Ολυμπιακός: Για να πηγαίνει και μέσα όπως πηγαίνει έξω…

Ακόμα κι αν αλλάζουν παίκτες, η συνταγή του Μεντιλίμπαρ στην Ευρώπη εφαρμόζεται σωστά και φέρνει αποτελέσματα

Εβλεπε ο κόσμος του Ολυμπιακού και δικαιολογημένα αναρωτιόταν. Αυτή η ομάδα που νίκησε την Μάλμε στη Σουηδία ήταν η ίδια που τα μούσκεψε τέσσερις ημέρες νωρίτερα στο γήπεδό της με τον Λεβαδειακό;

Και καλά, μέχρι τώρα λέγαμε πως οι ερυθρόλευκοι είχαν πρόβλημα απέναντι σε κλειστές  άμυνες. Όταν προηγείσαι 2-0 και σε ισοφαρίζουν, κάπου αλλού είναι το πρόβλημα.

Διαβάστε επίσης: Οι τρεις του Ολυμπιακού στην καλύτερη ενδεκάδα και ο Ισπανός που «τρελάθηκε» με τον Ελ Κααμπί (vid, pic)

Να ήταν κάτι που πέρασε και πάει, η συζήτηση θα σταματούσε μετά τη νίκη επί της Μάλμε. Ακολουθεί όμως ο Αστέρας στην Τρίπολη και το ερώτημα επανέρχεται. Ποιον ακριβώς Ολυμπιακό θα δούμε την Κυριακή; Τον Ολυμπιακό της περασμένης Κυριακής ή εκείνον της Πέμπτης. Οι δυο ομάδες φορούσαν την ίδια φανέλα αλλά ήταν εντελώς διαφορετικές. Η ανάγκη να … συγκλίνουν είναι πολύ μεγάλη αν οι ερυθρόλευκοι θέλουν να γιορτάσουν ως πρωταθλητές τα εκατό χρόνια τους.

Καθαρές κουβέντες. Ο Ολυμπιακός όπου είδαμε κόντρα στην Μάλμε είναι αυτός που θέλουν να βλέπουν οι οπαδοί του σε κάθε παιχνίδι. Το αποτέλεσμα δεν είναι εγγυημένο σε κάθε παιχνίδι αλλά μετράει και η αγωνιστική εικόνα. Κι αυτό δεν αφορά μόνο τους παίκτες. Αφορά και τον προπονητή. Στον κυπελλούχο Ευρώπης δεν υπάρχουν περιθώρια να διαλέγει παιχνίδια. Κάθε φορά οφείλει να παρουσιάζεται στον μέγιστο βαθμό ετοιμότητας και διάθεσης. Στην Ευρώπη φαίνεται ότι τα καταφέρνει καλύτερα. Ο κόουτς έχει μια συγκεκριμένη τακτική που όσο εύκολο είναι να την διακρίνεις τόσο δύσκολο είναι και να τον εφαρμόσεις αλλά και να την αποφύγεις να είσαι αντίπαλος.

Θεωρώ ότι ο κόουτς της Μάλμε που την οδηγεί στην κατάκτηση του πρωταθλήματος ήξερε τι του επιφυλάσσει ο Μεντιλίμπαρ αλλά δεν μπορούσε ένα κάνει πολλά πράγματα για να το αποφύγει. Εστειλε την ομάδα του στο γήπεδο για να νικήσει. Για να νικήσεις πρέπει να επιτεθείς κι όταν επιτίθεσαι θα βρεθείς κι εκτεθειμένος αμυντικά. Η πίεση ψηλά αλλά και η ταχύτητα στην εκδήλωση των αντεπιθέσεων ήταν που γονάτισαν την Σουηδική ομάδα η οποία πρέπει να αισθάνεται τυχερή που έχασε με ένα γκολ. Με βάση την εικόνα του παιχνιδιού και τις χαμένες ευκαιρίες με δυο και τρία γκολ διαφορά ήταν δίκαιο να χάσει. Οι ερυθρόλευκοι είχαν έντεκα τελικές για γκολ. Μιλάμε για καλές ευκαιρίες στις οποίες οι παίκτες της ομάδας του Πειραιά βρήκαν ανοργάνωτη και ολιγομελή την άμυνα της Μάλμε.

Ο Ζέλσον Μαρτίνς ντύθηκε… Ποντένσε και ζάλισε τους Σουηδούς. Ο Μουζακίτης έπαιζε σαν τον Σέρχιο Ολιβέιρα της Ρόμα και της Εθνικής Πορτογαλίας και ο Ρέτσος σαν τον Αβραάμ στις καλές του πριν τον σοβαρό τραυματισμό με την Εθνική στην Πολωνία. Τι αποδείχτηκε. Ότι ακόμα κι αν αλλάζουν παίκτες, η συνταγή του Μεντιλίμπαρ στην Ευρώπη εφαρμόζεται σωστά και φέρνει αποτελέσματα. Λίγο ψάξιμο χρειάζεται για να βρεθεί μια τακτική και στο ελληνικό πρωτάθλημα. Μια τακτική που θα βασίζεται περισσότερο στο οργανωμένο παιχνίδι και λιγότερο στο ατομικό ταλέντο που δεν περισσεύει σε σύγκριση με πέρσι. Πιο πιθανό βλέπω να γίνει αυτό παρά να πάρουν τα πάνω τους παίκτες που μέχρι τώρα από ελάχιστα ως καθόλου έχουν προσφέρει…

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από