Κάνει ήδη πρωταθλητισμό ο Άρης

Η ομάδα του Μάντζιου έχει κάνει ξεκάθαρο, ήδη, ότι έχει υψηλούς στόχους για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο αλλά και την ποιότητα στο έμψυχο υλικό για να υποστηρίξει την επίτευξη τους και αυτό ισχύει ανεξαρτήτως αποτελέσματος στο κυριακάτικο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Είναι πραγματικά απολαυστικό να βλέπει κανείς τις αντιδράσεις που προκαλεί η εξαιρετική πορεία του Άρη την τρέχουσα σεζόν στο πρωτάθλημα. Κάθε αγωνιστική, μετά από τη νίκη στο εντός έδρας ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο «Κλεάνθης Βικελίδης», κάποιοι περιμένουν καρτερικά την γκέλα.

Έχοντας διανύσει ένα σημαντικό μέρος της διοργάνωσης, μπορούμε, πλέον, να πούμε με βεβαιότητα ότι ο Άρης κάνει πρωταθλητισμό. Παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα, έχει παίκτες που θα έπαιζαν βασικοί και στους άλλους τέσσερις μεγάλους και δείχνει να έχει αφήσει πίσω τις «παθογένειες» των προηγούμενων χρόνων, να χάνει, δηλαδή βαθμούς στα παιχνίδια με τους θεωρητικά πιο βατούς αντιπάλους.

Αν, μάλιστα, δεν υπήρχαν τα διαιτητικά λάθη – ανθρώπινα πάντα – εναντίον του στα παιχνίδια με Ατρόμητο και Αστέρα Τρίπολης, τώρα θα έπρεπε να είχε 21 βαθμούς η ομάδα του Μάντζιου. Είναι ξεκάθαρο, λοιπόν, ότι ο Άρης στοχεύει ψηλά, να μπει αρχικά στην τετράδα και να τερματίσει όσο ψηλότερα μπορεί.

Για να το πετύχει αυτό, θα πρέπει να κάνει πρωταθλητισμό. Να συνεχίσει, δηλαδή, την ίδια καλή παρουσία. Ο Άρης λοιπόν κάνει πρωταθλητισμό και αυτό δεν κρίνεται από το κυριακάτικο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, όσο και αν προσπαθούν να το περάσουν ορισμένοι.

Ο Άρης θα παίξει την Κυριακή το τρίτο του ντέρμπι στις πρώτες οκτώ αγωνιστικές έχοντας κερδίσει τα δυο προηγούμενα, με ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό. Ακόμα, έχει παίξει με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι και με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο. Έχει βγάλει, δηλαδή, ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα.

Ακόμα και στο απευκταίο σενάριο της ήττας στο ΟΑΚΑ, θα κάνει, δηλαδή πρωταθλητισμό για παράδειγμα ο Παναθηναϊκός που θα είναι πιο κάτω στη βαθμολογία και όχι ο Άρης; Είναι παράλογο αν κρίνουμε με καθαρά αγωνιστικά κριτήρια, σε ότι αφορά τη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Ο Άρης φυσικά και θα πάει για τη νίκη στο ΟΑΚΑ. Δεν επηρεάζεται από αυτά που ακούγονται δεξιά και αριστερά. Θα πάει με απόλυτη συγκέντρωση στο αγωνιστικό του πλάνο, όπως έκανε και στα προηγούμενα ντέρμπι. Και δεν έχει να φοβηθεί τίποτα.

ΥΓ. Τεράστια κίνηση από τον Άρη αυτή της επέκτασης της συνεργασίας με τον Λορέν Μορόν, καθώς, ο Ισπανός υπέγραψε το νέο του τριετές συμβόλαιο. Κίνηση ουσίας, διατηρώντας τον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος στο ρόστερ του, αλλά και ψυχολογίας, καθώς «ζέστανε» ακόμα περισσότερο τους οπαδούς του.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από