Άρης: Το αγωνιστικό πλάνο και το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό

Οι κιτρινόμαυροι θα πρέπει να παραταχθούν στο ΟΑΚΑ με την γνωστή επιτυχημένη «συνταγή» και με απόλυτη συγκέντρωση, προκειμένου να προσθέσουν στη συγκομιδή τους μια ακόμα πολύ σημαντική νίκη.

Στο κυριακάτικο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό έχουν στρέψει την προσοχή τους άπαντες στον Άρη, με τον Άκη Μάντζιο να μην έχει ανοίξει, ακόμα, τα χαρτιά του σε ότι αφορά το βασικό σχήμα. Φαίνεται ότι ο Έλληνας τεχνικός θα πάρει, μάλιστα, την τελευταία στιγμή τις οριστικές του αποφάσεις, για συγκεκριμένες θέσεις στην ενδεκάδα.

Ο Άρης έχει αποδείξει την τρέχουσα αγωνιστική σεζόν, ότι έχει το «know how» στα ντέρμπι, έχοντας κάνει το δύο στα δύο, με τον Ολυμπιακό στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Αυτός είναι και ο λόγος που ο προπονητής του δεν έχει λόγο να αλλάξει την επιτυχημένη αυτή «συνταγή» και στο ματς με τον Παναθηναϊκό.

Διαβάστε επίσης: H σούπερ σέξι Άστριντ ήταν στο ΟΑΚΑ και δεν κρατήθηκε: «Πώς βρεθήκαμε από το Μπερναμπέου, να παίζουμε με τη χειρότερη ομάδα της Ελλάδας» (vids)

Είναι λογικό, βέβαια, να κάνει κάποιες διαφοροποιήσεις στον τρόπο προσέγγισης του αγώνα, ανάλογα και με τον αντίπαλο, ο προπονητής του Άρη. Η γενική εικόνα, όμως, η φιλοσοφία, θα πρέπει – και όπως όλα δείχνουν θα είναι – η ίδια και στην κυριακάτικη αναμέτρηση στο ΟΑΚΑ.

Για να πετύχει ο Άρης την τρίτη συνεχόμενη νίκη του σε ντέρμπι στην τρέχουσα σεζόν, θα πρέπει να έχει στο παιχνίδι του τα ίδια στοιχεία που τον οδήγησαν στην επιτυχία στα δυο προηγούμενα. Αρχικά, οι ποδοσφαιριστές του να δείξουν την ίδια θέληση και το ίδιο πάθος.

Να πηγαίνουν πρώτοι πάνω στην μπάλα και να κερδίσουν όλες τις προσωπικές μονομαχίες. Επίσης, να είναι απόλυτα συγκεντρωμένοι στο αγωνιστικό πλάνο και να το εφαρμόσουν στον αγωνιστικό χώρο. Τόσο σε ότι αφορά την ανάπτυξη του παιχνιδιού και το γρήγορο transition στην επίθεση, όσο και στις αλληλοκαλύψεις αλλά και στις βοήθειες που πρέπει να δίνουν όλοι στην άμυνα.

Ο Άρης έχει ποιότητα και πρέπει να την εκμεταλλευτεί, ενώ παράλληλα θα προσπαθήσει να «μπλοκάρει» και τα ατού του Παναθηναϊκού. Οι κιτρινόμαυροι είναι επικεντρωμένοι στον απόλυτο βαθμό στο πως θα παρουσιαστούν οι ίδιοι στο ΟΑΚΑ και δεν επηρεάζονται από τη συντριβή των γηπεδούχων από την Τσέλσι, καθώς ξέρουν ότι το κυριακάτικο θα είναι ένα τελείως διαφορετικό παιχνίδι.

Σε ένα παιχνίδι, ειδικότερα σε ένα ντέρμπι, όλα τα αποτελέσματα είναι ανοικτά. Ο Άρης, όμως, είναι ξεκάθαρο ότι πηγαίνει στο ΟΑΚΑ για τη νίκη, που θα του επιτρέψει να παραμείνει στην κορυφή της βαθμολογίας. Δεν είναι, σίγουρα, εύκολο το έργο του, όμως, με πίστη και συγκέντρωση, μπορεί να τα καταφέρει…

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από