Συνέταιροι στο… έγκλημα (vid)

Συνέταιροι στο… έγκλημα (vid)

Ή όταν ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί συνάντησε τον Ζέλσον Μαρτίνς στην «οκτώ-δύο» Europa League ιδέα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ.

Όσα συμβαίνουν με τον Αγιούμπ Ελ Κααμπί στα κύπελλα Ευρώπης από τον περασμένο Φλεβάρη, δεν είναι ποδόσφαιρο αλλά αιτία… ντοκιμαντέρ. Ξεσαλώνει ο Μαροκινός που έβαλε έντεκα στα εννέα βήματα ως το φεγγάρι του Conference League, και ήδη άλλα τρία στα τρία πρώτα του Europa League: 14 γκολ σε 12 ματς, 15 αν απόψε στην πρωτεύουσα της Eurovision δεν σπαταλούσε την ευκαιρία που έφτιαξε για τον εαυτό του (81΄).

Ποιος αμφιβάλλει όμως ότι καλά να είμαστε και να μετράμε για χάρη του. Για έναν στράικερ που μοιάζει απίθανο όχι ότι ο Ολυμπιακός κατάφερε να τον κρατήσει στα μέρη μας, αλλά ότι δεν τον άρπαξε κάποια από τις ομάδες της Premier League που κατανοεί ότι η νέα τάση απαιτεί 9άρια με αυτό ακριβώς το προφίλ. Εκπαιδευμένους στην πίστα της έντασης.

Διαβάστε επίσης: H σούπερ σέξι Άστριντ ήταν στο ΟΑΚΑ και δεν κρατήθηκε: «Πώς βρεθήκαμε από το Μπερναμπέου, να παίζουμε με τη χειρότερη ομάδα της Ελλάδας» (vids)

Ήταν μόνος του απόψε ο Ελ Κααμπί στην Σουηδία; Σε καμία περίπτωση. Για την ακρίβεια δεν ήταν μόνος ούτε απόψε. Διότι όπως και με τη Μπράγκα μια στροφή πριν, έτσι και απέναντι στη Μάλμε, η λογική του Μεντιλίμπαρ «οκτώ ανασταλτικοί-δύο επιθετικοί» μοιάζει να απελευθερώνει τον καλπασμό κάποιου που δεν χρειάζεται συστάσεις: Του κανονικού Ζέλσον Μαρτίνς. Ξεκινά στη φάση του 30΄από θέση αριστερού μπακ, αδειάζει δύο αντιπάλους και «οδηγεί» με τη μπάλα ως το τελευταίο τρίτο και με την άνεση «πιάσε με αν μπορείς» ο Πορτογάλος.

Κούρσα από την εποχή του Τζόλε. Νωρίτερα είχε εκείνη την απίθανη εκτέλεση στο δοκάρι (10΄). Και ως το 85΄που άντεξε είχε σταθερά μια σειρά από σωστές επιλογές κάθε φορά που δημιουργούνταν διάδρομος transition.

‘Έγραψε ασίστ στο ενεργητικό του στη φάση του 1-0. Έγραψε ασίστ και στη φάση του 1-0 κόντρα στη Μπράγκα. Ξανά δική του η «ιδέα». Ξανά η εκτέλεση του Αγιούμπ Ελ Κααμπί. Στο Φάληρο κατάλαβε πρώτος το λάθος του Αντρέ Όρτα και έκλεισε από αριστερά, μπαίνοντας σε θέση φορ για να κλέψει και να πασάρει. Απόψε έκανε τον… σκιέρ πλάι στον ασβέστη: κανονικό σλάλομ.

Στο μεταξύ δουλεύει μια χαρά το Ροντινέι-Κοστίνια δεξιά σε ματς σαν το αποψινό. Δεν αποδείχθηκε πρόβλημα και η επιστράτευση του Λορέντσο Πιρόλα αριστερά από τον τραυματισμό του Φρανσίσκο Ορτέγκα (8΄). Η πρώτη γραμμή της άμυνας με τον Παναγιώτη Ρέτσο να κρατά (ξανά) τα κλειδιά ήταν σχεδόν άψογη και ο Τσικίνιο έκανε υπέροχα τη δουλειά μπροστά από τους Σαντιάγκο Έσε και Χρήστο Μουζακίτη. Ο Ολυμπιακός ουσιαστικά δεν δέχθηκε ευκαιρία –πέρα από μια υποψία στο 51΄-. Αν οι δύο έκαναν τη μισή δουλειά, την άλλη μισή την φρόντισε ο σωστός σχηματισμός, οι καλές αποστάσεις, οι σωστές αποφάσεις.

Με αυτή την συνταγή οι Ερυθρόλευκοι θα είναι δεδομένα στο top 24 –που φαίνεται να κλειδώνει στους 9 βαθμούς με βάση το επικρατέστερο μαθηματικό μοντέλο-. Έχουν ήδη τους έξι και σύντομα φιλοξενούν τους Ρέιντζερς στο Φάληρο για να κάνουν 9 από την 4η αγωνιστική. Θα μπορούσαν κάλλιστα να διεκδικήσουν και μια θέση στην πρώτη οκτάδα που ισοδυναμεί αυτομάτως με το top 16. Οι δουλείες της σεζόν όμως είναι δύο. Και αυτή τη στιγμή προηγείται η άλλη, της Ελλάδας. Εκεί όπου το «οκτώ-δύο» δεν είναι απαραίτητα όσο κακό ακούγεται. Τουλάχιστον ως ότου να φτάσει Γενάρης. Την Κυριακή περιμένει η Τρίπολη

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ