Ατρόμητος – Παναθηναϊκός : Εξυγίανση για όλους πλην πρασίνων

Ατρόμητος – Παναθηναϊκός : Εξυγίανση για όλους πλην πρασίνων

Ο Μάνταλος έκλεισε τα μάτια σε καταφανέστατο πέναλτι στον Άλτμαν. Το τριφύλλι, για πολλοστή φορά στην εποχή της περίφημης εξυγίανσης, αντιμετωπίζεται ως φτωχός συγγενής. Ως ο τελευταίος τροχός της αμάξης.

Δεν τα κατάφερε ούτε σήμερα. Για ένα ακόμη εκτός έδρας ματς ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να φύγει νικητής από το γήπεδο. Περιορίστηκε σε μια τρίτη ισοπαλία για φέτος.

Σαν αποτέλεσμα μόνο αρνητικό δεν το λες έχοντας ως δεδομένο από τη μία τις πολλές και σημαντικές απουσίες του και από την άλλη τη δυναμική του αντιπάλου. Ο Ατρόμητος απέδειξε γιατί βρίσκεται τόσο ψηλά στην βαθμολογία. Μαζεμένες γραμμές, ωραία ανάπτυξη, γρανιτένια άμυνα, που νικήθηκε μόνο από το σημείο του πέναλτι και παίκτες με πολύ ποιοτικά χαρακτηριστικά στο παιχνίδι τους. Όμως για να μείνει το ματς στην ισοπαλία οι γηπεδούχοι βρήκαν και ένα απρόσμενο σύμμαχο στο πρόσωπο του Μάνταλου.

Ο διαιτητής της αναμέτρησης έκλεισε τα μάτια σε καταφανέστατο πέναλτι στον Άλτμαν, βλέποντας μάλιστα μέχρι και θέατρο από τον επιθετικό των πρασίνων τιμωρώντας τον και με κίτρινη!!Θα μου πει κανείς αν ήθελε να αδικήσει τους φιλοξενούμενους δεν θα έδινε ούτε αυτό που έδωσε εν τέλει στον Ισραηλινό. Δεν είναι έτσι όμως. Το ότι δίνει το ένα και δεν δίνει το άλλο δεν τον καθιστά και δίκαιο. Το τριφύλλι, για πολλοστή φορά στην εποχή της περίφημης εξυγίανσης, αντιμετωπίζεται ως φτωχός συγγενής. Ως ο τελευταίος τροχός της αμάξης. Με διοίκηση ανύπαρκτη, όχι τώρα που έχει φύγει ο Αλαφούζος, αλλά από πριν, δεν μπορείς να έχεις απαιτήσεις.

Ο απερχόμενος Πρόεδρος του Παναθηναϊκού σήκωσε πρώτος τη σημαία της κάθαρσης του χώρου, άρχισε τον επικοινωνιακό πόλεμο στο προηγούμενο σύστημα και ήταν ο πρώτος που προδόθηκε μετά την αλλαγή των πραγμάτων. Δεν ξέρω μάλιστα αν και αυτή η αίσθηση τον οδήγησε στην εγκατάλειψη του καραβιού μια ώρα αρχύτερα. Το θέμα είναι ότι ο Σύλλογος διαρκώς μικραίνει σε μέγεθος. Δεν αντιμετωπίζεται με το σεβασμό που του αρμόζει με βάση την ιστορία του. Δεν λέω να ευνοείται, αλλά δεν επιτρέπεται να μην παίρνει και το 50-50.

Στα αγωνιστικά τώρα δεν υπάρχουν και πολλά να πει κανείς. Ο Ουζουνίδης γνώριζε εκ των προτέρων ότι το έργο της ομάδας του θα ήταν δύσκολο. Πολλές απουσίες και κομβικές σε όλο τον άξονα, αντικαταστάτες που είτε έκαναν πρώτη εμφάνιση με τα πράσινα είτε δεν είναι απλά ίδιας αξίας. Ο Παναθηναϊκός πάλεψε, έβγαλε εγωισμό αλλά και πάλι δεν κέρδισε παρόλο που ο αντίπαλος του έμεινε δίκαια με παίκτη λιγότερο για αρκετή ώρα. Η είσοδος του Τσάβες στο τέλος έδωσε επιθετική πνοή στους πράσινους αλλά φάνηκε αρκετά ανέτοιμος.

Η επόμενη μέρα συνεχίζει να είναι μαύρη και χωρίς προοπτική εκτός αν προκύψει κάποιο θαύμα. Ας μαζέψει τουλάχιστον όσους περισσότερους βαθμούς μπορεί για τον δεύτερο γύρο που λογικά θα είναι αποδυναμωμένος από τις επικείμενες αποχωρήσεις. Το σημερινό αποτέλεσμα έδειξε ότι και το παραμύθι του Ατρόμητου δεν έχει δράκο. Εδώ και τρία παιχνίδια έχει χάσει τον προσανατολισμό του χάνοντας έδαφος στη βαθμολογία. Μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου έχει σχετικά βατό πρόγραμμα με δύο εκτός, σε Πλατανιά και Κέρκυρα και ένα εντός με τον σκληροτράχηλο Λεβαδειακό που θα φανερώσει αν μπορεί να διατηρηθεί σε τροχιά κορυφής.

Για τον Παναθηναϊκό το μόνο που δεν παίζει ρόλο είναι το επερχόμενο πρόγραμμα. Σημασία μόνο έχει να μπουν χρήματα, ρευστό στα ταμεία, να πληρωθούν οι δόσεις και να αποφευχθούν οι προσφυγές. Και αυτό όχι για να συνεχίσει γεμάτος για την διεκδίκηση κάποιου στόχου αλλά για να μπορέσει να πουλήσει ή να ξεπουλήσει για να επιβιώσει….

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ