Μια πολύ (μεγάλη) κακή παρένθεση για τον ΠΑΟΚ

Δεν υπάρχουν δικαιολογίες για τον φετινό ευρωπαϊκό διασυρμό του Δικέφαλου στους ομίλους του Europa League παρά μόνο προβληματισμοί.

Όσο καλά ξεκίνησε φέτος το ευρωπαϊκό ταξίδι του ΠΑΟΚ στα προκριματικά του Champions League (με δύο προκρίσεις επί της Βασιλείας και της Σπαρτάκ Μόσχας χωρίς ήττα και με μια ισοπαλία στην Πορτογαλία απέναντι στην Μπενφίκα στα play-offs πριν αποκλειστεί με τη βαριά ήττα στην Τούμπα με 4-1) τόσο (και ακόμη περισσότερο) άσχημα έκλεισε.

Και όσο αποτελεσματικός και ουσιαστικός είναι ο Δικέφαλος στο ελληνικό πρωτάθλημα (χωρίς να έχει πιάσει μάλιστα τοπ απόδοση) έχοντας 12 νίκες και μια ισοπαλία σε 13 αγώνες και βρισκόμενος στην κορυφή της βαθμολογίας στο +7 από τον Ατρόμητο, στο +8 από τον Ολυμπιακό και στο +12 από την ΑΕΚ, τόσο (και περισσότερο) αρνητικός ήταν στον όμιλο του φετινού Europa League.

Ο ΠΑΟΚ κατέγραψε μια σειρά από δικά του αρνητικά ρεκόρ για να κλείσει τον όμιλο με μία νίκη και πέντε ήττες, τελευταίος και καταϊδρωμένος πίσω από την Τσέλσι (που ήταν το φαβορί εξ αρχής), την ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ και τη Βίντι. Είναι ντροπή για την ομάδα να μην προκριθεί από τέτοιο όμιλο αλλά αυτό δεν αλλάζει τώρα.

Πρώτη φορά ο Δικέφαλος μάζεψε μόλις τρεις πόντους σε έξι αγώνες, πρώτη φορά δέχθηκε συνολικά 12 γκολ και είχε συντελεστή -7 τέρματα (5-12), πρώτη φορά γνώρισε πέντε ήττες, πρώτη φορά γνώρισε και τρεις ήττες στην Τούμπα.

Δεν υπάρχουν δικαιολογίες για τον φετινό ευρωπαϊκό διασυρμό του ΠΑΟΚ στους ομίλους του Europa League παρά μόνο προβληματισμοί. Τις απαντήσεις θα πρέπει να τις δώσει ο Λουτσέσκου και οι παίκτες του. Μακάρι τα παθήματα να γίνουν μαθήματα, διότι ο κάκιστος ΠΑΟΚ στα πέντε από τα έξι παιχνίδια του ομίλου ήταν φοβικός στα δύο παιχνίδια με την Τσέλσι (και άντε στο δεύτερο στο Λονδίνο έπαιξε με 10 παίκτες για πάνω από 80 λεπτά…) αλλά και υπερόπτης και νωχελικός στα δύο ματς με τη Βίντι που έχασε αλλά και στο ματς με την ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ στην Τούμπα.

Αν ισχύει το γνωστό «ουδέν κακόν αμιγές καλού» τότε μακάρι οι φετινές ευρωπαϊκές σφαλιάρες (που αποτελούν μαύρες κηλίδες στην ιστορία της ομάδας…) να αφυπνίσουν αγωνιστικά την ομάδα, που εδώ και καιρό παίζει «τόσο όσο…» και στην Ελλάδα κερδίζει, αλλά εκτός συνόρων την πάτησε. Βέβαια αυτό (περί αφύπνισης) το λέγαμε και μετά την ήττα από τη Βίντι στην Τούμπα στα τέλη του περασμένου Οκτώβρη. Το καμπανάκι δεν το άκουσαν ο Λουτσέσκου και οι παίκτες του, ούτε εκείνα που ακολούθησαν στην Ουγγαρία και στο Λονδίνο. Μακάρι να ακούσουν τώρα την καμπάνα μετά τη σφαλιάρα με 3-1 από την ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ στην Τούμπα και τον άδοξο αποκλεισμό.

Πλέον ο ΠΑΟΚ θα συγκεντρωθεί μόνο στο Πρωτάθλημα και το Κύπελλο. Μέσα στην δυσάρεστη (και ντροπιαστική για πολλούς) αίσθηση του ευρωπαϊκού αποκλεισμού αυτό που μπορεί να κρατήσει η ομάδα είναι ότι θα έχει πλέον λιγότερες αγωνιστικές υποχρεώσεις και συνεπώς οφείλει στη συνέχεια να φρεσκαριστεί καλύτερα και να παίξει καλύτερο ποδόσφαιρο.

Για μένα δεν ισχύει ότι διάλεξε ο ΠΑΟΚ να αφήσει την Ευρώπη για να αφοσιωθεί στις εγχώριες διοργανώσεις. Αυτά είναι θεωρίες συνωμοσίας. Μπορεί το πρωτάθλημα να είναι ο μεγάλος στόχος της χρονιάς, αλλά δεν ισχύει ότι παράτησαν στην ομάδα την Ευρώπη. Λάθη έγιναν από όλους, αλλά πρέπει να μάθουν από αυτά και να τα δώσουν πλέον όλα για να φέρουν το νταμπλ στη Θεσσαλονίκη…

ΥΓ: Το άλλο κακό με τη φετινή κακή ευρωπαϊκή πορεία στους ομίλους του Europa League και την κάκιστη συγκομιδή βαθμών, είναι ότι ο ΠΑΟΚ θα κουβαλάει τη σεζόν για πέντε χρόνια στις ευρωπαϊκές του βαθμολογίες και θα χάσει θέσεις στην κατάταξη της UEFA, το οποίο σημαίνει ότι θα έχει και χειρότερες κληρώσεις, με πιο δύσκολους αντιπάλους.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από