Μεγάλη υπόθεση η σιγουριά της άμυνας

Μεγάλη υπόθεση η σιγουριά της άμυνας

Η αμυντική γραμμή του Ολυμπιακού πήρε εξαιρετικό βαθμό κόντρα στην Μπράγκα κι ανάλογη εικόνα θέλει να δει και στο ΟΑΚΑ ο Μεντιλίμπαρ

Ο Ολυμπιακός έκανε την καλύτερή του εμφάνιση μέχρι στιγμής κόντρα στην Μπράγκα, με την ομάδα του Πειραιά να διαλύει τους Πορτογάλους και να πετυχαίνει την πρώτη της νίκη στο φετινό Europa League.

Το σκορ με το οποίο επικράτησαν οι πειραιώτες (3-0) αλλά και τα όσα είπαν ο προπονητής και οι παίκτες της Μπράγκα μετά το τέλος του αγώνα, φανερώνουν ότι οι «ερυθρόλευκοι» πήραν πανάξια την πολύ σημαντική νίκη.

Ο Ολυμπιακός βεβαίως πρέπει ν’ αφήσει πίσω του τον ευρωπαϊκό αγώνα της Πέμπτης καθώς αύριο στο ΟΑΚΑ υπάρχει το μεγάλο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό για το πρωτάθλημα.

Και προφανώς υπάρχει μεγάλη ικανοποίηση στο λιμάνι για την εμφάνιση και τη νίκη επί της Μπράγκα, αλλά παράλληλα ο Μεντιλίμπαρ ζητάει προσοχή και συγκέντρωση από τους παίκτες του, για να επιτευχθεί ο στόχος της ομάδας του λιμανιού.

Έχει λοιπόν μεγάλο ενδιαφέρον, ενόψει του ντέρμπι των «αιωνίων», να σταθούμε στην ανάλυση ενός συγκεκριμένου στοιχείου του αγώνα με την Μπράγκα.

Ένα στοιχείο που μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο και στην έκβαση της αναμέτρησης με τον Παναθηναϊκό και αναφερόμαστε στην εικόνα που έβγαλε η αμυντική γραμμή του Ολυμπιακού κόντρα στους Πορτογάλους.

Κι αν μη τι άλλο μπορεί κάποιος να μιλήσει για μια πολύ καλή εικόνα, καθώς τόσο ο Τζολάκης όσο και οι τέσσερις αμυντικοί έκαναν σχεδόν άριστα την δουλειά τους κι αυτό ικανοποίησε σε μεγάλο βαθμό τον προπονητή των «ερυθρόλευκων».

Ο Τζολάκης έκανε δυο – τρεις πολύ καλές αποκρούσεις κι έδειξε πως ήταν απόλυτα συγκεντρωμένος ενώ θα πρέπει εδώ να τονίσουμε πως για πρώτη φορά την φετινή σεζόν ήταν πολύ καλοί και οι τέσσερις αμυντικοί των πειραιωτών, ξεκινώντας από τον Κάρμο.

Ο Αγκολέζος ήταν ο κορυφαίος του αγώνα με την Μπράγκα κι από κοντά ήταν ο Ρέτσος. Ο Ορτέγκα έκανε ένα απ’ τα καλύτερα παιχνίδια του στον Ολυμπιακό και ο Κοστίνια ανταποκρίθηκε με επιτυχία στις μεγάλες απαιτήσεις του αγώνα.

Ο Ολυμπιακός κράτησε το μηδέν στην άμυνα στο ματς με την Μπράγκα κι αυτό είναι μεγάλη υπόθεση.

Μετά το παιχνίδι με τον Ατρόμητο οι πειραιώτες διατήρησαν ανέπαφη την εστία τους και κόντρα στους Πορτογάλους και είναι προφανές ότι ο Μεντιλίμπαρ θέλει να δει μια ανάλογη εμφάνιση από την αμυντική γραμμή της ομάδας του και στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό.

Στην καλή απόδοση των πειραιωτών στα μετόπισθεν βοήθησε βέβαια η συνολική αμυντική λειτουργία των «ερυθρόλευκων», η οποία ξεκινά από τον Αγιούμπ Ελ Κααμπί, αλλά όπως και να το κάνει κάποιος μετράει πολύ που οι τέσσερις αμυντικοί βρέθηκαν σε σούπερ βραδιά.

Το μηδέν στα μετόπισθεν μετράει πολύ, ειδικά όταν αναφέρεται κάποιος σε ντέρμπι ή ευρωπαϊκά παιχνίδια και ο Μεντιλίμπαρ θέλει φυσικά να δει την αμυντική τετράδα της ομάδας του να πραγματοποιεί ανάλογη εμφάνιση και αύριο βράδυ στο ΟΑΚΑ.

Ο Κάρμο ήταν κόντρα στην Μπράγκα ο στόπερ που θαύμασαν όλοι στην εντυπωσιακή περσινή πορεία του Ολυμπιακού στο Conference, φτάνοντας μέχρι την κατάκτηση του τροπαίου και η ηγετική παρουσία του Αγκολέζου κεντρικού αμυντικού είναι απαραίτητη για τον Ολυμπιακό.

Το διαπίστωσαν όλοι το βράδυ της περασμένης Πέμπτης.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ