Κι ακόμα δεν έχουμε δει μαζί Ζαφείρη – Κωνσταντέλια…

Η ταχύτητα (στις αλλαγές) δεν είναι χαρακτηριστικό του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Όταν τις κάνει τότε θα μιλάμε για το ταβάνι της Εθνικής...

Θα ήταν καλύτερα να πετυχαίναμε τώρα κι όχι μετά από ένα μήνα την ομάδα της Αγγλίας. Τώρα που ζαλισμένη φαίνεται να παραπατάει.

Δείτε την στο παιχνίδι με την Φινλανδία και θα το καταλάβετε. Σε ένα μήνα μπορεί να έχουν συνέλθει τα λιοντάρια και να μας κάνουν τη ζωή δύσκολη στο (κατάμεστο ΟΑΚΑ).

Διαβάστε επίσης: Μανώλης Σιώπης: Το «μηχανάκι» της Εθνικής, το 90% και η ειδική αναφορά του Ιβάν (vids)

Τώρα που έχουν κάπως ξεφτισει κι εμείς είμαστε στα καλύτερα μας ήταν ευκαιρία να τους καταφέρουμε το τελειωτικό χτύπημα. Ας είναι. Αρκεί σε ένα μήνα να μην έχει σβήσει η φωτιά.

Η Εθνική μας επιβεβαίωσε και κόντρα στην Ιρλανδία ότι βρίσκεται σε ανοδική πορεία. Μπορεί να μην έβγαλε μάτια αλλά έπαιξε με σύστημα και οργάνωση παίρνοντας με το σπαθί της τη νίκη. Όταν έχεις πάνω από είκοσι τελικές, βάζεις δύο γκολ και δεν κινδυνεύεις παρά μια δύο φορές τότε έχεις λόγους να πιστεύεις ότι άλλαξες πίστα. Αυτό είναι το μεγάλο ζητούμενο.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς δήλωσε ότι η Εθνική θα πάει στο Μουντιάλ. Δεν είπε ότι αυτός είναι ο στόχος! Πιστεύει ότι οι παίκτες του, η ομάδα που έχει δημιουργήσει είναι top κλάσης και επιχειρεί να μας πείσει όλους πως έτσι έχουν τα πράγματα.

Επιχειρεί να πείσει, με έναν τρόπο, ακόμα και τους αντιπάλους τους. Να έρθουν στο Φάληρο οι Ιρλανδοί και να μείνουν πίσω μπας και τη γλιτώσουν. Κάπως έτσι ήταν η εικόνα του παιχνιδιού στο πρώτο ημίχρονο. Μόνο όταν ο Μπακασέτας σκόραρε οι Ιρλανδοί αποφάσισαν να βγουν μπροστά για να πέσουν πάνω σε μια εξαιρετικά αξιόπιστη άμυνα που δέχεται γκολ με το σταγονόμετρο και δεν επιτρέπει να της δημιουργήσουν φάσεις οι αντίπαλοι.

Τα παιχνίδια που κάνει με την Εθνική ο Ντίνος Μαυροπάνος δεν έχουν προηγούμενο. Έτσι παίζοντας, σου δίνει την εντύπωση πως είναι ένας από τους κορυφαίους σέντερ μπακ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Δεν ειμαι σε θέση να γνωρίζω τι ακριβώς κάνει φέτος με την Γουέστ Χαμ αλλά αυτά που κάνει με την Εθνική είναι φοβερά.

Φοβερός το δίχως άλλο είναι ο Μανόλης Σιώπης. Έτσι μικρόσωμος που είναι περνάει κάτω από τα ραντάρ του ενδιαφέροντος και μένει στη σκιά σχεδόν όλων των συμπαικτών του.

Να αξιολογηθεί όμως ότι ο ίδιος γίνεται η σκιά κάθε αντιπάλου που θέλει κουβαλώντας την μπάλα να φτάσει μέχρι την περιοχή του Βλαχοδήμου. Ατελείωτο τρεξιμο και πνίξιμο κάθε χαφ που επιχειρεί να παίξει κάθετα. Πρεσινγκ ψηλά και, να το πούμε κι αυτό, σημαντική βελτίωση στην προώθηση της μπάλας. Μπράβο του.

Ο κόουτς Γιοβάνοβιτς απεχθάνεται τις σαρωτικές αλλαγές. Πάει αργά και συντηρητικά. Να του αλλάξεις συνήθειες ζητώντας του να επιταχύνει είναι άσκοπο. Θα το πάει αργά και θα σου δίνει την εντύπωση ότι μπορεί και να μην το κάνει.

Τον Κωνσταντέλια περιμέναμε να κερδίζει χρόνο συμμετοχής, ο Ζαφείρης είναι αυτός που τον παίρνει ως αλλαγή. Σπουδαίος παίκτης ο νεαρός της Σλάβια Πράγας.

Ο μοναδικός χαφ στο ελληνικό ποδόσφαιρο που μπορεί να κάνει μέτρα με την μπάλα στα πόδια. Θα έρθει, ελπίζω σύντομα, ο καιρός που μαζί με τον Κωνσταντελια θα ζαλίζουν τις αντίπαλες άμυνες φορώντας τα γαλανόλευκα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από