Να δούμε την βαθμολογία με το VAR;

Να δούμε την βαθμολογία με το VAR;

Έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε ποια θα ήταν η διαφορά του πρώτου Ολυμπιακού από ΠΑΟΚ και ΑΕΚ αν όντως είχαμε VAR. Ποιοι θα είχαν λιγότερους βαθμούς από αυτούς που έχουν τώρα; Όπως να θυμηθούμε ποιοι έχουν ζητήσει ξένους διαιτητές σε όλα τα ματς;

Υποτίθεται πως στο φετινό πρωτάθλημα θα είχαμε VAR, άρα θα είχαμε και δεδομένα ελάχιστα λάθη από την στιγμή που κάθε σφύριγμα σε φάση πέναλτι ή οφσάιντ θα έβγαινε στην… σέντρα μέσω του βίντεο. Το είδαμε στο Μουντιάλ πόσο πολύ βοήθησε το VAR και πόσο δίκαιη εν τέλει ήταν η συγκεκριμένη διοργάνωση. Πόσα λάθη διαιτητών και βοηθών διορθώθηκαν.

Έχουμε φτάσει στην 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος και το VAR ακόμη αγνοείται στην Ελλάδα. Γιατί; Ρωτήστε τους Υπουργούς και τον πρόεδρο της ΕΠΟ που στις αρχές του 2018 έβγαζαν φωτογραφίες στην αναγγελία του VAR.

Δεν είναι αυτό το θέμα όμως. Μετά το ματς του Ολυμπιακού με τον Πανιώνιο που έκλεισε την 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος ο ΠΑΟΚ πήρε επίσημα θέση και μίλησε για την αναγκαιότητα του VAR ζητώντας εξηγήσεις γιατί δεν υπάρχει ήδη όπως είχε εξαγγελθεί. Ο ΠΑΟΚ που βεβαίως δεν το έκανε μετά την πρώτη αγωνιστική αλλά και πάλι δεν είναι αυτό το θέμα μας.

Είναι άλλωστε ξεκάθαρο πως το VAR είναι αναγκαίο στο πρωτάθλημα μας! Έχει δίκιο ο ΠΑΟΚ και ο κάθε ΠΑΟΚ να ζητάει την εφαρμογή του και στη χώρα μας. Όπως είναι ξεκάθαρο και το απέδειξε και ο Γκεστράνιους που δεν είναι επιπέδου Μπορμπαλάν πως και οι ξένοι διαιτητές και βοηθοί είναι καλύτεροι από τους δικούς μας, για πολλούς και διάφορους λόγους. Και ο Ολυμπιακός ήταν η πρώτη ομάδα που από πέρσι φώναζε για όλα αυτά. Από πέρσι έλεγε ξένους διαιτητές παντού, όχι μόνο στα ντέρμπι. Δεν είναι όμως ούτε αυτό το θέμα μας τώρα.

Ποιο είναι; Πάμε να δούμε πως θα ήταν η βαθμολογία του πρωταθλήματος μας αν υπήρχε ήδη το VAR; Ποια είναι τα μεγάλα λάθη που έχουν γίνει έως τώρα στα ματς των τριών πρωταγωνιστών του πρωταθλήματος μας;

Πάμε στα ματς του Ολυμπιακού. Πρώτη αγωνιστική ο Ολυμπιακός κερδίζει καθαρό πέναλτι αλλά το χάνει ο Φορτούνης. Τρία λεπτά μετά γίνεται καθαρό χέρι μέσα στην περιοχή αλλά ο διαιτητής λέει παίζεται. Με το VAR θα έδινε πέναλτι και την δυνατότητα στον Ολυμπιακό να προηγηθεί από νωρίς και όχι να χρειαστεί στην επανάληψη την «φωτοβολίδα» του Λάζαρου για να κερδίσει με 1-0 τον Λεβαδειακό. Δεύτερη αγωνιστική το 5-0 με τον ΠΑΣ. Τρίτη αγωνιστική το 2-1 με τον Αστέρα όπου και με το VAR δεν θα άλλαζε κάτι.

Τέταρτη αγωνιστική στη Νέα Σμύρνη. Έχουμε λοιπόν VAR και στο 10΄ο Φορτούνης γυρνάει την μπάλα μέσα στην περιοχή με τον Κούρντι πεσμένο στο έδαφος και απλωμένο το χέρι. Τι θα έδινε βλέποντας το VAR; Και στο 55΄ο Μπουχαλάκης ανατρέπεται ξεκάθαρα μέσα στην περιοχή του Πανιώνιου. Ο Σκουλάς έχει οπτικό πεδίο αλλά λέει παίζεται. Με το VAR θα του… σφύριζαν πως έχει συμβεί παράβαση, θα πήγαινε στο VAR και θα έδινε το πέναλτι. Έτσι στο 55΄ο Ολυμπιακός θα είχε την ευκαιρία να μπει μπροστά στο σκορ και να γίνει το 0-1 νωρίς, αν δεν είχε συμβεί απο το 10΄και την πρώτη δύσκολη φάση του αγώνα που θα έπαιρνε βίντεο.

Άλλο παιχνίδι βεβαίως στην συνέχεια, διαφορετικές συνθήκες έως την φάση του 63΄ με τον Πανιώνιο να παίζει στην κόντρα τον Ολυμπιακό που έψαχνε το γκολ της νίκης. Και βεβαίως αν γινόταν ξανά η ίδια φάση το γκολ του Πανιώνιου θα μέτραγε καθώς στην πάσα στον Μασούρα δεν υπάρχει οφσάιντ. Πιθανότατα να υπάρχει στην αμέσως προηγούμενη πάσα αλλά δεν έχουμε γραμμή για να είμαστε 100% σίγουροι όπως στην πάσα στον Μασούρα. Με το σκορ πολύ πιθανά στο 0-1, αν είχαμε την ίδια εξέλιξη (δύσκολο καθώς θα άλλαζε η αντιμετώπιση του αγώνα από τον Ολυμπιακό αν ήταν μπροστά στο σκορ) το πολύ πολύ να είχαμε το 1-1. Και το ίδιο σκηνικό που είχαμε και στο 0-0 με τον Ολυμπιακό να πιέζει θα το είχαμε και πάλι, με τον Χασάν να βάζει το γκολ της νίκης για τους ερυθρόλευκους.

Πάμε στα ματς του ΠΑΟΚ. Επικρατεί 1-0 του Αστέρα με πέναλτι που αν είχαμε VAR θα το είχε πάρει πίσω ο διαιτητής. Θα ήμασταν στο 0-0 σε ένα ματς που ο ΠΑΟΚ είχε μεγάλα ζόρια από την ομάδα της Τρίπολης. Δεύτερη αγωνιστική ο ΠΑΟΚ πάει στη Νέα Σμύρνη, προηγείται 1-0 και του ακυρώνεται γκολ ως οφσάιντ, σε φάση που καλύπτεται καθαρά ο σκόρερ Ακπόμ. Θα γινόταν 2-0. Τρεις βαθμοί όπως και να έχει. Τρίτη αγωνιστική στην Κρήτη και ο διαιτητής κλείνει τα μάτια σε καθαρό πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ στο 3΄. Πέναλτι που θα το έδινε με το VAR. Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται πίσω στο σκορ αλλά το γυρνάει 1-3. Τρεις βαθμοί όπως και να έχει. Στο ντέρμπι της Τούμπας με την ΑΕΚ δεν υπήρξε φάση αμφισβητούμενη.

Πάμε και στην ΑΕΚ. Κερδίζει εύκολα στο ΟΑΚΑ τον ΠΑΣ και τον Πανιώνιο και στην Τρίπολη τον Αστέρα με πέναλτι που είδε ο Παπαδόπουλος. Αν πήγαινε στο VAR θα έπαιρνε την απόφαση του πίσω.

Που καταλήγουμε; Με το VAR ΠΑΟΚ και ΑΕΚ απομονώνοντας τις φάσεις που ευνοήθηκαν από τις υποδείξεις των διαιτητών, με τα πέναλτι που κέρδισαν επί του Αστέρα, δεν θα είχαν νικήσει. Θα είχαν δηλαδή -2 βαθμούς από αυτούς που έχουν τώρα. Βεβαίως υπάρχει και το τι ματς θα γινόταν μετά το 57΄ που πήρε το πέναλτι ο ΠΑΟΚ και μετά το 32΄ που το πήρε η ΑΕΚ. Αλλά εδώ μιλάμε για αυτά που συνέβησαν στα ματς που είδαμε έως τώρα. Ο Ολυμπιακός από την άλλη 12 βαθμούς έχει, 12 θα είχε και με το VAR. Ο ΠΑΟΚ θα είχε 8 και έχει 10. Η ΑΕΚ θα είχε 7 και έχει 9.

Εν κατακλείδι, βάλτε το VAR για να τελειώνουμε, φέρτε και ξένους διαιτητές και βοηθούς σε όλα τα ματς, όχι μόνο στα ντέρμπι.

Η… εξυγίανση άλλωστε ήταν αυτή που είχε υποσχεθεί πως πλέον θα… εξυγιανθούμε και η… εξυγίανση τα έκανε μαντάρα πέρσι και συνεχίζει και φέτος. ΑΕΚ και ΠΑΟΚ την στήριξαν ανοικτά, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ φώναζαν πως είναι δικιά τους η ΕΠΟ. Τώρα να… ζητάνε και τα ρέστα μετά τα όσα έχουμε δει μοιάζει με… ποντιακό ανέκδοτο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ