Ο ΠΑΟΚ στο Ντα Λουζ, «έδεσε το ατσάλι»…

Ο ΠΑΟΚ έχει αλλάξει φιλοσοφία. Παίζει με αυτοπεποίθηση και πίστη ότι μπορεί επιθετικά να τα καταφέρει απέναντι σε κάθε άμυνα. Το έκανε και στο Ντα Λουζ. Κι όπου στη διάρκεια του ματς αδυνατούσε να το κάνει, είναι γιατί η Μπενφίκα, με την ποιότητα και την έντονη πίεση που του ασκούσε, δεν του το επέτρεπε.

Δεν βρίσκω τον λόγο να μιλάω για τύχη όταν οι περισσότερες ευκαιρίες των παικτών της Μπενφίκα σταματούσαν πάνω στον εντυπωσιακό Πασχαλάκη. Γράφω απλά ότι μετά τα όσα έκανε στο Ντα Λουζ θα είναι άδικο να στερηθεί της κλήσης στην Εθνική ομάδα. Αν ο ΠΑΟΚ ήταν τυχερός στη Λισαβόνα τότε τι ακριβώς να πούμε για την Μπενφίκα που πέτυχε το μοναδικό της γκολ με ανύπαρκτο πέναλτι;

Η ομάδα του Λουτσέσκου προσπάθησε να παίξει κανονικό ποδόσφαιρο στην έδρα της αντιπάλου της. Αυτή η πρόθεση φαινόταν καθαρά κι όταν το γήπεδο έγερνε από τις απανωτές επιθέσεις της Μπενφίκα. Σε καμιά φάση του αγώνα ο ΠΑΟΚ δεν κλείστηκε στα καρέ του για να αποφύγει τα χειρότερα. Ακόμα κι όταν η μεσαία γραμμή του φαινόταν κλαταρισμένη, προσπαθούσε να βγει μπροστά και να απειλήσει. Ομάδα που το κάνει αυτό έχει πιστέψει στις δυνατότητές της και δεν φοβάται τον αντίπαλο.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Μπενφίκα με την ποιότητα των παικτών της και τον επιθετικό οίστρο της μπορεί να έρθει στην Τούμπα και να πάρει την πρόκριση. Αγωνιστικά έχει τον τρόπο να το κάνει. Το μόνο σίγουρο είναι πως δεν πρόκειται να βρει απέναντί της μια φοβισμένη ομάδα που θα κλειστεί για να κρατήσει το 1-1 του πρώτου αγώνα και να πάρει το εισιτήριο για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Φαίνεται πια ότι ο ΠΑΟΚ έχει αλλάξει φιλοσοφία. Παίζει με αυτοπεποίθηση και πίστη ότι μπορεί επιθετικά να τα καταφέρει απέναντι σε κάθε άμυνα. Το έκανε και στο Ντα Λουζ. Κι όπου στη διάρκεια του ματς αδυνατούσε να το κάνει, είναι γιατί η Μπενφίκα, με την ποιότητα και την έντονη πίεση που του ασκούσε, δεν του το επέτρεπε. Όταν όμως κόπασε κάπως η επιθετικότητά της στο δεύτερο ημίχρονο, τότε ο ΠΑΟΚ βγήκε μπροστά έδειξε τις προθέσεις του με τα ανεβάσματα του Μάτος, τη χαμένη ευκαιρία του Ουάρντα και χτύπησε στη συνέχεια με τον σπουδαίο Αιγύπτιο, αφού πρώτα είχε και πάλι εκμεταλλευτεί τις δυνατότητες ορισμένων παικτών του στο ψηλό παιχνίδι. Δεν ξέρω τι είχε καταλάβει από το παιχνίδι του Δικεφάλου ο κόουτς των πορτογάλων, αλλά αντίδοτο για την ικανότητά τους στις στημένες φάσεις δεν κατάφερε να βρει.

Ο ΠΑΟΚ επιστρέφει στην Θεσσαλονίκη με αποτέλεσμα πρόκρισης μεταφέροντας στις πλάτες της Μπενφίκα την ευθύνη να το ανατρέψει. Στην Τούμπα που θα βγάζει φωτιές τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα για του Λουζιτανούς. Στο μεταξύ ο Λουτσέσκου θα έχει χρόνο να σκεφτεί ότι ο Ουάρντα είναι παίκτης εντεκάδας και ότι ο Κρ έσπο μπορεί να μην ήταν αλλά έγινε τελικά ένας σπουδαίος σέντερ μπακ που με την ταχύτητα και την οξυδέρκειά του αποκλείεται να χάσει τη θέση του από τον Χατσερίδη. Θέλω να γράψω ότι τώρα πια ο ΠΑΟΚ είναι φαβορί για την πρόκριση αλλά το ξανασκέφτομαι. Αν με διαβεβαίωνε κάποιος ότι ο Πασχαλάκης θα επαναλάβει τέτοια εμφάνιση θα το έγραφα…

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από