Φαρμάκι στα χείλη και δάκρυα στα μάτια…

Φαρμάκι στα χείλη και δάκρυα στα μάτια…

Ο θάνατος του Τζορτζ Μπάλντοκ σόκαρε την χώρα και ζόφος τύλιξε το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Μοιάζει με ψέμα, μακάρι να ήταν ψέμα. Όμως είναι η σκληρή αλήθεια και το ελληνικό ποδόσφαιρο ήπιε απόψε ατέλειωτο πικρό φαρμάκι με τον θάνατο ενός νέου ανθρώπου.

Η τραγωδία που χτύπησε τον ελληνικό αθλητισμό βυθίζει στο πένθος όλους μας καθώς ο χαμός ενός νέου ανθρώπου, σου διαλύει το είναι, σου τσακίζει τα εσώψυχα.

Διαβάστε επίσης: Αδιανόητο: Έφυγε από την ζωή ο Τζορτζ Μπάλντοκ του Παναθηναϊκού

Έφυγε πολύ νωρίς ο Τζορτζ, σε ηλικία μόλις 31 ετών και στο άκουσμα της τραγικής είδησης τα δάκρυα έτρεξαν στα μάτια. Για την ζωή που (δεν) έζησε ο ομογενής αμυντικός του «τριφυλλιού».

Το ξαφνικό κακό μαντάτο για τον χαμό του Μπάλντοκ προκάλεσε σοκ όχι μόνο στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά σε όλη την χώρα και όλοι περιμένουν να μάθουν τα αίτια του θανάτου του.

Προκάλεσε όμως σοκ και στην Αγγλία, την χώρα στην οποία ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά ο αμυντικός του Παναθηναϊκού και στην οποία αγωνίστηκε σε επαγγελματικό επίπεδο για μια δεκαετία.

Τα αγγλικά μέσα ενημέρωσης έκαναν ιδιαίτερη αναφορά στις τραγικές εξελίξεις και όλοι αδυνατούσαν να πιστέψουν ότι ο Τζορτζ έφυγε από την ζωή.

Οι συμπαίκτες του στον Παναθηναϊκό και την Εθνική ομάδα δεν μπορούσαν να πιστέψουν τα όσα άκουγαν και διάβαζαν.

Άλαλα χείλη και δάκρυα να κυλούν στα μάτια, την στιγμή που ένα μεγάλο «γιατί» κυριαρχούσε στα μέσα τους.

Ο Μπάλντοκ, ο οποίος έκανε το όνειρο πραγματικότητα καταφέρνοντας ν’΄αγωνιστεί στην Αγγλία, φτάνοντας ακόμα και στο υψηλότερο επίπεδο, αγωνιζόμενος στην Πρέμιερ Λιγκ.

Δεν ήταν όμως το μοναδικό όνειρο που έκανε πραγματικότητα ο Γιώργης. Ήθελε πολύ να παίξει στην Εθνική Ελλάδας και τα κατάφερε.

Είχε να λέει με καμάρι ότι φόρεσε την φανέλα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, είχε να λέει πόσο περήφανος αισθάνονταν παίζοντας με το εθνόσημο στο στήθος.

Όλοι αδυνατούσαν να πιστέψουν ότι ο Μπάλντοκ, ο παίκτης που είχαν δει την προηγούμενη μέρα στην προπόνηση, πριν από μια εβδομάδα σε παιχνίδι ήταν νεκρός.

Κανείς δεν ήθελε να πιστέψει το τραγικό αυτό νέο και όλοι βυθίζονται σε ωκεάνια θλίψη για τον άδικο χαμό ενός νέου ανθρώπου.

Στο άκουσμα της είδησης, τα χέρια πάγωσαν και η πρώτη σκέψη που ήρθε στο μυαλό όλων, «έλα ρε δεν μπορεί να ισχύει».

Δυστυχώς όμως τα πρώτα τηλεφωνήματα επιβεβαίωσαν την τραγωδία και ζόφος τύλιξε το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Λίγες μέρες πριν ο Μπάλντοκ είχε αγωνιστεί σε παιχνίδι που είναι «μητέρα των μαχών» στο ελληνικό ποοδόσφαιρο, στο ντέρμπι Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ.

Απόψε, συμπαίκτες και αντίπαλοι στο γήπεδο, θυμούνται και θρηνούν με σκυμμένο κεφάλι και βλέμμα χαμένο στο άπειρο.

Η αλήθεια είναι πολλές φορές τόσο σκληρή που ξεπερνά ακόμα και τα χειρότερα σενάρια.

Κι ο πόνος νομίζεις πως υπάρχουν φορές που δε… νιώθει τίποτε. Ξέρει να χτυπάει μονάχα.

Αλλά πότε ένιωσε ο πόνος για να νιώσει τώρα. Αν ένιωθε κομμάτι κι αυτός, πολλά θα ήταν αλλιώτικα στον ντουνιά μας.

Ένας νεαρός άνθρωπος έφυγε, ένας ποδοσφαιριστής που πριν από πέντε μήνες πήρε την απόφαση να φύγει από την Αγγλία για να έρθει στην χώρα καταγωγής του, την Ελλάδα.

Κι απόψε δεν είναι μαζί μας ένα παλικάρι 31 ετών. Θα γραφτούν πολλά και θα ειπωθούν άλλα τόσα.

Τέτοιες ώρες δεν έχουν σημασία τα λόγια, οι σιωπές είναι αυτές που τρομάζουν και ο «εκκωφαντικός» θόρυβος της σιωπής είναι αδερφέ μου μαρτύριο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ