Να γυρίζαμε πίσω τον χρόνο φίλε…

Το πρώτο ντέρμπι του Τζόρτζ Μπάλντοκ που έζησε με χαρά και ανυπομονησία να το ξαναζήσει, η αγάπη του για την ελληνίδα γιαγιά του, η περηφάνια που φόραγε το εθνόσημο και η σκληρή μοίρα ενός ήρεμου παιδιού.

Μόλις την περασμένη Κυριακή ζώντας το πρώτο ντέρμπι «αιωνίων» στην καριέρα του δεν μπορούσε να κρύψει τον ενθουσιασμό του. Από την σπουδαία εμπειρία ενός αγώνα ΠαναθηναϊκούΟλυμπιακού που άκουγε και μάθαινε τι σημαίνει και ανυπομονούσε να ζήσει ως πρωταγωνιστής.

Την ατμόσφαιρα του γεμάτου γηπέδου, την αδρεναλίνη, την προσμονή για μια σπουδαία νίκη κόντρα στον μεγάλο αντίπαλο. «Θέλω να το ξανακάνω πολλές φορές» δήλωσε φεύγοντας από το Ολυμπιακό Στάδιο έχοντας παίξει βασικός σε ένα ντέρμπι που έμεινε στο μηδέν.

Διαβάστε επίσης: Στο κυνήγι του κόκκινου Οκτώβρη: Έκανε 2/2 στη Euroleague ο Αστέρας του Σφαιρόπουλου

Η μοίρα όμως είχε άλλα σχέδια για τον 31χρονο Τζορτζ Μπάλντοκ που τόσο άδικα έφυγε από τη ζωή βυθίζοντας στο πένθος την οικογένεια του και όλο τον κόσμο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ένα παιδί που όσοι τον ήξεραν καλά είχαν μόνο καλά λόγια να λένε. Ο Άγγλος με την ελληνική καρδιά από την αγαπημένη γιαγιά που ήταν 100% ελληνίδα.

«Η γιαγιά μου, η οποία έχει πεθάνει, ήταν 100% Ελληνίδα. Έτσι είμαι κι εγώ, έστω και κατά 1/4 Έλληνας. Νομίζω πως έχω δικαίωμα να παίξω γι’ αυτή την ομάδα, θα είναι σπουδαίο, θα είναι σίγουρα μια στιγμή περηφάνιας για την οικογένειά μου και για εμένα να εκπροσωπήσω τη χώρα. Μακάρι να συμβεί. Περιμένω να ολοκληρωθεί η διαδικασία, δεν θα απέρριπτα ποτέ αυτό το ενδεχόμενο», είχε δηλώσει λίγο πριν πάρει το τελικό «οκ» για να τεθεί στη διάθεση της Εθνικής μας. Έπαιξε 12 ματς με το εθνόσημο και φρόντισε να το τιμήσει όσο λίγοι.

Παραμονές του περσινού ματς με την Ιρλανδία είχε μιλήσει ξανά για την εμπειρία του να παίζει με την Εθνική αναφερόμενος και πάλι στην αγαπημένη Ελληνίδα γιαγιά.

«Είμαι υπέρηφανος γιατί η γιαγιά μου ήταν Ελληνίδα και θα είναι υπερήφανη για εμένα. Είναι τιμή μου να φοράω το εθνόσημο».
Ο Μπάλντοκ που είχε αρχίσει να βάζει στο μυαλό του την προοπτική της Εθνικής μας από το 2020 όταν μάλιστα τότε είχε συμπαίκτη για ένα μικρό διάστημα τον Παναγιώτη Ρέτσο στην Σέφιλντ, όπου πέρασε το μεγαλύτερο διάστημα της καριέρας του στην Αγγλία πριν έρθει στα μέρη μας το περασμένο καλοκαίρι για λογαριασμό του Παναθηναϊκού.

Ο κορωνοϊός τότε έβαλε… φρένο στην περίπτωσή του για την Εθνική όμως τον Μάιο του 2022 βρέθηκε για πρώτη φορά στις κλήσεις του Γκουστάβο Πογιέτ. Έκανε ντεμπούτο στις 2 Ιουνίου 2022 κόντρα στην Ιρλανδία και η τελευταία του εμφάνιση ήταν στο μπαράζ πρόκρισης στο Euro 2024 κόντρα στη Γεωργία τον περασμένο Μάρτιο.

Δεν ήταν τώρα στις επιλογές του Ιβάν Γιοβάνοβιτς για το αποψινό ματς στο Λονδίνο με την Αγγλία. Δυστυχώς δεν ήταν…

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από