Μετρό θα έχουμε, πρωτάθλημα θα πάρουμε, όλους θα τους τρελάνουμε!

Μετρό θα έχουμε, πρωτάθλημα θα πάρουμε, όλους θα τους τρελάνουμε!

Το 2019 θα είναι χρονιά ορόσημο για τον ΠΑΟΚ και την Θεσσαλονίκη. Αυτή η ταλαιπωρημένη πόλη θα αποκτήσει επιτέλους μετρό μετά από 33-34 χρόνια, όσα ακριβώς χρόνια περιμένουν οι οπαδοί του Δικεφάλου για να δουν την ομάδα τους πρωταθλήτρια.

Η Θεσσαλονίκη, μετά από τριάντα και πλέον χρόνια θα αποκτήσει το δικό της μετρό και θα πάψει να είναι το πιο σύντομο ανέκδοτο, ακόμα και στο πιο μακρινό χωριό. Η πόλη θα ανασάνει και η μετάβαση προς το κέντρο για τους πολίτες θα γίνει πιο εύκολη χωρίς να υπάρχει κυκλοφοριακό έμφραγμα σε καθημερινή βάση.

Για να φτάσουμε όμως στο σημείο να λέμε και να γράφουμε πως η Θεσσαλονίκη θα έχει το δικό της μετρό χύθηκε πολύ μελάνι. Καθυστερήσεις, επαναλαμβανόμενα λάθη, δεκάδες επιστολές και πολύ παρασκήνιο χαρακτήρισαν το έργο.

Όλα ξεκίνησαν το 1986 όταν η πρώτη απόπειρα για την κατασκευή μετρό -από τον δήμο Θεσσαλονίκης- αποτυγχάνει. Κατασκευάζεται μόνο η αποκαλούμενη «τρύπα του Κούβελα» κάτω από την Εγνατία οδό. Το έργο εγκαταλείπεται. Η τρύπα όμως για μια πενταετία παρέμεινε χωρίς να μπει κανείς στον κόπο να την κλείσει.

Μπορεί βαγόνια να μην έχουμε δει ακόμα πάνω στις ράγες όμως έχουμε τον πρώτο σταθμό που είναι στο Συντριβάνι. Έστω κάτι είναι και αυτό.

Όσα χρόνια περίμεναν οι πολίτες της Θεσσαλονίκης για να δουν το μετρό, αλλά τόσα χρόνια περιμένουν και οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ για να πάρουν το πρωτάθλημα. Αυτή την χρονιά (2019) δεν θα την αφήσουν να φύγει μέσα από τα χέρια τους.

Είναι πολύ προσεκτικοί για να μη στραβώσει κάτι την τελευταία στιγμή. Βλέπετε ο διάβολος έχει πολλά ποδάρια. Στην Τούμπα με οδηγό το 2018, έχουν πάρει όλα τα μέτρα καθώς θέλουν να εμφανιστούν πανέτοιμοι τη νέα χρονιά.

Έχουν μάθει πως τα παιχνίδια δεν παίζεται μόνο στον αγωνιστικό χώρο, αλλά και πίσω από τις κλειστές πόρτες. Όσα χρήματα κι αν επενδύσει ο Ιβάν Σαββίδης στην Ελλάδα, όσες μεταγραφές κι αν κάνει στο Δικέφαλο, αν θέλουν να σε «τελειώσουν» το κάνουν χωρίς να φοβηθούν αν θα εκτεθούν δημόσια.

Οι παράγοντες του ΠΑΟΚ εμφανίζονται αρκετά διαβασμένοι, καθώς δεν θέλουν να δώσουν το παραμικρό δικαίωμα στους αντιπάλους τους, ενόψει και την επανέναρξη του πρωταθλήματος, αλλά και για να μην υποπέσουν στα ίδια λάθη σε αγωνιστικό και διοικητικό επίπεδο.

Στο κλείσιμο αυτή της δύσκολης χρονιάς καλό θα είναι λίγο πριν πέσουμε για ύπνο να κάνουμε τον απολογισμό μας για να δούμε τα λάθη που έχουμε κάνει όλοι μας. Πρέπει η νέα χρονιά να μας βρει καλύτερους και σοφότερους. Να ευχηθώ σε όλους καλή χρονιά και ευτυχισμένο το 2019.

Α… να μη το ξεχάσω και πρωτάθλημα στον ΠΑΟΚ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ