Σπανούλης : Ο τρελός με το «7» είναι εδώ

Σπανούλης : Ο τρελός με το «7» είναι εδώ

Ο Τόλης Λεούσης αναφέρεται στην επιστροφή του Βασίλη Σπανούλη, στη μάχη ανάμεσα στη λογική και στο «πρέπει» και την επίδραση που θα έχει πια στον Ολυμπιακό.

Κάθε παιχνίδι έχει και τη δική του ιστορία. Οι ομάδες οριοθετούν πάντα τους στόχους τους. Κοιτούν τι θέλουν να πάρουν από κάθε ματς και ανάλογα με το τι έχουν να λάβουν, προχωρούν και συνεχίζουν το πλάνο τους . Στην περίπτωση του Ολυμπιακού βέβαια πράγματα είναι κάπως διαφορετικά. «Νίκες, νίκες και πάλι νίκες», είναι οι λέξεις που βγαίνουν από το στόμα των «ερυθρόλευκων». Διόλου περίεργο θα πει κανείς.

Πως έχουν συνδυαστεί όλες αυτές; Μαζί με τον Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος είναι κατά πολλούς-και όχι άδικα-ο άνθρωπος που σε συντριπτικό βαθμό οφείλονται οι επιτυχίες της ομάδας του Πειραιά. Με την ηγετική του φυσιογνωμία, τον τρόπο που έχει θεσπιστεί η ιεραρχία των αποδυτηρίων των «ερυθρόλευκων» από τη στιγμή που πέρασε στο αντίπαλο στρατόπεδο.

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού πέρασε ένα δικό του… Γολγοθά αυτήν την περίοδο. Πάλεψε με τον οργανισμό του και το σώμα του, αφήνοντας στην άκρη το πνεύμα του. Εκείνο του έλεγε να μπει μέσα και να παίξει. Το κορμί του είχε άλλη άποψη. Επικράτησε η λογική και μετά από αυτήν την άγονη περίοδο, ο Βασίλης Σπανούλης ανέβηκε στο αεροπλάνο με προορισμό τη Μαδρίτη και καλώς εχόντων των πραγμάτων θα είναι στη 12άδα του Ολυμπιακού μετά από 50 και κάτι μέρες.

Σοφά από εδώ μέσα είχαμε οριοθετήσει πως στο ματς με την Βαλένθια θα είναι στην αποστολή των «ερυθρόλευκων». Το είχα γράψει και στη γνώμη μου μετά το παιχνίδι με την Αρμάνι Μιλάνο. Ο «Kill Bill» είχε μπει στην τελική ευθεία των προπονήσεων και της επιστροφής του στην καθημερινότητα της ομάδας του Πειραιά.

Το τι θα φέρει στο παρκέ είναι άλλη υπόθεση. Είναι αναμενόμενο πως θα χρειαστεί τον χρόνο του για να βρει τον ρυθμό και τα πατήματά του. Δεν χρειάζεται ανάθεμα εάν είναι αρνητικός στη Βαλένθια. Στήριξη και υπομονή θέλει. Έτσι είναι αυτά εξάλλου.

Ο Σπανούλης, ο κανονικός ο Σπανούλης, παιχνίδι με το παιχνίδι θα ανεβάσει στροφές. Θα είναι αυτός που τρέμουν οι αντίπαλοι του, αυτός που αναγκάζει τους προπονητές να εστιάζουν επάνω του όλα τα αμυντικά τους συστήματα και να σκέφτονται το πώς θα τον εξουδετερώσουν. Ο παίκτης που έχει αλλάξει το ρου της ιστορίας του Ολυμπιακού από το 2011 και έπειτα.

Το σημαντικότερο όλων, είναι εν τη απουσία του Μάντζαρη, δεν πρόκειται να τροποποιηθούν οι ισορροπίες στο ροτέισον του Ολυμπιακού. Θα καταφέρει να αποκτήσει και πάλι τον ρυθμό του και προετοιμαστεί για τη συνέχεια, σε μία ομάδα που οι ρόλοι έχουν κατανεμηθεί απόλυτα, με τους συμπαίκτες του να αδημονούν για την επιστροφή του.

Γιατί με τον Σπανούλη στο παρκέ η ζωή τους είναι ακόμα πιο εύκολη. Ο «τρελός» με το «7» επέστρεψε…

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ