Άρης: Η επιτυχημένη συνταγή και το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ

Ο Άκης Μάντζιος είναι λογικό να μην κάνει πολλές διαφοροποιήσεις στην ενδεκάδα της ομάδας του, σε σχέση με το ματς με τον Ολυμπιακό, ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζει η τακτική προσέγγιση του αυριανού (29/9) εκτός έδρας αγώνα στην Τούμπα.

Ο Άρης ολοκληρώνει σήμερα (27/9) την προετοιμασία του για το αυριανό εκτός έδρας ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, με τον προπονητή του να κρατάει, όπως συνηθίζει, άλλωστε, πριν από τέτοια παιχνίδια, κλειστά τα «χαρτιά» σε ότι αφορά την ενδεκάδα που σκέφτεται να παρατάξει.

Η λογική, βέβαια, λέει ότι ο Έλληνας τεχνικός δεν αναμένεται να προχωρήσει σε πολλές αλλαγές στο βασικό σχήμα σε σχέση με την αναμέτρηση της προηγούμενης αγωνιστικής με τον Ολυμπιακό. Όχι μόνο λόγω του θετικού αποτελέσματος, της νίκης, δηλαδή, του Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης», αλλά κυρίως λόγω της πολύ καλής εμφάνισης που πραγματοποίησε, απέναντι σε έναν ποιοτικό αντίπαλο.

Διαβάστε επίσης: Αταμάν: «Ευχαριστώ τον Γιαννακόπουλο – Είδα το πάθος που έχουν οι Έλληνες για το μπάσκετ»

Για την ακρίβεια, ίσως ο Άρης να μην προχωρήσει σε καμία αλλαγή, αν τελικά, ο Μάγιο καταφέρει να ξεπεράσει το πρόβλημα που τον ταλαιπωρεί στο γόνατο. Τη δεδομένη χρονική στιγμή, βέβαια, οι πιθανότητες είναι μοιρασμένες, ενώ στην περίπτωση που δεν ξεκινήσει, τη θέση του στο δεξί άκρο της αμυντικής γραμμής θα πάρει ο Μοντόγια.

Ενδιαφέρον, παρουσιάζει, επίσης, η τακτική προσέγγιση του αγώνα από τον Άκη Μάντζιο. Αν θα περιμένει, δηλαδή, τον αντίπαλο και να τον «χτυπήσει» στις αντεπιθέσεις, ή αν θα επιλέξει παιχνίδι κατοχής, με τους πολύ ποιοτικούς χαφ που διαθέτει η ομάδα του.

Ανεξάρτητα από την επιλογή του Έλληνα τεχνικού – μπορεί, άλλωστε, να δούμε και τις δυο προαναφερθείσες τακτικές να εναλλάσσονται στην Τούμπα – , οι παίκτες του Άρη θα πρέπει να δείξουν τακτική συνέπεια, ανάλογη με το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό και να υπηρετήσουν στον απόλυτο βαθμό το αγωνιστικό πλάνο.

Θα χρειαστεί, δηλαδή, παίκτες, όπως ο Γκαρθία να δίνουν βοήθεια και ανασταλτικά, γυρίζοντας προς τα πίσω και προσπαθώντας να «κλέψουν» την μπάλα, δίνοντας κατοχές στην ομάδα τους. Ακόμα, οι εξτρέμ θα πρέπει να επιστρέφουν και να δίνουν βοήθειες στους μπακ, καθώς οι ακραίοι αμυντικοί των γηπεδούχων, συνηθίζουν να ανεβαίνουν ψηλά. Βοήθειες θα πρέπει να δίνουν, επίσης και οι Μόντσου και Σιφουέντες.

Θα είναι πολύ σημαντικό, επίσης, ο Άρης να έχει γρήγορη μετάβαση της μπάλας από την άμυνα στην επίθεση, προκειμένου να εκμεταλλευτεί τα κενά που λογικά θα αφήσει ο ΠΑΟΚ, προς τη μεγάλη περιοχή του Κοτάρσκι. Η ομάδα του Άκη Μάντζιου πηγαίνει στην Τούμπα, για να πάρει μια δεύτερη συνεχόμενη σπουδαία νίκη στο πρωτάθλημα, μετά από αυτήν με τον Ολυμπιακό. Με συγκέντρωση και πίστη, μπορεί να τα καταφέρει…

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από