Ένα «κομπιούτερ» στη μεσαία γραμμή του Άρη

Ένα «κομπιούτερ» στη μεσαία γραμμή του Άρη

Ο Μορόν μπορεί να είναι αυτός που πετυχαίνει τα γκολ, όμως, ο Μόντσου κάνει πράγματα και θαύματα στον χώρο του κέντρου, ενώ από τα πόδια του περνάει όλη η ανάπτυξη του παιχνιδιού της ομάδας του.

Ο Μορόν έχει κάνει εντυπωσιακό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα, φτάνοντας τα έξι γκολ. Ένας συμπατριώτης του, όμως, ο Μόντσου Ροντρίγκεθ διεκδικεί, επί ίσοις όροις, τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη του Άρη στις πρώτες αυτές εφτά αγωνιστικές.

Ο Ισπανός χαφ είναι ένα πραγματικό «κομπιούτερ», ένας εγκέφαλος στη μεσαία γραμμή του Άρη. Ένας ποδοσφαιριστής από τα πόδια του οποίου περνάει όλη η ανάπτυξη του παιχνιδιού της ομάδας του. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι απέναντι στη Λαμία είχε 112 επιτυχημένες πάσες σε σύνολο 122 που επιχείρησε. Μιλάμε για αδιανόητο νούμερο.

Διαβάστε επίσης: Μπάμπης Κωστούλας: Το ανιψάκι του Φουστέρ και του Γιόβετιτς (vids)

Εκτός, βέβαια, από τη συνεισφορά του στην ανάπτυξη του παιχνιδιού του Άρη, ο Ισπανός μέσος συνεισφέρει τα μέγιστα και στην ανασταλτική λειτουργία της ομάδας του. Είτε διανύοντας «ατελείωτα» χιλιόμετρα στον άξονα, είτε δίνοντας βοήθεια στους μπακ.

Ο Άρης έβγαλε από τα ταμεία του ένα πολύ σημαντικό ποσό για την απόκτηση του Μόντσου από τη Βαγιαδολίδ και βλέπει την επένδυση του αυτή να αποδίδει καρπούς στον αγωνιστικό χώρο. Μαζί με τον Σιφουέντες και τον Γκαρθία είναι, τη δεδομένη χρονική στιγμή, η καλύτερη τριάδα χαφ του πρωταθλήματος.

Ο Μόντσου Ροντρίγκεθ, άλλωστε, μόνο τυχαίος παίκτης δεν είναι. Ήταν ο ηγέτης της Βαγιαδολίδ, στην εξαιρετική πορεία που έκανε την περσινή αγωνιστική περίοδο στη Λα Λίγκα 2, κερδίζοντας την άνοδο. Έντεκα γκολ και εννιά ασίστ είχε στις 92 συνολικά συμμετοχές του με την ισπανική ομάδα ο Μόντσου, πριν έρθει στη Θεσσαλονίκη για να γίνει η πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία του Άρη.

Ο πρώην αρχηγός της δεύτερης ομάδας της Μπαρτσελόνα, κάνει στον Άρη αυτό που έχει μάθει. Ένας σύγχρονος «box to box» μέσος, που κάνει τη διαφορά, έχοντας παίξει σημαντικό ρόλο στην αναβάθμιση της μεσαίας γραμμής της ομάδας του. Προσέθεσε ποιότητα στον αγωνιστικό χώρο και προσωπικότητα στα αποδυτήρια. Ένας παίκτης που κάθε προπονητής θα ήθελε να έχει στη διάθεση του και που αποτελεί πολυτέλεια για το ελληνικό πρωτάθλημα.

ΥΓ. Με αργά αλλά σταθερά βήματα η ομάδα έχει ξεκινήσει να κερδίζει ξανά την εμπιστοσύνη των οπαδών της. Αυτό θα αρχίζει να αποτυπώνεται και στην προσέλευση του κόσμου στο «Κλεάνθης Βικελίδης», αρχής γενομένης από την αναμέτρηση της 8ης αγωνιστικής (20/10) με την Καλλιθέα. Δεν αποκλείεται, μάλιστα, ανάλογα και με τα υπόλοιπα αποτελέσματα της αγωνιστικής, ο Άρης να είναι πρωτοπόρος, μετά το τέλος της.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ