρμπέλη, όσο και τους Πούγγουρα και Κουλιμπαλί. Προσθέτοντας σε αυτούς και τον τιμωρημένο Ινσούα γίνεται αντιληπτό ότι οι απουσίες ειδικά στα άκρα της άμυνας μεγιστοποιούνται.

Το τριφύλλι θα ψάξει τη νίκη με κορυφή τον Μακέντα και από πίσω του τους Μουνιέ, Μπουζούκη και Χατζηγιοβάννη, με σκοπό να κρατήσει τη Λαμία στο δικό της μισό και να πετύχει το γκολ πιέζοντας αρκετά στην πρώτη μπάλα. Προσωπικά, αν με ρωτούσατε ποιο από τα δύο παιχνίδια θα ήθελα να πάρει η ομάδα θα επέλεγα αναμφίβολα αυτό της Πέμπτης. Δεν χωρά στην ιστορία του Παναθηναϊκού, σε όποια κατάσταση κι αν αυτός έχει περιέλθει, δεύτερος στη σειρά αποκλεισμός από μία ομάδα του μεγέθους των γηπεδούχων.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ