Ο Πρίγιοβιτς, η Αλ Ιτιχάντ του Μπίλιτς, τα πετροδόλαρα και η ανάγκη του ΠΑΟΚ όχι στο να ξοδέψει, που είναι εύκολο, αλλά να βρει αμέσως εκείνον που θα σκοράρει με την ίδια δεινότητα του Σέρβου!
Η πρόταση ακούγεται ακαταμάχητη! Στα 29 σου να σου προσφέρουν συμβόλαιο 4,5 ετών με συνολικές απολαβές άνω των 20 εκατ., όταν μόλις προ διετίας η χρηματιστηριακή σου αξία ήταν απείρως χαμηλότερη! Μοιάζει με «το deal της ζωής σου» κι ας πρέπει να φύγεις από το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο για να πας στο ασιατικό, έστω και σε μια από τις σπουδαίες -αλλά του αραβικού κόσμου- ομάδες (βέβαια, και ο Μπεργκ πήγε σε αντίστοιχη και μια χαρά αγωνίζεται στην εθνική του)…
Η κουβέντα για την επικείμενη μεταγραφή του Πρίγιοβιτς, για την Αλ Ιτιχάντ που πέραν του μυθικού συμβολαίου στον Σέρβο στράικερ καλύπτει και την ρήτρα αγοράς του από τον ΠΑΟΚ αντί 10 εκατ! Τα πετροδόλαρα έφεραν στην Τζέντα πριν από τρεις μήνες τον Σλάβεν Μπίλιτς (Κροατία. Λοκομοτίβ, Μπεσίκτας, Γουέστ Χαμ) και πλην του Πρίγιοβιτς αποκτούν κι άλλον έναν ασπρόμαυρο, τον Γκάρι Ροντρίγκεζ από την Γαλατάσαραϊ, αντί 8 εκατ…
Ο σύγχρονος Μεγαλέξανδρος της Τούμπας εκτόξευσε την αξία του σ’ αυτή τη διετία στη Θεσσαλονίκη και φαίνεται πως ήρθε η ώρα της ατομικής απόσβεσης, η οποία θα αποφέρει και 9 εκατ. στα ταμεία της ομάδας (το υπόλοιπο 1 εκατ. ως ποσοστό μεταπώλησης θα πάει στην πρώην του ομάδα, την Λέγκια). Βέβαια, για τον ΠΑΟΚ, στη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία, κανένα ποσό δεν συγκρίνεται με τον πόθο και τον στόχο για την κατάκτηση του τίτλου, έπειτα από 34 στείρα χρόνια…
Ο Πρίγιοβιτς ήταν ο «πολιορκητικός κριός» για την επίτευξή του, φέτος! Στα μισά (παρά μία αγωνιστική) του δρόμου ο Σέρβος είχε το 43% των γκολ της ομάδας (ουδείς άλλος στο ρόστερ του Λουτσέσκου έχει επιτύχει πάνω από δύο), παρότι έκανε μόνο το 16% των συνολικών τελικών προσπαθειών! Η ευστοχία του ήταν στο εντυπωσιακό 36% και από τα πόδια του ή από το κεφάλι του ολοκληρώνονταν 3 στις 10 τελικές εντός της αντίπαλης περιοχής…
Στο «πρωτάθλημα της ζωή τους» στον δικέφαλο ο Σέρβος ήταν ως τώρα το πολυτιμότερο γρανάζι. Η δεινότητά του έκανε και τη διαφορά στον α’ γύρο, όταν οι ανταγωνιστές του ΠΑΟΚ (Ολυμπιακός, ΑΕΚ) μπορεί να έφταναν περισσότερες φορές στην πηγή, αλλά δεν διέθεταν τέτοιον αποτελεσματικό εκτελεστή…
Και η διαφαινόμενη αποχώρησή του καθιστά επιτακτική και άμεση την ανάγκη απόκτησης ενός αντικαταστάτη πανέτοιμου να φορέσει αμέσως τα παπούτσια του και να συνεχίσει να σκοράρει με την ίδια συχνότητα (δύσκολα πράγματα για Γενάρη, όσα χρήματα κι αν διαθέτεις)…
ΥΓ: Δηλαδή, αν ήσασταν διαιτητής ή βοηθός στη Super League δεν θα σας έπειθαν τα τέσσερα μέτρα που αποφασίστηκαν προκειμένου να διακοπεί η αποχή; Η «αυστηροποίηση του υφισταμένου πειθαρχικού πλαισίου αντιμετώπισης των δυσμενών κρίσεων κατά των διαιτητών (από του χρόνου), η επιπλέον πρόβλεψη στο υπό κατάθεση στη Βουλή νέο αθλητικό νομοσχέδιο για ύπαρξη συμπληρωματικού πλαισίου ποινών για ανάλογες συμπεριφορές, μέσω της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, ανεξάρτητα από το πειθαρχικό δίκαιο της Ε.Π.Ο. (αν και όταν ψηφιστεί), η δημιουργία άτυπης επιτροπής διαρκούς συνεργασίας, σε επίπεδο κορυφής, της Ε.Π.Ο., του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Ελληνικής Αστυνομίας, προκειμένου να αντιμετωπίζονται προληπτικά και κατασταλτικά περιπτώσεις αδικοπραξίας (τρεις λαλούν…) και η αναβάθμιση του επιχειρησιακού επιπέδου στη διαχείρισης των ποδοσφαιρικών υποθέσεων από την Ελληνική Αστυνομία» δεν θα σας ανακούφιζαν; Δεν θα ψηφίζατε με χέρια και με πόδια την επανέναρξη του πρωταθλήματος, αφού έτσι θα λυθούν τα προβλήματα (σας); Απορώ πώς τόσο καιρό δεν είχαν σκεφτεί αυτές τις προφανείς και ρηξικέλευθες λύσεις οι αρμόδιοι…
Ένας «μπομπέρ» που βλέπει… Euroleague: Η χρονιά «εκτόξευσης» του Βασίλη Τολιόπουλου (vids)
ΥΓ2: Το 42-31 της ψηφοφορίας (ήτοι, μόλις έξι στους 73 έκαναν τη διαφορά «παίζουμε – δεν παίζουμε») δείχνει ότι η πιθανότητα επανάληψης της αποχής, στην παραμικρή πλέον «στραβή» ως το τέλος του πρωταθλήματος, είναι πολύ μεγαλύτερη απ’ ότι εκτιμούσαν οι «αρμόδιοι φορείς» ως και χτες…