Όταν Μουζακίτης και Κωστούλας είναι οι καλύτεροι στο ντέρμπι «αιωνίων»…

Έχασε μεγάλη ευκαιρία για διπλό στο ΟΑΚΑ ο Ολυμπιακός, κέρδισε όμως κάτι πολύ πιο σημαντικό που θα του δώσει πολλά!

Μπορούσε και έπρεπε να τον νικήσει αυτόν τον Παναθηναϊκό ο Ολυμπιακός. Ο Ολυμπιακός είχε τις μεγάλες ευκαιρίες, μια στο πρώτο χαλαρό του ημίχρονο, τρεις στο δεύτερο που κυριάρχησε απόλυτα απέναντι σε έναν Παναθηναϊκό που χωρίς «γιόμα» δεν μπορεί να βγάλει την μπάλα από την άμυνα του όταν πιέζεται.

Το πρόβλημα του Παναθηναϊκού όμως και η δουλειά του Αλόνσο που είδε και… 2-0 στο πρώτο ημίχρονο είναι «θέμα» των πρασίνων. Για τον Ολυμπιακό το θέμα είναι πως και έτσι… σβηστά στο πρώτο 45λεπτο (κακώς) και με άνετη υπεροχή στην επανάληψη μπορούσε να έχει πάρει το «τρίποντο».

Διαβάστε επίσης: Ολυμπιακός: Χωρίς ΜακΚίσικ στο Λαύριο

Γιατί δεν τα κατάφερε; Γιατί όντως αρχικά «πέταξε» σε μεγάλο βαθμό ένα ημίχρονο στο οποίο ναι μεν οι πράσινοι ήταν πιο δραστήριοι αλλά από ευκαιρίες είχαν από μια μεγάλη ο καθένας. Στο 35΄ ο Ελ Καμπί και στα χασομέρια ο Σπόραρ σε αυτή την φάση που… ονειρεύτηκε πέναλτι η ΠΑΕ Παναθηναϊκός αλλά (και) ο ΣΚΑΙ του Γιάννη Αλαφούζου τους έμαθε τον κανονισμό…

Και είναι θέμα για τον Ολυμπιακό γιατί σε ένα ακόμη ματς, και ειδικά σε ντέρμπι με τον ΠΑΟ, μπαίνει χαλαρός. Το έκανε με τον Παναιτωλικό, το έκανε με τον Άρη και χθες ξανά στο μεγαλύτερο του διάστημα. Μια εξήγηση είναι και η άστοχη όπως αποδείχθηκε στο χορτάρι επιλογή του Μεντιλίμπαρ να βάλει τον Ολιβέιρα στο βασικό σχήμα στη θέση του τραυματία Τσικίνιο. Εκτός ματς ήταν ο Πορτογάλος και η διαφορά φάνηκε μόλις μπήκε μέσα ο «τούρμπο» Κωστούλας κάνοντας άνω-κάτω την πράσινη άμυνα με το… καλημέρα.

Αν μάλιστα δεν τον έβαζε στην πορεία του αγώνα ο Μεντιλίμπαρ στα άκρα (ούτε αυτό του βγήκε) τα πράγματα θα ήταν καλύτερα, όπως με το που μπήκε ο Μασούρας στο ματς και βγήκε η μεγάλη ευκαιρία στο 91΄. Ο Μασούρας που θα μπορούσε να έχει περισσότερο χρόνο σε αυτό το ματς και που δυστυχώς δεν μπόρεσε να νικήσει τον Λοντίγκιν για να κρίνει το ντέρμπι.

Όπως και να έχει, μπορεί ο Ολυμπιακός να μην κέρδισε το ντέρμπι όμως κέρδισε κάτι πιο σημαντικό που είναι σίγουρο πως θα του δώσει πολλά στο άμεσο μέλλον. Η εμφάνιση του Χρήστου Μουζακίτη στα 85 λεπτά που αγωνίστηκε και του Μπάμπη Κωστούλα που πέρασε στο ματς με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ήταν πραγματικά εξαιρετική. Οι δύο καλύτεροι παίκτες του γηπέδου, οι 17χρονοι Πρωταθλητές Ευρώπης Κ19 του Ολυμπιακού που δείχνουν στην πράξη πως δεν είναι απλά έτοιμοι να «κολυμπήσουν στα βαθιά», «κολυμπάνε με άνεση» ήδη!

Με τον Μεντιλίμπαρ να τους δείχνει τεράστια εμπιστοσύνη και να δικαιώνεται απόλυτα. Ίσως αν τελικά είχε πάρει την απόφαση να βάλει από την αρχή τον Κωστούλα αντί του Ολιβέιρα τα πράγματα να ήταν διαφορετικά αλλά με το «αν» δουλειά δεν γίνεται. Ο Μεντιλίμπαρ που με την στάση του μετά τον αγώνα απέδειξε γιατί είναι σπουδαίος προπονητής και γιατί έχει πολύ ψηλά τον πήχη για την ομάδα του.

Μια σύγκριση με τον Αλόνσο θα σας πείσει, και θα αποδείξει γιατί ο «Μεντι» είναι ο αγαπημένος του κόσμου του Ολυμπιακού και γιατί ο Ουρουγουανός του Παναθηναϊκού βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από