Κανείς δεν λέει όχι σε μια κούπα

Κανείς δεν λέει όχι σε μια κούπα

Αν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός κοντραριστούν στον τελικό του Super Cup ένα είναι το σίγουρο...

Η σεζόν δεν έχει ακόμα ξεκινήσει επίσημα για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό αλλά αυτό το Σαββατοκύριακο γίνεται τζάμπολ στην φετινή αγωνιστική περίοδο έστω και αν μιλάμε για το Super Cup.

Οι «ερυθρόλευκοι» κοντράρονται με το Περιστέρι και οι «πράσινοι» με τον Άρη στα ημιτελικά του τουρνουά κι εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα έχουμε την Κυριακή την πρώτη «μάχη» ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό.

Ναι, είναι πολύ νωρίς ακόμα. Σίγουρα οι ομάδες δεν είναι έτοιμες και αναμφίβολα το Super Cup δεν είναι η διοργάνωση που εξιτάρει.

Δεν μιλάμε για Ευρωλίγκα ή ελληνικό πρωτάθλημα αλλά όπως και να το κάνουμε παίζεται μια κούπα και αν κοντραριστούν οι δύο «αιώνιοι» το παιχνίδι έχει ενδιαφέρον και μάλιστα μεγάλο.

Είναι επίσης προφανές πως τόσο οι «ερυθρόλευκοι» όσο και το «τριφύλλι» θα παραταχθούν με απουσίες λόγω τραυματισμών ενώ δεν είναι καμιά από τις δύο ομάδες στον επιθυμητό βαθμό ετοιμότητας.

Μπορεί όμως κάποιος να πει όχι σε μια κούπα; Να πει όχι στην κατάκτηση ενός τίτλου ακόμα κι όταν μιλάμε για το Super Cup στην έναρξη της σεζόν;

Τέτοιου είδους… πολυτέλεια δεν υπάρχει ούτε στον Ολυμπιακό αλλά ούτε και στον Παναθηναϊκό. Κι επαναλαμβάνουμε ότι όλα αυτά θα έχουν αξία αν οι δύο ομάδες προκριθούν στον τελικό της διοργάνωσης.

Ναι, τώρα μπορούν να ειπωθούν διάφορά για την «αξία» του συγκεκριμένου αγώνα. Το κατά πόσο θα βοηθήσει τον νικητή ή θα προβληματίσει τον ηττημένο είναι κάτι που σίγουρα θα φανεί αμέσως μετά το τέλος του αγώνα.

Και σίγουρα θα παίξει ρόλο στα όσα ακολουθήσουν, η αγωνιστική εικόνα που θα βγάλουν οι δύο ομάδες, αν κοντραριστούν στον τελικό.

Σε μια «μάχη» άλλωστε μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού δεν υπάρχει κανείς που θα ισχυριστεί ότι δεν έγινε και… τίποτα επειδή χάθηκε ένα ματς, ειδικά όταν αυτό δίνει τον πρώτο τίτλο της χρονιάς.

Είναι δεδομένο πως σε ένα – δυο μήνες από σήμερα θα βλέπουμε «άλλες» ομάδες αλλά αυτή την στιγμή αυτό είναι το παιχνίδι που περιμένουν να δουν όλοι κι έχει και μεγάλο ενδιαφέρον.

Θα πρέπει λοιπόν να θεωρείται δεδομένο ότι οι δύο οργανισμοί θα τα δώσουν όλα για να πετύχουν τον πρώτο στόχο της σεζόν, την κατάκτηση δηλαδή του πρώτου τίτλου. Αλλά η κούπα δεν θα είναι το μοναδικό κέρδος για τον νικητή, κι αυτό το ξέρουν καλά όλοι.

Τα υπόλοιπα στο παρκέ, με τα παιχνίδια ν’ αναμένονται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Το σίγουρο είναι πως δεν υπάρχει αδιάφορο παιχνίδι ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό και αν οι δυο τους κοντραριστούν την Κυριακή θα βγουν (τα πρώτα) συμπεράσματα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ