Το πρόβλημα που «πλήγωσε» τον ΠΑΟΚ

Το πρόβλημα που «πλήγωσε» τον ΠΑΟΚ

Ο «δικέφαλος» του Βορρά δεν βρήκε απαντήσεις στον... αέρα και το πλήρωσε ακριβά

Ο ΠΑΟΚ έκανε πρεμιέρα στην League Phase του Γιουρόπα Λιγκ αντιμετωπίζοντας την Γαλατά στην Κωνσταντινούπολη, με την ελληνική ομάδα να γνωρίζει τελικά την ήττα με 3-1.

Ο «δικέφαλος» του Βορρά δεν είχε βαθμολογικό όφελος από τον αγώνα με τους Τούρκους, ωστόσο δεν ήταν ένα αποτέλεσμα από αυτά που θεωρούνται «εκτός προγράμματος».

Η αποστολή της ομάδας του Λουτσέσκου δεν ήταν εύκολη κι αυτό φάνηκε από τα πρώτα κιόλας λεπτά της αναμέτρησης, με την Γαλατά να προσπαθεί να πιέσει για να βρει το γκολ που θα της έδινε το προβάδισμα.

Αυτό όμως που σίγουρα θα δημιουργούσε διαφορετικά δεδομένα στο παιχνίδι είναι η φάση στο φινάλε του πρώτου μέρους, εκεί που ο Κωσνταντέλιας βρέθηκε σε θέση βολής απέναντι στον πορτιέρε της Γαλατά, αλλά δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Ήταν τέτοιο το χρονικό σημείο του παιχνιδιού που αν ο ΠΑΟΚ κατάφερνε να πετύχει γκολ, θα πήγαινε με άλλον αέρα στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα.

Ο «δικέφαλος» του Βορρά βρήκε όμως γκολ με τον ίδιο παίκτη, ισοφαρίζοντας 1-1 στα μέσα του δευτέρου μέρους.

Το θέμα λοιπόν δεν είναι ότι δεν κατάφερε να σκοράρει. Πέτυχε γκολ και μάλιστα σε κομβικό σημείο της αναμέτρησης, φέρνοντας σε δύσκολη θέση την αντίπαλό του, αλλά όχι για πολύ καθώς «πληγώθηκε» από την αμυντική του γραμμή.

Αυτό λοιπόν που δεν βρήκε η ελληνική ομάδα ήταν λύση στο μεγάλο πρόβλημα που είχε στο κέντρο της άμυνας, ειδικά όταν η μπάλα ήταν στον αέρα.

Το κέντρο άμυνας του ΠΑΟΚ είχε πολλά «θέματα» κι αυτό φάνηκε όχι μόνο στις φάσεις των δύο πρώτων γκολ της Γαλατά αλλά και σε άλλες περιπτώσεις, με τον Όσιμεν ν’ απειλεί την εστία του Κοτάρσκι.

Οι στόπερ του «δικέφαλου» ζορίστηκαν σε μεγάλο βαθμό και δεν κατάφεραν ν’ ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του παιχνιδιού κι αυτό το πλήρωσε ο ΠΑΟΚ.

Όταν η μπάλα ήταν στον αέρα στην περιοχή της ελληνικής ομάδας ο Οσίμεν έκανε… πάρτι και δεν υπάρχει πιο χαρακτηριστική φάση από το δεύτερο γκολ των γηπεδούχων, αν και δεν σκόραρε ο σούπερ σταρ της τουρκικής ομάδας.

Ήταν όμως μια φάση που η άμυνα του ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να «καθαρίσει» στον αέρα και το πλήρωσε ακριβά.

Θυμίζουμε ότι υπήρξαν κι άλλες φάσεις με κεφαλιές που απείλησαν τον Κοτάρσκι και η Γαλατά κατάφερε να εκμεταλλευτεί τις αδυναμίες του «δικέφαλου» στο συγκεκριμένο κομμάτι του παιχνιδιού.

Σε τέτοια παιχνίδια και ειδικά με αντίπαλο σέντερ φορ της μεγάλης κλάσης του Όσιμεν οι κεντρικοί αμυντικοί πρέπει να είναι σε καλή βραδιά κι απόλυτα συγκεντρωμένοι.

Και είναι προφανές πως αυτό ήταν ένα πρόβλημα στο οποίο δεν μπορούσε να βρει λύση ο Λουτσέσκου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ