Άρης: Να αντιμετωπίσει ως ντέρμπι και το ματς με τη Λαμία

Άρης: Να αντιμετωπίσει ως ντέρμπι και το ματς με τη Λαμία

Οι ποδοσφαιριστές του Άρη θα πρέπει να δείξουν την ίδια θέληση για τη νίκη και να έχουν την ίδια νοοτροπία, όπως στα παιχνίδια με Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ και στο σαββατιάτικο ματς με την ομάδα της Φθιώτιδας.

Μια απίστευτη εβδομάδα ήταν αυτή που ολοκληρώθηκε για τον Άρη, με τρεις νίκες, δυο για το πρωτάθλημα στα ντέρμπι με Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ και μια για το Κύπελλο, απέναντι στον Εθνικό. Αποτελέσματα ουσίας και στις δυο διοργανώσεις αλλά και ψυχολογίας για την ομάδα του Άκη Μάντζιου.

Οι κιτρινόμαυροι έχουν δείξει με τη μέχρι τώρα πορεία τους στο πρωτάθλημα ότι μπορούν να κοιτάξουν το «κάτι παραπάνω». Το έδειξαν στα ντέρμπι και τώρα θα πρέπει να το αποδείξουν, στους αγώνες με τους θεωρητικά πιο βατούς αντιπάλους, αρχής γενομένης από τον σαββατιάτικο (5/10) με τη Λαμία στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Διαβάστε επίσης: Ο Μεντιλίμπαρ σκέφτεται Μουζακίτη για Μπράγκα – Η απόφαση για Μπακούλα, Παπακανέλλο, Κουτσίδη

Ο Άρης έχει αλλάξει αγωνιστική φιλοσοφία και αυτό φάνηκε και στα παιχνίδια με Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ. Δεν πήγε να «κλέψει» το αποτέλεσμα, δεν πήγε για να μη χάσει, αλλά έπαιξε για να κερδίσει. Ο βασικότερος λόγος για τον οποίον υπήρξε η αλλαγή αυτή φιλοσοφίας, είναι η αναβάθμιση στο ρόστερ.

Ειδικά στη μεσαία γραμμή. Τη δεδομένη χρονική στιγμή, με τους Μόντσου, Σιφουέντες και Μάνου Γκαρθία, ο Άρης διαθέτει την καλύτερη τριάδα χαφ του πρωταθλήματος. Με τα τρία από τα τέσσερα επόμενα παιχνίδια της να είναι στο «Κλεάνθης Βικελίδης» η ομάδα του Άκη Μάντζιου έχει την ευκαιρία να διατηρηθεί σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή ή ακόμα και να ανέβει σ΄ αυτήν, ανάλογα και με τα αποτελέσματα των υπόλοιπων ομάδων.

Οι αναμετρήσεις αυτές, απέναντι στις πιο «εύκολες» – θεωρητικά πάντα – ομάδες θα κρίνουν και το που μπορεί να φτάσει ο Άρης. Για να τα καταφέρει, θα πρέπει να αντιμετωπίσει τα παιχνίδια αυτά ως ντέρμπι. Να δείξουν δηλαδή, οι παίκτες του την ίδια θέληση και το ίδιο πάθος για τη νίκη που είχαν κόντρα στον Ολυμπιακό και στον ΠΑΟΚ και απέναντι στη Λαμία.

Να κερδίζουν όλες τις προσωπικές μονομαχίες, να πηγαίνουν πρώτοι πάνω στην μπάλα, οι εξτρέμ να δίνουν βοήθειες στην άμυνα και οι χαφ να κερδίσουν τη μάχη στη μεσαία γραμμή. Ο Άρης είναι, φυσικά, καλύτερη ομάδα από την προσεχή αντίπαλο του, αυτό, όμως, δεν θα πρέπει να μείνει μόνο στη θεωρία.

Θα πρέπει να το αποδείξει και στην πράξη. Οι παίκτες του θα πρέπει από το πρώτο λεπτό να «ξεκαθαρίσουν» στους αντιπάλους ότι δεν πρέπει, καν να σκεφτούν ότι μπορούν να φύγουν από το «Κλεάνθης Βικελίδης» με θετικό αποτέλεσμα. Το παιχνίδι με τη Λαμία είναι δύσκολο, όμως, είναι στα χέρια – ή για την ακρίβεια στα πόδια – των ποδοσφαιριστών του Άρη το να το κάνουν εύκολο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ