Το κόκκινο κάστρο που πρέπει να γίνει και γαλανόλευκο!

Το κόκκινο κάστρο που πρέπει να γίνει και γαλανόλευκο!

Οι έξι νίκες του Ολυμπιακού στα τελευταία εφτά ευρωπαϊκά ματς στο Καραϊσκάκη και η εθνική ομάδα που πρέπει να ακολουθήσει την Κυριακή, ώστε να κεφαλαιοποιήσει το έπος του Γουέμπλεϊ.

Είναι τόσο μεγάλη η επιτυχία του Ολυμπιακού με την κατάκτηση του Conference League τον περασμένο Μάιο, που έχουν γίνει και διάφορα «πραγματάκια», τα οποία έχουν σκεπαστεί από την τρέλα της ευρωπαϊκής κούπας και έχουν περάσει στα ψιλά.

Ένα από αυτά για παράδειγμα είναι ότι ο Ολυμπιακός έχει καταφέρει να κάνει και πάλι το «Γεώργιος Καραϊσκάκης» κάστρο! Άπαρτο κάστρο!

Διαβάστε επίσης:Πρώτο θέμα στην Πορτογαλία ο Παυλίδης: «Ήρωας – Kατέστρεψε την Αγγλία» (pics)

Κι όσοι θεωρούν ότι είμαστε υπερβολικοί, το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να αναφέρουμε ότι ο Ολυμπιακός μετράει έξι νίκες στα τελευταία εφτά ευρωπαϊκά ματς μέσα στην έδρα του.

Και προσέξτε σε αυτές τις νίκες δεν συμπεριλαμβάνονται αγώνες προκριματικών φάσεων, όπου ο Ολυμπιακός ως ισχυρός παίζει συνήθως με ομάδες χαμηλότερης δυναμικότητας. Μιλάμε για παιχνίδια ομίλων ή νοκ άουτ φάσεων!

Θέλετε να τα θυμηθούμε; Η αρχή έγινε στις 26 Οκτωβρίου του 2023 όταν ο Ολυμπιακός νίκησε μέσα στο Καραϊσκάκη την Γουέστ Χαμ. Ο Φορτούνης με μια γκολάρα είχε ανοίξει το σκορ, ο Ροντινέι είχε κάνει το 2-0 στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου και ο Πακετά είχε σκοράρει για το τελικό 2-1 λίγο πριν τη λήξη.

Ακολούθησε στις 14 Δεκεμβρίου του ίδιου έτους το εμφατικό 5-2 απέναντι στην Μπάτσκα Τόπολα (σ.σ. δυο γκολ ο Ποντένσε, από ένα Ελ Κααμπί και Ελ Αραμπί κι ένα αυτογκόλ του Ίλιτς), για να έρθει στη συνέχεια το δύσκολο 1-0 με την Φερεντσάβαρος (83’ Ελ Κααμπί), στο παρθενικό ματς του Μεντιλίμπαρ στον ερυθρόλευκο πάγκο (15/2/24)…

Στις 7 Μαρτίου είχαμε το ατυχές 1-4 με την Μακάμπι Τελ Αβίβ, που είναι και η μοναδική ήττα σε αυτό το υπέροχο ευρωπαϊκό σερί που τρέχουν οι Πειραιώτες (σ.σ. μια ήττα που ευτυχώς δεν στοίχισε), για να ξεκινήσει ακολούθως ο τρελός δρόμος προς τον τελικό της Νέας Φιλαδέλφειας.

Αρχικά (11 Απριλίου) προσκύνησε μέσα στο κάστρο η Φενέρ (3-2) με τα γκολ του Φορτούνη, του Γιόβετιτς και του Τσικίνιο, στις 15 Μαΐου πήρε σειρά η Άστον Βίλα (2-0 με δυο παστέλια του Ελ Κααμπί), στην πλέον υπέροχη και αξέχαστη βραδιά που έχει ζήσει ο κόσμος του Ολυμπιακού στο Καραϊσκάκη, ενώ πριν λίγες μέρες του εντός έδρας ευρωπαϊκό σερί του Θρύλου συνεχίστηκε με το άνετο 3-0 επί της Μπράγκα (45’, 59’ Ελ Κααμπί, 53’ Έσε). Μέσα σε 12 μήνες δηλαδή ο Ολυμπιακός έχει δώσει εφτά ευρωπαϊκά ματς μέσα στο γήπεδο του και έχει κερδίσει τα έξι!

Και η εθνική ομάδα, για να περάσουμε και στα παιδιά που το βράδυ της Πέμπτης πέτυχαν ένα έπος στο Γουέμπλεϊ, μόνο άσχημα δεν τα πήγε στην επιστροφή της στο Καραϊσκάκη, καθώς στις 7 του Σεπτέμβρη νίκησε άνετα 3-0 τη Φινλανδία (23’, 76’ Ιωαννίδης, 37’ Κόλμαν αυτ.), αλλά τώρα πρέπει να δώσει συνέχεια και στο κυριακάτικο ματς με την Ιρλανδία.

Το κάστρο του Θρύλου, ειδικά γι’ αυτό το ματς πρέπει να γίνει και κάστρο της εθνικής. Οι εξέδρες θα είναι κατάμεστες και αυτή η ομαδάρα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, που την θαυμάσαμε κόντρα στους Άγγλους, ελπίζουμε να νικήσει και τους Ιρλανδούς, ώστε να κεφαλαιοποιήσει το έπος του Γουέμπλεϊ και να τιμήσει για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες την μνήμη του αδικοχαμένου Τζορτζ Μπάλντοκ…

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ