Ολυμπιακός: Το «δεν πειράζει» του Μεντιλίμπαρ, οι «αόρατες» μεταγραφές και ο κόσμος που είναι παντού

Ολυμπιακός: Το «δεν πειράζει» του Μεντιλίμπαρ, οι «αόρατες» μεταγραφές και ο κόσμος που είναι παντού

Μια νίκη σε έξι ματς πρωταθλήματος έχει ο Ολυμπιακός παρουσιάζοντας μια παρατεταμένη ποδοσφαιρική αφέλεια σε όλα τα επίπεδα – Και είναι πολύ τυχερός που…

«Αυτό συμβαίνει γιατί παίζει και ο αντίπαλος και παίζουμε απέναντι σε έντεκα παίκτες καλούς. Δεν έχουμε κερδίσει στα τελευταία ματς του πρωταθλήματος και έχουμε χάσει βαθμούς, ακόμη και έτσι όμως είμαστε σε μικρή απόσταση από τον πρώτο. Άρα και ο πρώτος δυσκολεύεται να νικήσει». Τάδε έφη Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στη συνέντευξη Τύπου μετά την ήττα στην Τρίπολη. Με την συνέχεια των δηλώσεων του να είναι στην ίδια λογική. Ψύχραιμος, ήρεμος ανέλυσε γιατί ο Ολυμπιακός δεν κερδίζει στο πρωτάθλημα. Και σύμφωνα με αυτά που ο ίδιος μας είπε; Αναζητείται ο τρόπος για να το «γυρίσει», καθώς αυτό που συνάντησε με Παναιτωλικό, Λεβαδειακό, Αστέρα αλλά και Άρη θα το συναντήσει σχεδόν σε όλα τα ματς πρωταθλήματος.

«Είμαστε σε μικρή απόσταση από τον πρώτο παρά τις απώλειες» τόνισε ο Μεντιλίμπαρ που, σύμφωνα πάντα με όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου δεν βλέπει κάτι πολύ σοβαρό σε αυτό το «1 νίκη σε 6 ματς». Κάτι σαν «δεν πειράζει» ειδικά από την στιγμή που η κορυφή είναι στο -3. Και εδώ που τα λέμε; Γιατί να πανικοβληθεί ο κόουτς; Σάμπως κρίθηκε κάτι έως τώρα; Μιλάμε για τον προπονητή που πήρε τον Ολυμπιακό διαλυμένο πέρσι και τον οδήγησε στην κατάκτηση του Κόνφερενς Λιγκ. Έκανε το αδύνατο, δυνατό. Και που αποδεδειγμένα είναι ικανός για να οδηγήσει τον Ολυμπιακό σε μια ιστορική χρονιά σε νέες επιτυχίες. Το «ταμείο» γίνεται στο φινάλε και όντως σε αυτή την λογική όσο οι γκέλες δεν στοιχίζουν διπλά, τόσο κερδίζει χρόνο για να μην χρειάζεται στην πορεία να επαναλάβει το «δεν πειράζει».

Διαβάστε επίσης: Νέα ήττα της Μπάρτσα πριν τον Ολυμπιακό (103-96, vid)

Υπάρχει όμως και η άλλη πλευρά του νομίσματος. Αν ο κόουτς είναι της λογικής «παίζουν και οι άλλοι μπάλα» δεν θα είναι οι παίκτες; Αν ο κόουτς δεν «τσιτώσει» τους πάντες, αν δεν πει «ως εδώ» στις «γκέλες», θα το πουν οι παίκτες; Και αν το πουν οι «παλιοί», δεν φτάνουν καθώς οι νέοι είναι αυτοί που ήρθαν για να δώσουν το κάτι παραπάνω, για να κάνουν την διαφορά, για να αντικαταστήσουν όσους έφυγαν και ως τώρα έχουμε δει μόνο τον… Κοστίνια. «Αόρατες» οι μεταγραφές έως τώρα με την διοίκηση να κάνει πράξη όλες τις επιθυμίες του κόουτς αλλά παίκτες όπως οι Γουίλιαν, Στάμενιτς, Γιάρεμτσουκ και Ντάνι Γκαρθία (που χθες πάντως ήταν καλός στο κομμάτι που του αναλογεί, το ανασταλτικό) έχουν από ελάχιστη έως μηδενική συμβολή στον σύλλογο.

Στον Ολυμπιακό που στην Τρίπολη είχε κορυφαίο παίκτη τον Κωστούλα. Με διαφορά κιόλας. Ο πιτσιρικάς ήταν παντού στο πρώτο ημίχρονο την ώρα που άλλοι ήταν εξαφανισμένοι. Ναι, ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος από τον Αστέρα σε όλη την διάρκεια του αγώνα και προφανώς βάσει εικόνας δεν άξιζε να χάσει. Αλλά είναι δυνατόν να συζητάμε αν ο Ολυμπιακός θα είναι καλύτερος από τον Αστέρα, τον Παναιτωλικό, τον Λεβαδειακό κλπ, με όλο τον σεβασμό σε όλες τις ομάδες; Δηλαδή, αυτό έλειπε να μην ήταν και καλύτερος. Το γκολ όμως στη φετινή ομάδα το βάζει μόνο ο Ελ Καμπί (με 8 στα 14 ερυθρόλευκα) ενώ η συγκεκριμένη ομάδα έχει δείξει πως χωρίς τον Μαροκινό, τον Μαρτίνς και τον Έσε έχει σοβαρό θέμα. Με τον «Μεντί» να αποφασίζει να τους αφήσει όλους έξω στο εκτεταμένο έως υπερβολικό ροτέισον που απέτυχε στην Τρίπολη. Γιατί το ότι ο Ολυμπιακός στο πρώτο ημίχρονο είχε ευκαιρίες και ήταν καλύτερος από τον Αστέρα δεν αποτελεί επιτυχία.

Για να μην μπερδευόμαστε. Επιτυχία θα ήταν αν έστελνε την μπάλα στα δίχτυα στις τόσες τελικές που είχε. Γιατί όταν στο δεύτερο ημίχρονο ο Μεντιλίμπαρ άρχισε να βάζει ότι είχε και δεν είχε από τον πάγκο τα δεδομένα είχαν αλλάξει. Δεν ήταν το ίδιο παιχνίδι από αυτό που θα έβρισκαν οι βασικοί στο 0-0 της πρώτης σέντρας. Δεν είχαν τον ίδιο ρυθμό οι παίκτες κλειδιά με τον Μαρτίνς να είναι ο μόνος που προσπάθησε με τις ενέργειες του να κάνει κάτι παραπάνω και ο Ελ Καμπί να βγάζει δύο ευκαιρίες, με το δοκάρι στο 84 να είναι η χαρακτηριστικότερη δείχνοντας πως έχει φορ ο Ολυμπιακός σε αντίθεση με τα όσα (δεν) μας έδειξε ο Γιάρεμτσουκ.

Καλώς ο Μεντιλίμπαρ προσπαθεί να ανακατέψει την τράπουλα ξέροντας πως δεν γίνεται να παίζουν συνεχώς οι ίδιοι. Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο και να θέλεις δεν γίνεται. Υπάρχουν όμως και άλλοι παίκτες στο ρόστερ που ίσως να μπορέσουν, αν πάρουν ευκαιρία πόσο δε μάλιστα τις ευκαιρίες που έχουν πάρει άλλοι έως τώρα και έχουν απογοητεύσει, να βοηθήσουν περισσότερο. Ο «Μεντί» προφανώς τα ξέρει αυτά καλύτερα όμως είναι ξεκάθαρο πως αυτή η εικόνα του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα και αυτό το 1 στα 6 τελευταία ματς δεν γίνεται να συνεχιστεί. Γιατί ναι μεν οι γκέλες όλων των υπολοίπων «καλύπτουν» την διαφορά έως τώρα όμως δεν ταιριάζει στον Ολυμπιακό να έχει το Σάββατο αγώνα με τον Πανσερραϊκό στο Καραϊσκάκη και να σκέφτεσαι πως θα κερδίσει…

Και στην τελική δεν γίνεται ο κόσμος της ομάδας να είναι παντού, να δείχνει με την συμπαράστασή του πως το πιστεύει και πως θα κάνει τα πάντα για να «σπρώξει» την ομάδα στο πρωτάθλημα στα 100 του χρόνια και να βλέπει αυτόν τον Ολυμπιακό στην Τρίπολη.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ