Παραδόξως, μεταγραφικός «Αϊ Βασίλης» δεν εμφανίστηκε ακόμα στην Τούμπα, παρά τις διαπιστωμένες ανάγκες, σε αντίθεση με το λιμάνι και τα Σπάτα, όπου περιμένουν κι άλλους...
Υποδεχόμαστε το 2019 σε λίγες ώρες, η ποδοσφαιρική δραστηριότητα ολοκληρώθηκε προ 10ημέρου, η επανέναρξή της είναι σε μόλις μια εβδομάδα (με τα νοκ άουτ ματς Κυπέλλου) και ο «Αϊ Βασίλης» ήδη κάποιους επισκέφθηκε, ενώ άλλοι -παραδόξως- δεν φαίνεται να τον περιμένουν με αδημονία!
Η κουβέντα για τις διαπιστωμένες από καιρό μεταγραφικές ανάγκες στην τριάδα της κορυφής και τις ως τώρα προετοιμασίες κάλυψής τους. Σημειώστε ότι σ’ αυτό το δεύτερο μισό της σεζόν, εντός των συνόρων, θα δοθούν τουλάχιστον 18 επίσημα ματς με προοπτική τα 23 για όποιες ομάδες φτάσουν ως τον τελικό του Κυπέλλου (και τον Ολυμπιακό να έχει επιπλέον δύο ευρωπαϊκά για κάθε γύρο αν προκρίνεται). Για να γίνει η σύγκριση με το πρώτο μισό, είχε κι αυτό περίπου τόσους αγώνες -μαζί με τα ευρωπαϊκούς- για ΑΕΚ και ΠΑΟΚ από τότε που ξεκίνησε το πρωτάθλημα, μετά τον 15Αύγουστο…
Πού έχρηζε άμεσης ενίσχυσης ο Ολυμπιακός; Σε φορ και εξτρέμ για να καταπολεμήσει την λειψανδρία λόγω τραυματισμών και την δυστοκία, παρά τις τελικές που έφτιαχνε. Τι πήρε ήδη; Τον Σολδάνο για το «κουτί» και τον Μασούρα του Πανιωνίου για τα άκρα. Αν θα αποδειχθούν «λίρα 100» ή Μιραλάς και Χατζισαφί (όπως πέρσι) θα αποδειχτεί στο χορτάρι. Πάντως, τις κινήσεις που επιβάλλονταν στη θεωρία τις έκανε και γρήγορα…
Πού έχρηζε άμεσης ενίσχυσης η ΑΕΚ (έπειτα από την καλοκαιρινή ολιγωρία και την αντι-ποδοσφαιρική αποπομπή των τεσσάρων τον Νοέμβριο); Στα χαφ και στα εξτρέμ, τουλάχιστον! Εκανε, λοιπόν, ήδη την μια ποιοτική προσθήκη με τον Κρστίτσιτς, αλλά σαφώς έχει καθυστερήσει με τις υπόλοιπες…
Πού έχρηζε άμεσης ενίσχυσης ο ΠΑΟΚ; Έπειτα από τον τραυματισμό του Βέρνμπλουμ, οπωσδήποτε ΚΑΙ στα χαφ πέραν της άμυνας (κεντρικός αντί του Χατσερίδη ή αριστερός ακραίος αν μετακινηθεί πιο μέσα ο Τόσκα). Όμως, στην Τούμπα δεν έφτασαν ακόμα τέτοια δώρα…
Ο α’ γύρος μπορεί να βγήκε από τον Λουτσέσκου με 21 παίκτες, ωστόσο το βάθος είναι κάπως πλασματικό, καθώς οι εννέα εξ αυτών (Πέλκας, Μπίσεσβαρ, Ελ Καντουρί, Ουαρντά, Λημνιός, Ζαμπά, Ακπομ, Καρέλης και Πρίγιοβιτς) μοιράστηκαν τις τέσσερις θέσεις των μεσοεπιθετικών στην 11άδα, μοναδικός τομέας γηπέδου όπου οι Θεσσαλονικείς είναι υπερπλήρεις…
Στους υπόλοιπους 12 παίκτες (για 7 θέσεις) όμως, συμπεριλαμβάνονται οι Χατσερίδης, Κίτσιου, Βέρνμπλουμ και Πασχαλάκης, που δεν βγήκε από τα δοκάρια, οπότε καταλήγουμε σε οκτώ για τις υπόλοιπες 6 θέσεις, της άμυνας (πέντε για την τετράδα) και των ανασταλτικών χαφ (τρεις για το ζευγάρι), αριθμοί προφανώς ελάχιστοι για τις απαιτήσεις 20+ αγώνων ακόμα…
Βέβαια, κάτι χειμωνιάτικες περιπτώσεις Αζεβέδο και Μουλέν (πέρσι) είναι για να φυσάνε και το γιαούρτι στο δικέφαλο! Κι ας βαραίνει περισσότερο στη ζυγαριά ένας Πρίγιοβιτς που ήρθε πρόπερσι ή ένας Τσίμιροτ που έφυγε και ένα χρόνο μετά (με την ατυχία του Βέρμπλουμ) δεν μπορεί να βρεθεί ησυχία στην τόσο κομβική θέση της ραχοκοκαλιάς…
«Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν», πάντως, κι ας έχουν απόσταση ασφαλείας στην κορυφή. Παράδειγμα -κι ας μην ήταν πρωτοπόρος τέτοιο καιρό πριν ένα χρόνο- η ΑΕΚ, που πρόσθεσε τότε Μασούντ (11 ματς στο β’ γύρο) και Χουλτ (7 ματς στο β’ γύρο). Χωρίς αυτούς θα έφτανε άραγε με πλεονέκτημα στο ματς – ζαριά της Τούμπας;