Καλωσήρθατε στο καλοκαίρι του 2024 και η απάντηση στο «γιατί» ο Ολυμπιακός με Μπάμπη, Μουζακίτη, Κοστίνια…

Ο Ολυμπιακός έχει ανάγκη τους «μικρούς» του και συνολικά τους καλούς ποδοσφαιριστές που έχει στο ρόστερ του. Οσα έγιναν το καλοκαίρι, δεν ήταν τυχαία και παιδιά όπως ο Κωστούλας, ο Μουζακίτης, αλλά και ο υποτιμημένος Κοστίνια, προσφέρουν ό,τι λείπει. Ταχύτητα, σκέψης και εκτέλεσης, αθλητικότητα, φρεσκάδα.

Πολλές φορές γίνεται η ερώτηση. Πώς γίνεται ο Ολυμπιακός να ήταν τόσο καλός, δυναμικός και γρήγορος στα φιλικά προετοιμασίας και να μην μπορεί να ανεβάσει την ένταση στα επίσημα παιχνίδια; Πώς γίνεται να παίζει χωρίς φαντασία και φρεσκάδα στο παιχνίδι του σε αυτό το πρώτο διάστημα της σεζόν. Γιατί δεν απειλεί. Γιατί δεν παίζει κάθετα. Γιατί, γενικώς, είναι μια ομάδα με μειωμένη ενέργεια.

Το παιχνίδι με τον Ατρόμητο δίνει μια πολύ πειστική απάντηση σε αυτό το ερώτημα. Διότι ο Ολυμπιακός του καλοκαιριού ήταν μια ομάδα που χτιζόταν έχοντας στο δυναμικό της κάποια παιδιά που παίζουν την… ύπαρξή τους. Δεν είναι υπερβολή. Είναι η αποτύπωση της πραγματικότητας για το τι ακριβώς συμβαίνει με περιπτώσεις ποδοσφαιριστών όπως ο Μπάμπης Κωστούλας, ο Χρήστος Μουζακίτης, ο Αντώνης Παπακανέλλος, ο Φάνης Μπακούλας, ο Ισίδωρος Κουτσίδης. Αλλά και παίκτες όπως ο Αποστολόπουλος. Αλλά και ο Κοστίνια.

Ποδοσφαιριστές εξαιρετικά υποτιμημένοι όλοι τους. Παίκτες που κρίθηκαν βιαστικά, ως…. παιδιά για το μέλλον. Ως μέτριες περιπτώσεις. Παίκτης της κατηγορίας «δεν θα παίξουν ποτέ στον Ολυμπιακό». Κι όμως, το καλοκαίρι δεν είναι καθόλου μακριά. Και όποιος κάνει ότι δεν θυμάται τι συνέβαινε στα φιλικά παιχνίδια των Πειραιωτών Ιούλιο και Αύγουστο, μάλλον δεν έχει καταλάβει τι έχει στα χέρια του ο σύλλογος.

Στο παιχνίδι με τη Λιόν, κάποιοι θυμήθηκαν ότι ο Μπάμπης Κωστούλας είναι… καλός. Από ένα… ψαλιδάκι! Ξεχνώντας ότι είναι ο εν ενεργεία MVP του Youth League, το οποίο κατέκτησε ο Ολυμπιακός μόλις τον Απρίλιο. Και ότι είναι μόλςι 17 ετών. Το θυμήθηκαν για τα καλά και κόντρα στον Ατρόμητο. Όπως θυμήθηκαν ότι ο έτερος πρώτος σκόρερ του Youth League και στην 5άδα σε ασίστ, Χρήστος Μουζακίτης, είναι κι αυτός… λίγο καλός.

Για την υπόθεση του Κοστίνια, δε, οι απορίες είναι λυμένες από τη στιγμή που αποκτήθηκε. Με τη διαφορά πως ο κόσμος δεν γνωρίζει τον ποδοσφαιριστή που αγόρασε ο Ολυμπιακός πριν από σχεδόν έναν χρόνο. Δεν λέει τίποτε σε κάποιους ότι αναδείχθηκε κορυφαίος δεξιός μπακ του πορτογαλικού πρωταθλήματος, με ψήφους ποδοσφαιριστών και προπονητών. Ούτε ότι είναι μόλις 24 ετών. Κόντρα στον Ατρόμητο, όλα έγιναν πιο ξεκάθαρα.

Μετά την πιο ευχάριστη και διασκεδαστική νίκη της χρονιάς, κόντρα στον Ατρόμητο, φάνηκε ξεκάθαρα ότι ο Ολυμπιακός έχει ανάγκη όλους τους παίκτες του. Και τους υπερταλαντούχους μικρούς του. Και συνολικά τους καλούς ποδοσφαιριστές που έχει στο ρόστερ του. Οσα έγιναν το καλοκαίρι, δεν ήταν τυχαία και παιδιά όπως ο Κωστούλας, ο Μουζακίτης, αλλά και ο υποτιμημένος Κοστίνια, προσφέρουν ό,τι λείπει. Ταχύτητα, σκέψης και εκτέλεσης, αθλητικότητα, φρεσκάδα, ιδέες, δίψα για επιτυχία και καθιέρωση. Αυτά τα στοιχεία, συν την ποιότητα των παικτών και την ικανότητα του προπονητή να εμπνεύσει, θα οδηγήσουν ξανά τον Ολυμπιακό στον σωστό δρόμο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από