Είναι φαβορί, υστερεί μόνο στη δύναμη

Είναι φαβορί, υστερεί μόνο στη δύναμη

Στην καλή του βραδιά ο Άρης θα φύγει νικητής από το Γεντί Κουλέ.

Ο Άρης είναι ποιοτικότερη ομάδα του ΟΦΗ. Θα ήταν τέτοιος ακόμη και αν οι Κρητικοί δεν είχαν προβλήματα απουσιών ή αμφίβολους παίκτες. Δεν έχω λοιπόν καμία αμφιβολία για το ότι η ομάδα της Θεσσαλονίκης είναι το φαβορί της αναμέτρησης του «Θόδωρος Βαρδινογιάννης».

Μάλιστα η ομάδα της Θεσσαλονίκης, συγκυριακά υπερτερεί και σε έναν ακόμη τομέα: Λόγω της παρουσίας του Σάββα Παντελίδη για πρώτη φορά στον κιτρινόμαυρο πάγκο, οι γηπεδούχοι δεν έχουν στη διάθεση τους «πληροφορίες» για το παιχνίδι του Άρη και το σκάουτινγκ έγινε υποχρεωτικά με όσες εικόνες υπάρχουν από την ομάδα του Πάκο Ερέρα.

Όσο μικρές και αν είναι οι παρεμβάσεις και οι αλλαγές, ο Άρης θα είναι σε θέση να αιφνιδιάσει αν το επιλέξει ο προπονητής του. Kατά τη γνώμη μου έχει να προσέχει πρώτιστα ένα πράγμα: Το δυναμικό ξεκίνημα των γηπεδούχων, με την ορμή που δίνει ένα τόσο ιδιαίτερο γήπεδο σαν το «Γεντί Κουλέ» και τη διατήρηση του ρυθμού, του ελέγχου της μπάλας δηλαδή, για να μην πάει το ματς στο σημείο που ο Άρης μειονεκτεί, ως «soft» σύνολο: Στη δύναμη.

Πιστεύω ότι μια από τις διαφορές του Παντελίδη με τον Ερέρα είναι η, αντικειμενικά υπέρ του νέου προπονητή, καλύτερη γνώση των αντιπάλων και περιμένω «διαβασμένο» αμυντικά τον Άρη αύριο.

Οι κιτρινόμαυροι χρειάζονται τη μπάλα για να ξεδιπλώσουν τις αρετές τους. Με κατοχή θα ορίσουν το ρυθμό και θα προσπαθήσουν να φτάσουν στο στόχο τους, αυτό είναι το στοιχείο που τους χαρακτηρίζει άλλωστε.

Σε επίπεδο μονάδων, αν επιβεβαιωθεί ότι στη μεσαία γραμμή θα ξεκινήσουν οι Σιώπης, Ματίγια και Μαρτίνες, το πιο ενδιαφέρον στοιχείο είναι η για πρώτη φορά παρουσία στο αρχικό σχήμα δύο ποδοσφαιριστών στο «8» και το «10» με εξαιρετική ικανότητα στο χειρισμό της μπάλας και την κάθετη πάσα. Ο Ντιγκινί στην κορυφή κάνει πολλές κινήσεις και στα φτερά Γκάμα και Γκαρσία, είναι πια διαπιστωμένο ότι μπορούν να αξιοποιήσουν τη σωστή κυκλοφορία, είτε τελειώνοντας φάσεις, είτε δίνοντας την τελευταία πάσα.

Ο Άρης με δεύτερη συνεχόμενη νίκη θα μπει ξανά σε τροχιά ανταγωνισμού, πιστεύω ότι στην καλή του βραδιά, θα τα καταφέρει και θα επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη με τους τρεις βαθμούς.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ