Εφές – Παναθηναϊκός : Νίκη δια χειρός Καλάθη

Εφές – Παναθηναϊκός : Νίκη δια χειρός Καλάθη

Η νέα επικράτηση ολοκλήρωσε μια εξαιρετική εβδομάδα για το τριφύλλι. Νίκες σε ΣΕΦ και Πόλη, συντριβή της Χίμκι στο ΟΑΚΑ και πλέον τα απόνερα του αποκλεισμού από το Κύπελλο ανήκουν στο παρελθόν.

Σε ένα βράδυ, που εξελίχθηκε σε μια ανεπανάληπτη προσωπική παράσταση του Έλληνα πόιντ- γκαρντ, ο Παναθηναϊκός πέρασε από την Πόλη και την έδρα της Εφές κάνοντας ένα πολύ σημαντικό βήμα για να βελτιώσει την βαθμολογική του θέση.

Ο μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ήταν δίχως αμφιβολία ο Νικ Καλάθης. Χάνοντας για ένα μόλις ριμπάουντ ένα ασύλληπτο triple double figure πήρε από το χέρι τους συμπαίκτες και τους οδήγησε στη νίκη. Μια νίκη που εκτός από το προφανές, δηλαδή τους δύο βαθμούς και τη βελτίωση του ρεκόρ, δίνει ώθηση στην ομάδα και για το μέλλον. Γεμίζει αυτοπεποίθηση και ανεβάζει την ψυχολογία ειδικά από τη στιγμή που πολλοί θεωρούσαν και θεωρούν ότι υπάρχει θέμα στα εκτός έδρας ματς.

Αγωνιστικά οι πράσινοι εμφάνισαν το ίδιο πρόσωπο όπως και στην εκτός έδρας ήττα τους στη Βιτόρια. Η διαφορά ήταν ότι στο σημερινό παιχνίδι χαμογέλασαν αυτοί τελευταίοι αφού οι παίκτες του Περάσοβιτς δεν κατάφεραν να εκδηλώσουν επίθεση πέφτοντας πάνω στο τείχος που ονομάζεται…Γκιστόπουλος.

Για μια ακόμη φορά ο Γκιστ τράβηξε όλο το κουπί έχοντας σημαντικές βοήθειες από τον Σίνγκλετον. Το γεγονός ότι ο Όγκαστ δεν βρήκε πάλι χρόνο δείχνει πολλά και κάνει επιτακτική την ανάγκη για ενίσχυση στη ρακέτα.

Η εξωπραγματική εμφάνιση του Νικ άφησε τον Λιθουανό δήμιο του Ολυμπιακού ουσιαστικά στον πάγκο και έτσι το ροτέισον περιορίστηκε σημαντικά. Από τους υπόλοιπους ο Βουγιούκας ήταν αξιοπρεπής για όσο έπαιξε όπως και ο Θανάσης ο όποιος έδειξε πόσο κομβικός είναι για την αμυντική ισορροπία της ομάδας του και πόση ενέργεια δίνει στο σύνολο.

Η σημερινή επικράτηση ολοκλήρωσε μια εξαιρετική εβδομάδα για το τριφύλλι. Νίκες σε ΣΕΦ και Πόλη, συντριβή της Χίμκι στο ΟΑΚΑ και πλέον τα απόνερα του αποκλεισμού από το Κύπελλο ανήκουν στο παρελθόν.

Ακολουθούν δύο εντός έδρας ματς με την αποδεκατισμένη Ρεάλ και την μέτρια Μάλαγα γεγονός που δίνει στον Παναθηναϊκό τη δυνατότητα να πάει ακόμα ψηλότερα. Με δύο νίκες στις επόμενες αγωνιστικές βγάζει ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα πρακτικά αλώβητος και ισχυρός. Η σημερινή εικόνα του Νικ είναι μια ακόμη απάντηση, η πλέον πειστική σε όλους τους Έλληνες ξερόλες που τον βάφτισαν μέχρι και … Στεφάνη…

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ