Το διπλό μήνυμα του Μεντιλίμπαρ, ο Γουίλιαν και η Μπράγκα

Ο Βάσκος κόντρα στον Ατρόμητο έδειξε και απέδειξε πως ότι λέει το εννοεί με τις επιλογές του στα πρόσωπα της ενδεκάδας αλλά και τις αλλαγές που φέρνουν νέα δεδομένα

Δεν τον μάθαμε χθες τον άνθρωπο, τον ξέρουμε καλά, πολύ καλά από την περσινή θαυματουργή παρέμβασή του στον Ολυμπιακό που τον οδήγησε στην κατάκτηση του Κόνφερενς Λιγκ. Δεν νομίζω πως έπεσαν από τα σύννεφα όσοι ξέρουν τον «Μεντί» βλέποντας στο βασικό σχήμα Μουζακίτη, Κωστούλα και Αποστολόπουλο.

Ο «στρατηγός» το έχει πει και ότι λέει το εννοεί. Στα βουνά της Βασκονίας που μεγάλωσε ο Μεντιλίμπαρ δεν διαχωρίζουν λόγια με πράξεις. Για τον τεχνικό του Ολυμπιακού η επιλογή του ήταν πολύ εύκολη, δεν ζορίστηκε, δεν το σκέφτηκε δεύτερη φορά, δεν είπε «έχουμε τρία σερί ματς χωρίς νίκη…». Είπε αυτό πρέπει να γίνει και το έκανε. Και έδωσε σε όλους, τους λιγοστούς που φαντάζομαι πως έχουν μείνει, να καταλάβουν πως δουλεύει και τι πιστεύει για τους παίκτες του. Πως τα λόγια για τα «χρυσά μωρά» του Ολυμπιακού τα ακολουθούν και οι πράξεις, βάζοντας τους στα «βαθιά», κάτι που είναι δεδομένο πως θα κάνει με όλους αργά ή γρήγορα.

Διαβάστε επίσης: Το unfair του Σλούκα: Δεν έδωσε το χέρι στον Γουόκαπ μετά το τέλος του τελικού (vid)

Ο Μεντιλίμπαρ βεβαίως δεν το κάνει για να το… κάνει, πιστεύει πως αυτό πάει μπροστά την ομάδα και της δίνει πράγματα που έχει ανάγκη. Ξέχωρα από τις ευκαιρίες στα νέα παιδιά αλλά και σε παίκτες που δεν τους είχαμε πολύ δει να παίζουν όπως ο Κοστίνια, ένα ακόμη κέρδος ήταν η ξεκούραση των βασικών για τα δύο ματς που έρχονται με Μπράγκα και Παναθηναϊκό.

Με το πρώτο να είναι το πιο δύσκολο από τα δύο, όχι βεβαίως γιατί μπορεί να υποτιμήσει κανείς ένα ντέρμπι με τον «αιώνιο» αντίπαλο αλλά γιατί με το νέο σύστημα στην Ευρώπη τα ματς στην έδρα σου είναι must win. Το ντέρμπι με τους πράσινους είναι αυτή την στιγμή πολύ μακριά, και όταν θα έρθει η ώρα του θα είναι ιδανικό να γίνει πριν από μια σημαντική ευρωπαϊκή νίκη.

Με την Μπράγκα που είναι πολύ πιθανό να δούμε για πρώτη φορά βασικό τον Γουίλιαν που χθες μόνο τυχαία ο Μεντιλίμπαρ δεν του έδωσε το «γεμάτο» δεύτερο ημίχρονο αντί του Βέλντε. Του Νορβηγού που μετά την εντυπωσιακή εικόνα στα φιλικά και το γκολ στην 2η αγωνιστική με την Καλλιθέα, δεν τραβάει και το πιθανότερο είναι πως θα δει και αυτό το ευρωπαϊκό ματς από τον πάγκο. Με τον Μεντιλίμπαρ να έχει κάθε λόγο να σκέφτεται τον Ροντινέι ξανά για τη μια πλευρά της επίθεσης όπως με τον Ατρόμητο όπου ο Βραζιλιάνος ήταν πραγματικά απολαυστικός.

Εκτός άλλωστε από την 11αδα, ο Μεντιλίμπαρ μας έδειξε πράγματα και με την απόφασή του στις αλλαγές με παίκτες που έπαιξαν για να κρατήσουν ρυθμό χωρίς να κουραστούν εν όψει των δύο απανωτών αγώνων έως την διακοπή. Γιατί με Μπράγκα και Παναθηναϊκό είναι απίθανο να πάει σε ροτέισον τέτοιου επιπέδου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από