Ο Ρέτσος επέστρεψε μαζί και το «μηδέν» παθητικό…

Ο Ρέτσος επέστρεψε μαζί και το «μηδέν» παθητικό…

Η επιστροφή του αρχηγού του Ολυμπιακού, το «δέσιμο» με τον Κάρμο και το μηδέν στα τρία δύσκολα ματς με Ατρόμητο, Μπράγκα, Παναθηναϊκό – Ο ρόλος του Κοστίνια και οι μπακ-απ λύσεις

Πρωταγωνιστές και οι δύο στην μαγική πορεία του Ολυμπιακού έως και την κατάκτηση του Κόνφερενς Λιγκ. Ο ένας συμπλήρωνε τον άλλο και κάπως έτσι το κέντρο της άμυνας του Ολυμπιακού εγγυούνταν την ασφάλεια στα μετόπισθεν. Παναγιώτης Ρέτσος και Νταβίντ Κάρμο ήταν πέρσι και είναι και φέτος δύο από τα βασικά «όπλα» του Ολυμπιακού στα χέρια του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ.

Ο Κάρμο «ανέβασε» τον Ρέτσο απελευθερώνοντας τον και το ίδιο συμβαίνει και φέτος με τον Έλληνα άσο να είναι ακόμη καλύτερος στα πρώτα του φετινά ματς. Μπορεί να άργησε λόγω του τραυματισμό που δεν του επέτρεψε να αγωνιστεί στα πρώτα τέσσερα ματς του πρωταθλήματος όμως με την επιστροφή του τα πράγματα δείχνουν να έχουν πάρει την σειρά τους. Η πρεμιέρα στην Λιόν ήταν πολύ καλή παρότι δεν ήρθε το αποτέλεσμα που όλοι ήθελαν και η συνέχεια στην τριάδα αγώνων που ακολούθησε με Ατρόμητο, Μπράγκα και Παναθηναϊκό εντυπωσιακή.

Ο Ολυμπιακός κράτησε το μηδέν στην άμυνα του και στα τρία ματς απόρροια και της σπουδαίας δουλειάς του Παναγιώτη Ρέτσου που παρέα με τον Νταβίντ Κάρμο δεν άφησαν και πολλά περιθώρια στην αντίπαλη άμυνα. Η συμβολή όλης της ομάδας και ειδικά της αμυντικής γραμμής αλλά και του εξαιρετικού Τζολάκη είναι μεγάλη όμως η σιγουριά έρχεται από το δίδυμο Ρέτσος-Κάρμο. Μια παρουσία εξαιρετική και στο ΟΑΚΑ που ειδικά ο Έλληνας στόπερ εξουδετέρωσε τους επιθετικούς του Παναθηναϊκού με εντυπωσιακό τρόπο. Δυναμικά, με σωστά και καίρια μαρκαρίσματα, ανίκητος στον αέρα και με «καθαρό» μυαλό έκανε τα πάντα «θωρακίζοντας» την τελευταία γραμμή άμυνας των Κυπελλούχων Ευρώπης.

Ο Μεντιλίμπαρ νοιώθει την σιγουριά αυτή με την παρουσία των δύο κεντρικών του αμυντικών ξέροντας συνάμα πως μπορεί να υπολογίζει για αξιόπιστες λύσεις και στους Ντόη, Πιρόλα που εινια στα… μετόπισθεν. Το έκανε βάζοντας τους αλλαγή με την Μπράγκα και είναι δεδομένο πως θα τους έχει έτοιμους για να δίνει «ανάσες» στο βασικό του δίδυμο με την πρώτη ευκαιρία.

Η σαφέστατη βελτίωση στο ανασταλτικό κομμάτι του Ολυμπιακού οφείλεται και στην παρουσία του Κοστίνια που μπήκε στο «κόλπο» δυναμικά και δικαίωσε απόλυτα τον Μεντιλίμπαρ. Ο Πορτογάλος μπακ στο ντεμπούτο του ως αλλαγή με τον Παναιτωλικό παρουσιάστηκε ιδιαίτερα αγχωμένος, στα ματς όμως με Ατρόμητο, Μπράγκα και ΠΑΟ όπου έπαιξε βασικός έχοντας τον Ροντινέι μπροστά του ήταν εξαιρετικός.

Ο Κοστίνια που πήρε άριστα στις αποστολές του στο ανασταλτικό του κομμάτι και που με την παρουσία του Βραζιλιάνου που από μπακ εξελίσσεται σε εξτρέμ έχει τις βοήθειες που χρειάζεται, όταν τις χρειάζεται. Με αυτό το δίδυμο στην δεξιά πλευρά ο Μεντιλίμπαρ έχει καταφέρει να θωρακίσει την πλευρά και να παίρνει και επιθετικά πολλά πράγματα με σπουδαία κέρδη έως τώρα για την ομάδα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ