
Οι κιτρινόμαυροι συμπληρώνουν σε λίγες μέρες (25/3) τα 111 χρόνια από την ίδρυση τους και οι οπαδοί τους ετοιμάζονται να τα γιορτάσουν, ενώ πρόκειται για τον μοναδικό σύλλογο που κατάφερε να γίνει ομάδα όλων των Ελλήνων.
Οι τελευταίες λεπτομέρειες ρυθμίζονται από τους ανθρώπους του Ερασιτέχνη Άρη, αλλά και τους οπαδούς της ομάδας, για τον εορτασμό των 111 χρόνων από την ίδρυση του συλλόγου (25/3/1914). Τα προεόρτια θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα (24/3) από τους οργανωμένους οπαδούς της ομάδας, ενώ την επομένη θα γίνει η επίσημη εκδήλωση στο «Nick Galis Hall».
Μπορεί ο Άρης, σε ό,τι αφορά τα τμήματα ποδοσφαίρου και μπάσκετ, να μην είχε την τρέχουσα σεζόν την πορεία που θα έπρεπε βάσει της ιστορίας και του μεγέθους του, όμως μιλάμε για έναν σύλλογο που έχει κατακτήσει τον μεγαλύτερο τίτλο που υπάρχει: να γίνει, δηλαδή, ομάδα όλων των Ελλήνων.
Ο Άρης δεν είναι απλά μια ομάδα, είναι κοινωνικό φαινόμενο. Στην «χρυσή» δεκαετία του, ο Αυτοκράτορας ερήμωνε κάθε Πέμπτη όλη τη χώρα. Τα θέατρα και οι κινηματογράφοι έκλειναν, δεν κυκλοφορούσε ψυχή στους δρόμους και όλοι ήταν στημένοι μπροστά στις τηλεοράσεις, προκειμένου να παρακολουθήσουν την παρέα του Γκάλη και του Γιαννάκη.
Τότε που παιδιά σε ολόκληρη τη χώρα, από την Κρήτη έως και τον Έβρο, δήλωναν οπαδοί του Άρη. Όσοι, μάλιστα, είναι κάτω των 40 ετών και δεν τα έχουν προλάβει αυτά και γελούν ειρωνικά, μπορούν να ρωτήσουν τους γονείς τους ή μεγαλύτερους συγγενείς και φίλους τους.
Ο Άρης, φυσικά, είναι τεράστιο μέγεθος και στο ποδόσφαιρο. Ο σύλλογος που κατέκτησε το πρώτο επίσημο πρωτάθλημα και η πρώτη ομάδα εκτός Αθηνών που κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας. Ένας σύλλογος περήφανος, ένας σύλλογος που ποτέ δεν έσκυψε το κεφάλι, παρά τις δύσκολες καταστάσεις στις οποίες βρέθηκε.
Ένας σύλλογος πρωταθλητής και αυτόν θα γιορτάσουν οι οπαδοί του. Γιατί αυτός είναι ο Άρης. Ήταν ξεκάθαρο, εξάλλου, το μήνυμα που στάλθηκε προς όλες τις κατευθύνσεις, εντός και εκτός Άρη. Όσες φορές κάποιοι δεν «μέτρησαν» σωστά τον Άρη, εξάλλου, το πλήρωσαν.
ΥΓ. Φαίνεται ότι αυτή τη φορά δεν θα γίνουν βραβεύσεις στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο «Nick Galis Hall». Δεν θα λείψουν, όμως, οι εκπλήξεις, σε ό,τι αφορά τους προσκεκλημένους και την παρουσία προσωπικοτήτων από τα τμήματα ποδοσφαίρου και μπάσκετ.
ΥΓ1. Είναι τόσο μεγάλη η λαχτάρα κάποιων, εκτός της οικογένειας του Άρη, να προσπαθήσουν να δημιουργήσουν αναστάτωση στην ομάδα, που πέφτουν από τη μια «λούμπα» στην άλλη.