Η διαφορά μεταξύ 2014 – 2024, ο «καλός εαυτός» του Μεντιλίμπαρ, η Μπράγκα και το «δυνατό σημείο» της Μάλμε

Τι περιμένει ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ από τους παίκτες του κόντρα στη Μάλμε; Να πατήσουν στα ευρωπαϊκά χνάρια του Ολυμπιακού και να μην αφήσουν στους Σουηδούς το... ανοιχτό γήπεδο.

Πριν από 10 χρόνια, όταν ο Ολυμπιακός είχε βρεθεί ξανά στο Μάλμε, η κατάσταση ήταν διαφορετική. Ο τότε τεχνικός των Σουηδών, Ανγκε Χαρέιντε, είχε κάνει ευθεία επίθεση στους Ερυθρόλευκους.

Είχε μειώσει την ομάδα. Είχε παίξει με το μυαλό του Μίτσελ και των ποδοσφαιριστών του. Δεν είχαν δείξει σεβασμό. Είδαν προβοκάρει σε ακραίο βαθμό. Και αυτό είχε προκαλέσει μεγάλη ένταση μεταξύ των δυο προπονητών και των ομάδων. Αλλά στο σήμερα, όλα είναι διαφορετικά.

Διαβάστε επίσης: H Μπαρτσελόνα διέλυσε την Μπάγερν με 6+3 παίκτες από την Μασία (pics & vids)

Ο Ολυμπιακός ήρθε στη Σουηδία ως κάτοχος ενός ευρωπαϊκού τροπαίου. Ως η ομάδα που κατέκτησε το Conference League. Ως ένα μέγεθος που αξίζει σεβασμό και προσοχή. Οι αντίπαλοι των Πειραιωτών είναι «ψαγμένοι», αντιμετωπίζουν με σοβαρότητα και… ανησυχία τους Ερυθρόλευκους και αυτό τους καθιστά ακόμη πιο επικίνδυνους, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι έχουν μια ιδιαιτέρως καυτή έδρα.

Την ίδια στιγμή, ωστόσο, είναι ξεκάθαρο ότι ο Ολυμπιακός θέλει να εμφανιστεί… διαφορετικός. Ο Μεντιλίμπαρ μίλησε για τον «καλό εαυτό» της ομάδας του στο παιχνίδι. Ουσιαστικά παραδέχθηκε ότι το παιχνίδι με την Μπράγκα είναι μια καλή βάση για όσα θέλει και απόψε το βράδυ. Κυρίως ως προς τη συγκέντρωση, την ακολουθία του πλάνου και την εκτέλεση των εντολών του. Καθώς η αποστολή είναι πιο δύσκολη. Και πιο απαιτητική.
Ο Βάσκος τεχνικός έχει μελετήσει τον αντίπαλο.

Εχει πάρει τα στοιχεία που θέλει. Και έχει καταλήξει στο τι πρέπει να κάνει η ομάδα του για να πάρει αποτέλεσμα στο Μάλμε. Όταν κλήθηκε να σχολιάσει την τοποθέτηση του τεχνικού των Σουηδών, πως οι δύο ομάδες μοιάζουν στον τρόπο παιχνιδιού, «ντρίμπλαρε» με τρόπο και ευγένεια. Διαφωνεί με αυτή την άποψη, αλλά το έθεσε με τακτ και σεβασμό, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά ότι πέρα από όσα έχουμε δει έως τώρα, κάτι έχει στο μυαλό του για το παιχνίδι. Κάτι διαφορετικό από ό,τι είχαμε δει έως σήμερα.

Πριν βρεθεί ο Ολυμπιακός στο Eleda Stadion για την τελευταία προπόνηση, το απόγευμα της Τετάρτης, ο Μεντιλίμπαρ μίλησε στους ποδοσφαιριστές του στο ξενοδοχείο. Στο meeting που έλαβε χώρα, τους ζήτησε να έχουν συγκέντρωση και να ακολουθήσουν το πλάνο. Να είναι δυναμικοί από το πρώτο λεπτό του αγώνα. Και κυρίως, να μην χάσουν το μυαλό τους.

Να ακολουθήσουν τις αρχές του παιχνιδιού του Ολυμπιακού. Αυτές που εμφάνισαν και στο παιχνίδι με την Μπράγκα, αλλά και σε όλη τη διάρκεια της περσινής σεζόν, με τον 63χρονο τεχνικό στον πάγκο.
Σε ό,τι έχει να κάνει με την Μάλμε, ο Μεντιλίμπαρ έδειξε κομμάτια για τον τρόπο που αγωνίζεται η σουηδική ομάδα και κυρίως ζήτησε προσοχή των ποδοσφαιριστών του στις αμυντικές μεταβάσεις. «Είναι μια πολύ γρήγορη ομάδα, που φεύγει πολύ γρήγορα στην επίθεση.

Εάν πιέσουμε σωστά και πάρουμε την μπάλα εγκαίρως, θα έχουμε εμείς το πλεονέκτημα. Εάν όχι, οι επιστροφές μας θα πρέπει να είναι καλές, γιατί αλλιώς θα έχουμε πρόβλημα», είπε μεταξύ άλλων. Εξηγώντας το δυνατό σημείο της αντιπάλου του.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από