Το 10-1 στο Καραϊσκάκη, το άλλο ματς που περιμένουν όλοι, η περίπτωση του Ροντινέι που κρίνει πολλά και η εντολή Μεντιλίμπαρ.
Και μόνο που θα πλησιάζουν στο γήπεδο τα χαμόγελα θα σχηματίζονται στα πρόσωπά τους. Οι περισσότεροι άλλωστε από όσους βρίσκονται στην αποστολή του Ολυμπιακού για το αποψινό ντέρμπι με την ΑΕΚ έχουν ζήσει στη Νέα Φιλαδέλφεια την κορυφαία στιγμή της καριέρας τους.
Πώς να μην χαμογελάνε επιστρέφοντας στο γήπεδο του θριάμβου, εκεί που στις 29 του Μαΐου κατέκτησε το Κόνφερενς Λιγκ. Και όλα αυτά; Λίγα 24ωρα μετά από έναν ακόμη ιστορικό θρίαμβο του Ολυμπιακού, έναν ακόμη ιστορικό διασυρμό της ΑΕΚ. Το 6-0 για το Κύπελλο, το συνολικό 10-1 στο Καραϊσκάκη μαζί με το ματς πρωταθλήματος προφανώς και δείχνουν πολλά για την δυναμική των δύο ομάδων.
Διαβάστε επίσης: Tα 14 λεπτά του Πλάις που δείχνουν το… μέλλον (vid)
Ο Ολυμπιακός έχει καλύτερη ομάδα, καλύτερο προπονητή από την ΑΕΚ. Και όσο και αν η πίεση είναι τεράστια στην ΑΕΚ που παίζει στο «σπίτι» της ένα ματς χωρίς αύριο, δεν υπάρχουν μαγικά φίλτρα. Στο ποδόσφαιρο όμως και ειδικά σε ντέρμπι κανείς δεν μπορεί να προβλέψει, να είναι σίγουρος. Στον Ολυμπιακό ξέρουν πως απόψε τους περιμένει άλλο ματς. Αν θα πάρει και αυτό τον δρόμο που πήραν τα άλλα δύο; Εξαρτάται πρωτίστως από τους ίδιους.
Ο Μεντιλίμπαρ αποτελεί την εγγύηση για την προσήλωση και προσοχή όλων στο πλάνο της ομάδας. Να αφήσει στην άκρη το 6-0, κρατώντας τα αγωνιστικά στοιχεία που έκαναν την διαφορά και να μπει έτοιμη για μια ακόμη «μάχη» με στόχο να φύγει ξανά με χαμόγελα. Το πρωτάθλημα άλλωστε είναι ο μεγάλος στόχος του Ολυμπιακού, το +2 με το οποίο πηγαίνει στην ΟΠΑΠ Αρένα δεν του εξασφαλίζει τίποτα, προφανώς και το ντέρμπι αυτό θα βάλει νέα δεδομένα στην κούρσα του τίτλου που έχει μπει στην τελική της ευθείας. Ειδικά αν δεν έχουμε ισοπαλία.
Για τον Μεντιλίμπαρ το σημαντικό είναι ένα. Αυτό που ζήτησε από τους παίκτες του ξεκάθαρα. «Εμείς να κάνουμε το παιχνίδι μας» ήταν η εντολή του Βάσκου τεχνικού που θα παρατάξει τον Ολυμπιακό ξανά με νέα πρόσωπα.
Δεν θα έχει για πρώτη φορά στην φετινή σεζόν τον Ελ Καμπί, μια μεγάλη απώλεια ειδικά αν σκεφτούμε εκτός από τα 23 γκολ του Μαροκινού και το 37 στα 37 που μετράει έως τώρα. Η μοίρα ήθελε να λείψει στο ματς που γίνεται στο γήπεδο που έβαλε το πιο σημαντικό γκολ της καριέρας του. Ο «Μεντί» έχει έτοιμο τον Γιάρεμτσουκ με τα δύο γκολ και την ασίστ στο 6-0, αλλά και τον Κωστούλα ξεκούραστο και με την τρομερή δυναμική που έχει βγάλει έως τώρα, ειδικά στα ντέρμπι! Και από εκεί και πέρα;
Ο Ροντινέι σε μεγάλο βαθμό θα… κρίνει την 11αδα. Αν θα παίξει μπακ ή εξτρέμ. Και στα δύο ντέρμπι στο Καραϊσκάκη είχε παίξει εξτρέμ και είχε κάνει πάταγο! Αν γίνει αυτό ξανά; Τζολάκης, Κοστίνια, Μπιανκόν, Κάρμο, Ορτέγκα, Έσε, Μουζακίτης, Μαρτίνς, Κωστούλας, Γιάρεμτσουκ η επικρατέστερη 11αδα, χωρίς να αποκλείεται έκπληξη ή εκπλήξεις από τον Μεντιλίμπαρ. Ο Βάσκος άλλωστε κρατάει στην τσίτα όλο τον κόσμο, αλλά και τον αντίπαλο προπονητή που δεν μπορεί ποτέ να ξέρει τι 11αδα θα κατεβάσει. Εδώ δεν ξέρουν οι παίκτες του λίγη ώρα πριν την σέντρα…