Άρης: Η ομαδάρα, η παικτάρα και το άλμα κορυφής

Άρης: Η ομαδάρα, η παικτάρα και το άλμα κορυφής

Η ομάδα του Μάντζιου ήταν εντυπωσιακή στο πρώτο ημίχρονο με τη Λαμία, με έναν «σεληνιασμένο» Μορόν να κάνει πράγματα και θαύματα και ανέβηκε στην κορυφή της βαθμολογίας, δείχνοντας ότι έχει αφήσει πίσω τις κακές συνήθειες των προηγούμενων χρόνων, όταν και έχανε βαθμούς σε θεωρητικά βατά ματς στο γήπεδο της.

Ο Άρης πραγματοποίησε μια πειστική εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο, έδειξε από το ξεκίνημα της αναμέτρησης ότι θα είναι το απόλυτο αφεντικό του αγώνα με τη Λαμία και ότι δεν έχει καμία διάθεση να ρισκάρει και ανέβηκε στην κορυφή της βαθμολογίας, δείχνοντας ότι είναι για μεγάλα πράγματα την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

Ήταν τέτοια η εικόνα του Άρη από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης, που επέστρεψε στους οπαδούς του να περάσουν ένα υπέροχο, ένα άνετο ενενηντάλεπτο, χωρίς το παραμικρό άγχος. Η επιθετική ανάπτυξη της ομάδας του Άκη Μάντζιου στο πρώτο μισό του αγώνα ήταν εξαιρετική. Συνδυασμοί, συνεργασίες, μια πολύ ποιοτική τριάδα στα χαφ, τους Μόντσου, Γκαρθία και Σιφουέντες να κόβει και να… ράβει.

Δεν ήταν μόνο τα δυο γκολ που σημείωσαν οι κιτρινόμαυροι το χρονικό αυτό διάστημα. Αυτό που άφησε περισσότερο ικανοποιημένους τους οπαδούς του Άρη, ήταν η πειστική εικόνα της ομάδας τους αλλά και το ότι βγάζει μια σιγουριά ότι όσο «δένει» αυτό το ρόστερ, θα γίνεται ολοένα και καλύτερη.

«Τι να πω για τον Μορόν», ήταν η πρώτη αντίδραση του Άκη Μάντζιου, όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει την απόδοση του Ισπανού «μπόμπερ», που σκόραρε δυο φορές για την ομάδα του, φτάνοντας συνολικά τα έξι στο πρωτάθλημα, ενώ είναι και πάλι πρώτος σκόρερ.

Η ατάκα του Έλληνα τεχνικού αντικατοπτρίζει σε απόλυτο βαθμό την αλήθεια. Τι να πει κανείς γι΄ αυτόν τον παικταρά, που έφτασε ήδη τα 27 γκολ με τη φανέλα του Άρη σε 52 παιχνίδια. Ένας ποδοσφαιριστής που δίνει αυτό ακριβώς που χρειάζεται η ομάδα του. Το εύκολο γκολ που της «διώχνει» το άγχος και την πίεση, στα θεωρητικά εύκολα παιχνίδια, όπως ήταν το χθεσινό με τη Λαμία στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Άρης «κατέβασε» στροφές, κάνοντας διαχείριση του υπέρ του σκορ. Ένα ακόμα σημαντικό στοιχείο της αναμέτρησης, είναι ότι ο Άρης έδειξε ότι είναι αποφασισμένος να μην επαναλάβει τις κακές συνήθειες προηγούμενων ετών, όταν και έχανε βαθμούς στο «Κλεάνθης Βικελίδης», σε αναμετρήσεις με θεωρητικά βατούς αντιπάλους.

Με τον Φαμπιάνο να μην είναι στο 100%, όπως και ο Κουάισον, που έκανε χθες το ντεμπούτο του. Είναι λογικό να χρειάζεται χρόνο για να φτάσει στα επιθυμητά επίπεδα ο Σουηδός φορ, όμως, αποτελεί ακόμα μια ποιοτική λύση για τον Άκη Μάντζιο. Με τον Άρη να δείχνει ότι δεν έχει ταβάνι την τρέχουσα σεζόν…

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ